Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Με μεταγραφές εποχής Ζαγοράκη...

Η αξιολόγηση των πρόσφατων μεταγραφικών επιλογών του ΠΑΟΚ, δεν συνάδουν με το... πορτοφόλι του Ιβάν Σαββίδη. Γράφει ο Γιώργος Ζαχαριάδης.
Ακόμη να δούμε τη δυναμική του παρέμβαση στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Προφανώς δεν διαταράσσεις τις ισορροπίες με την πρόσληψη του Χουμπ Στέφενς. Οπωσδήποτε είναι ένα πολύ σημαντικό και εντυπωσιακό βήμα. Το πρώτο εντυπωσιακό. Και θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι εφόσον υπάρχει ένα τόσο σημαντικό όνομα στον πάγκο, θα ακολουθούσαν ένα σωρό μεγάλες μεταγραφές, από αυτές που θα υποχρεώσουν αρκετούς να πεταχτούν μέχρι το αεροδρόμιο και πολλούς άλλους να σκεφτούν ότι θα αγοράσουν διαρκείας. Κι ας μην μπορούν να δουν την ομάδα τους στο ξεκίνημα της περιόδου, λόγω της γνωστής τιμωρίας.
Οι μεταγραφές δεν θυμίζουν σε τίποτε τον Σαββίδη που επιθυμεί τίτλους και διακρίσεις για την ομάδα του και, σε κάθε ευκαιρία, μνημονεύει τον... μεγάλο του αντίπαλο, τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ενδεχομένως προσπαθώντας να κερδίσει τις εντυπώσεις.
Με τον λόγο του προσπαθεί να κερδίσει, προς το παρόν, χρόνο. Μόνο που δεν υπάρχει αρκετός ακόμη, αν θέλει να φτιάξει ομάδα με υψηλές βλέψεις, ομάδα που θα κτυπήσει τον Ολυμπιακό. Προηγουμένως, θα διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ένα μήνα πριν την πρώτη σέντρα, ο ΠΑΟΚ έχει σοβαρές ελλείψεις. Εξακολουθεί να έχει κενά, σχεδόν όπως πριν από μερικές εβδομάδες, όταν τελείωνε το πρωτάθλημα.
Ίσως τελικά στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, οι άνθρωποι που χειρίζονται τα μεταγραφικά να μην ανησυχούν. Ίσως να περίμεναν πότε θα ολοκληρωθούν και τυπικά τα συμβόλαια ποδοσφαιριστών που ενδιαφέρουν για να μπουν πιο χοντρά στο παιχνίδι.
Από την άλλη, όταν πρόκειται για ονόματα ποδοσφαιριστών που στοιχίζουν ακριβά, ακόμη και για τα ελληνικά δεδομένα, οι συμφωνίες αργούν να ολοκληρωθούν.
Όπως και να έχει πάντως, οι μεταγραφές που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, θυμίζουν εποχές Ζαγοράκη και Βρύζα. Πουθενά δεν φαίνεται να υπάρχει η σφραγίδα του τρομερού Ιβάν, που μας έχει προϊδεάσει για μεγάλα πράγματα.
Ας περιμένουμε να δούμε τι θα ακολουθήσει...
Πηγή: SportDay

Δεν υπάρχουν σχόλια: