Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Άλλα δεδομένα...!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης συγκρίνει στο blog του στο gazzetta.gr, το σήμερα, με το τι υπήρχε πέρσι την ίδια μέρα και πως ο Άρης μπορεί να περάσει μία ήσυχη χρονιά πραγματικής εξυγίανσης, αν τα δεδομένα γίνουν...πράξεις εντός γηπέδου.
Στο προηγούμενο σημείωμά μου στο blog έγραφα ότι περιμένουμε μέσα στο Σαββατοκύριακο να κλείσει ο Μανιάς και φυσικά να ενημερωθούμε μέσα στην εβδομάδα για τα εισιτήρια διαρκείας.
Όπως και τελικά συνέβη την στιγμή που ακολούθησε και η απόκτηση του νεαρού Γκόλια, αλλά και η προφορική συμφωνία (που αυτή την ώρα μεταφράζεται σε υπογραφές) του ομογενή πρώην της Λίβερπουλ, γκολκίπερ Μπουζάνη.
Συνολικά δηλαδή ο ΑΡΗΣ φτάνει τις 6 κινήσεις από τις οποίες οι 4 είναι για το βασικό σχήμα (Μανιάς, Παπαδόπουλος, Έλσνερ, Κύργιας-υπό προυποθέσεις), κυνηγά την πολύ καλή περίπτωση του Νίκολας Βιόλα από την Παλέρμο και σε γενικές γραμμές δείχνει να έχει ένα συγκεκριμένο προγραμματισμό προσαρμοσμένο και στις οικονομικές δυνατότητες της ομάδας.
Εδώ πρέπει να σημειώσω- και βάζω και τον εαυτό μου μέσα- ότι δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από το όνομα και την ιστορία του ΑΡΗ. Όχι στο κομμάτι των απαιτήσεων που πάντα πρέπει να είναι ανάλογες της κιτρινόμαυρης φανέλας και του Θεού του Πολέμου, αλλά στο κομμάτι της οικονομικής κατάστασης.
Αυτή την στιγμή υπάρχει στον ΑΡΗ μία διοίκηση με συγκεκριμένες οικονομικές δυνατότητες που πρέπει άπαντες να αναλογιστούμε ότι δεν έχει ούτε πετροδόλλαρα, ούτε ευρώ από τον αγωγό ΤΑΠ με το αέριο.
Ο πρώτος και βασικός στόχος πρέπει να είναι η εξυγίανση της ομάδας και ο δρόμος είναι ξεκάθαρος ότι προκύπτει μέσω της υπαγωγής στο άρθρο 99. Ήδη ο κ. Ηλιάδης έχει κάνει συγκεκριμένες επαφές και συμφωνίες που ωστόσο πρέπει για να μπούμε στην ουσία να μεταφραστούν σε υπογεγραμμένες συμφωνίες που θα απαλλάξουν στην μία περίπτωση τον σύλλογο από τις όποιες ποινές-κινδύνους και από την άλλη θα αποκαταστήσουν και το όνομα του συλλόγου.
Όλες αυτές όμως οι συμφωνίες θα πρέπει να εξυπηρετούνται και φέτος και τα επόμενα χρόνια και για αυτό μαζί με το δημόσιο (που ο ΑΡΗΣ- σε αντίθεση με αυτούς που κάνουν τους μάγκες είτε με… πιστολιές είτε με το νέο πρόγραμμα παγώματος για μία δεκαετία και βάλε χωρίς κανείς να τους ελέγχει- μετά το 44 και το νόμο Ορφανού είναι Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ που τα πληρώνει μέχρι το τελευταίο ευρώ και μάλιστα έχει προπληρώσει και την δόση του Οκτωβρίου του 2013) θα πρέπει να διατίθενται περίπου 2 με 2,5 εκ ευρώ!!!
Επομένως οι χορηγίες που περιμένουμε ως υλοποίηση της υπόσχεσής του από τον Ηλιάδη, αλλά και τα όποια χρήματα βάλει ο ίδιος από την τσέπη του πρέπει πρώτα να πάνε στην εξυγίανση της ομάδας και μετά να μπούμε στην διαδικασία εκ νέου πολυδάπανων μεταγραφών.
Υπεύθυνη για την ισορροπία ανάμεσα στο αγωνιστικό πλάνο για φέτος και την αποπληρωμή για τις οφειλές προηγούμενων ετών είναι αποκλειστικά και μόνο η διοίκηση Ηλιάδη και κανένας άλλος.
Παρεμπιπτόντως όσο δεν παρουσιάζεται κάποιος επενδυτής ας σταματήσει αυτή η άκρατη παραφιλολογία για το πώς θα έρθει να πάρει και υπό ποιες προυποθέσεις την ομάδα. Εγώ πιστεύω ότι όποιος παρουσιαστεί και έχει 7 και 8 εκ ευρώ για την ΑΜΚ θα την πάρει την ομάδα και ψηφοφορίες χωρίς νόημα(λόγω συμμετοχής) όπως η προχθεσινή θα πάνε περίπατο. Μέχρι όμως να παρουσιαστεί ας αφήσουμε την διοίκηση Ηλιάδη να κάνει την προσπάθειά της γιατί πάνω σε αυτή είναι όλο το βάρος σήμερα.
Επιστρέφοντας στο αγωνιστικό και συγκρίνοντας με την περσινή ψυχοφθόρα χρονιά, είναι ξεκάθαρο ότι τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα. Φυσικά ο καθρέφτης είναι το γήπεδο και εκεί θα κριθούν εκεί. Τα δεδομένα όμως που υπάρχουν είναι αυτά που δημιουργούν μία αίσθηση αισιοδοξίας πάντα σε σχέση με πέρσι, ότι τουλάχιστον η χρονιά δεν θα είναι ψυχοβγαλτική και ο αρειανός θα μπορέσει να είναι αφοσιωμένος στην προσπάθεια εξυγίανσης.
Με απλά πραγματάκια σήμερα 3 Ιουλίου ο ΑΡΗΣ δεν είχε διοίκηση (μόλις είχε αποκτήσει μια διοικούσα επιτροπή), δεν είχε προπονητή καθώς ο Κατσαβάκης ανέλαβε την ομάδα στις 5 Ιουλίου και είχε 11 παίκτες. Στις μεταγραφικές κινήσεις λειτούργησε στην ουσία χωρίς πλάνο αφού ήταν αναγκασμένος να πάρει όποιον περνούσε έξω από το Βικελίδης. Κι ευτυχώς στις 22 Αυγούστου (!!!) ήρθε ο Κοέλιο και στις 10 Σεπτεμβρίου (!!!) ο Αγκάνθο.
Είναι ξεκάθαρο ότι φέτος το ποδοσφαιρικό τμήμα έχει αρχή και τέλος, υπάρχει διοίκηση, προπονητής, τεχνικό τιμ, τεχνικός διευθυντής, ο ΑΡΗΣ παίρνει καλούς παίκτες κάτω των 24, ενώ πέρσι ο Κολοβέτσιος πριν πάει με 40.000 στα Γιάννενα ήταν στα γραφεία του ΑΡΗ, αλλά δεν του έδωσαν πάνω από 25.000). Έμειναν Αγκάνθο, Πουλίδο και στις θέσεις αυτών που έφυγαν ήρθαν παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν βάσει βιογραφικού και σύμφωνα με τις εξαγγελίες της διοίκησης θα έρθουν ακόμα 5-6 παίκτες. Οι προυποθέσεις, λοιπόν είναι καλύτερες και μένει ο Γιάννης Χατζηνικολάου όλα αυτά να τα αξιοποιήσει μέσα στο γήπεδο. Για να μην έχουμε πάλι τα περσινά…
ΥΓ1 Με το πόρισμα ρε παιδιά τι γίνεται; Διακοπές πήγε;
ΥΓ2 Η… αντιπολίτευση θέλει μαεστρία, αλλά και να… συμπλέει με τα θέλω του κόσμου. Μάλλον ορισμένοι ακόμα δεν έχουν αντιληφθεί ότι η κακόπιστη κριτική που ασκούν δεν πιάνει τόπο με εξαίρεση τους αυλοκόλακές τους. Με εξέπληξε θετικά ο Ηλιάδης που απάντησε με την μεταγραφή Μανιά και με τίποτα άλλο. Αρκεί για να μην ξεχνιόμαστε να γίνουν πράξεις οι υποσχέσεις…
ΥΓ3 Θα τα λέμε από την Κυριακή και μέσω του gazzetta.gr με αναλυτικά ρεπορτάζ από το Πράβετς της Βουλγαρίας στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας.
ΥΓ4 Πολύ καλές οι τιμές στα διαρκείας αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι είτε οι ίδιες σε κάποιες θύρες, είτε μειωμένες και υπάρχουν και 2 παιχνίδια περισσότερα. Να λυθεί και το θέμα με τις πιστωτικές για να μπορεί να πάρει όλος ο κόσμος…
ΥΓ5 Αγόρι μου, άντε πάνε να παίξεις στην Κ20 του συμπολίτη και το Κορδελιό που θεώρησες προσβλητικό το γεγονός ότι ζήτησε να σε δει σε δυο προπονήσεις ο προπονητής για να δώσει το ΟΚ για την απόκτησή σου. Καταρχήν μπράβο στον προπονητή. Στον ΑΡΗ θα ερχόσουν που αν δεν είχε τα προβλήματα που έχει σήμερα, από την Παπαναστασίου θα περνούσες μόνο με το… 10 και με μειωμένο εισιτήριο.
ΥΓ6  Μαυρουδή μπορείς να διορθώσεις το λάθος σου προ διετίας. Αν όχι φέρε τουλάχιστον τα 350.000!!!
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: