Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Αιματολογικές εξετάσεις και στο Τσάμπιονς Λιγκ!!

Σε εξετάσεις αίματος θα υποβάλλονται οι παίκτες των ομάδων που συμμετέχουν σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ, ως μέρος των αλλαγών στη μάχη κατά του ντόπινγκ που διεξάγει η UEFA.

Αιματολογικές εξετάσεις και στο Τσάμπιονς Λιγκ
Ως τώρα η UEFA διεξήγαγε αιματολογικές εξετάσεις μόνο σε μεγάλα διεθνή τουρνουά όπως το Euro, αλλά εφεξής το καθεστώς ελέγχου επεκτείνεται και στις διασυλλογικές διοργανώσεις της.

Οι έλεγχοι θα διεξάγονται τόσο εντός αγώνων όσο και αιφνιδίως, ενώ οι παίκτες θα καλούνται να δώσουν αίμα ή ούρα ή και τα δύο.

Η UEFA έχει ήδη ανακοινώσει πως οι εκτός αγώνων έλεγχοι θα γίνονται αν οι ομάδες ή οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν ενημερώσει πότε και πού θέλουν να εξεταστούν.

Με αφορμή τη σύσκεψη των θεσμικών οργάνων για το ντόπινγκ στα τέλη του 2012, όταν και αποφασίστηκε να ισχύσει το νέο καθεστώς, ο πρόεδρος της επιτροπής κατά του ντόπινγκ της UEFA, δρ. Ζακ Λινάρ, είχε δηλώσει: «Δεν μπορούμε να πούμε πως το ποδόσφαιρο είναι καθαρό και δεν επηρεάζεται από το ντόπινγκ. Είναι σημαντικό που η UEFA παραμένει αμείλικτη στη μάχη κατά του ντόπινγκ και των παραγώγων του».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδιο καθεστώς θα ισχύσει και στο Euro U17 Γυναικών, με τον εκπρόσωπο της UEFA, Ρίτσαρντ Γκρίσντεϊλ, να απευθύνεται στις συμμετέχουσες παίκτριες και να λέει: «Αν κάνετε το παραμικρό λάθος ή δεν γνωρίζετε τους κανονισμούς αντι-ντόπινγκ και βρεθείτε θετικές, θα τιμωρηθείτε. Θα υποφέρετε. Οι ομάδες σας επίσης θα υποφέρουν. Το ντόπινγκ είναι κλεψιά κατά των αντιπάλων, κατά της ομάδας σας και κατά των συμπαικτριών σας. Είστε υπεύθυνες για το σώμα σας. Αν βρεθείτε θετικές, δεν μπορείτε να κατηγορήσετε κάποιον. Να είστε υπεύθυνες για τα φαρμακευτικά σκευάσματα που θα λαμβάνετε, για συμπληρώματα διατροφής, για το τι τρώτε και τι πίνετε»!Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: