Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

«Για την πρωτιά με τον Ολυμπιακό»

Ο προπονητής της Γαλατάσαραϊ, Εργκίν Αταμάν, μίλησε στο gazzetta.gr για την κλήρωση, τον στόχο της τουρκικής ομάδας στην Ευρωλίγκα και τον Βασίλη Σπανούλη.
Λίγο μετά την ολοκλήρωση της κλήρωσης της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκας το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον προπονητή της εκ των αντιπάλων του Ολυμπιακο, Γαλατασαραϊ, στην πρώτη φάση, Εργκίν Αταμάν, ο οποίος δήλωσε πως η κλήρωση είναι ιδανική για την ομάδα του, αποκάλυψε πως ο Βασίλης Σπανούλης παραμένει πρώτος στη λίστα του για την περιφερειακή γραμμή της ομάδας του και υποστήριξε πως για την ομάδα του θα ήταν επιτυχία να φτάσει ως τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Η κλήρωση σας έστειλε στον ίδιο όμιλο με τον Ολυμπιακό, τη Σιένα, τη Μάλαγα, τη Μπάγερν Μονάχου και τη Ζιέλονα Γκόρα. Ένα πρώτο σχόλιο;

«Ειλικρινά θεωρώ πως η κλήρωση είναι εξαιρετική για εμάς. Είμαι πολύ χαρούμενος καθώς εκτιμώ πως ο όμιλος είναι ιδανικός για την ομάδα μου. Εντάξει, έχουμε ως επικεφαλής τον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό, αλλά από εκεί και ύστερα δεν υπάρχει κάποια ομάδα που μας τρομάζει. Σιένα και Μάλαγα θα κάνουν πάρα πολλές αλλαγές στο ρόστερ τους και λέγεται πως θα χάσουν πολλούς παίκτες από τον βασικό τους κορμό. Μπάγερν Μονάχου και Ζιέλονα Γκόρα θα παίξουν για πρώτη φορά στην διοργάνωση, οπότε θεωρώ πως εμείς με τον Ολυμπιακό θα παλέψουμε για την πρώτη θέση στον όμιλο. Το ξέρουμε πως δεν θα είναι εύκολο, αλλά θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τα καταφέρουμε».

Η Γαλατάσαραϊ δείχνει πως τη νέα σεζόν θα έχει μεγάλους στόχους. Έχετε ψηλά στη λίστα σας τον Σπανούλη, θέλετε να δημιουργήσετε ένα πολύ δυνατό ρόστερ και γενικά μαθαίνουμε πως θα βάλετε ψηλά τον πήχη. Είναι έτσι;

«Θέλουμε να καταφέρουμε κάτι καλό. Δεν σας κρύβω πως θα θέλαμε για φτάσουμε ως τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας. Θα ήταν μια μεγάλη επιτυχία για εμάς να φτάσουμε ως εκεί σε μια τόσο ανταγωνιστική διοργάνωση. Είναι αλήθεια πως έχουμε στη λίστα μας τον Σπανούλη, όπως και τους Μπόμπι Μπράουν, Μάρκους Γουίλιαμς και Ζόραν Πλάνινιτς. Θέλουμε να φτιάξουμε ένα δυνατό ρόστερ και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το πετύχουμε και να παρουσιάσουμε ένα ισχυρό σύνολο τη νέα σεζόν».

Αν είχατε τη δυνατότητα να διαλέξετε μεταξύ μιας καλής πορείας στην Ευρωλίγκα και των εγχώριων τίτλων, τι θα προτιμούσατε;

«(Γέλια) Δύσκολη ερώτηση. Αυτή τη στιγμή μπορώ να πω ότι και τα δύο θα είναι δύσκολα. Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ θα έχει τη νέα σεζόν στον πάγκο της τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και λέγεται πως θα επενδύσει πάρα πολλά χρήματα. Εμείς θέλουμε να κατακτήσουμε και πάλι το πρωτάθλημα. Δεν θα είναι εύκολο. Δεν μπορώ να διαλέξω, αυτό που θέλω είναι να παρουσιάσουμε και του χρόνου το καλύτερο δυνατό σύνολο και στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό. Αν έπρεπε οπωσδήποτε να διαλέξω, θα διάλεγα το πρωτάθλημα».
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: