Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Σάμπα στο Λονδίνο!!

Η Τότεναμ ενίσχυσε τη μεσαία γραμμή της με τον Παουλίνιο και ο Θάνος Σαρρής γράφει στα Ball Boys για τα πολλαπλά οφέλη που μπορεί να φέρει στους Σπερς ο Βραζιλιάνος. «Ο Παουλίνιο είναι σαν... ένας μαύρος Λάμπαρντ, αλλά επίσης πετυχαίνει και γκολ με το κεφάλι.Είναι ένα φαινόμενο». Η παραπάνω δήλωση ανήκει στον «μάγο» Χουάν Ρομάν Ρικέλμε, με αφορμή τη μεταγραφή του Παουλίνιο στους Σπερς. Ο ίδιος, τόνισε ότι η συγκεκριμένη σύγκριση αποτελεί μια ευθύνη, την οποία όμως σκοπεύει να αναλάβει και να δικαιώσει τον Αργεντινό. Ο συμπατριώτης του, Σάντρο, η συνύπαρξη με τον οποίο στη μεσαία γραμμή αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τόνισε ότι έχει τα απαραίτητα για να βοηθήσει την ομάδα να κάνει το βήμα παραπάνω.
Η άρνηση του Παουλίνιο στην πρόταση της Ίντερ πριν από περίπου 7 μήνες αιφνιδίασε πολλούς, αφού έδειχνε κάτι παραπάνω από έτοιμος για Ευρώπη. Είχε κατακτήσει το Κόπα Λιμπερταδόρες με την Κορίνθιανς, προερχόταν από τον εγχώριο τίτλο της προηγούμενης χρονιάς και οι συγγυρίες έδειχναν ιδανικές. Ο ίδιος ωστόσο ξεκαθάριζε ότι στόχος του ήταν να μείνει στην Τιμάο μέχρι το τέλος της χρονιάς και να την βοηθήσει, αφού λόγω του Λιμπερταδόρες είχε χάσει έδαφος στο Μπραζιλεϊράο. Φοβόταν και την λάθος επιλογή για την καριέρα του, αφού ήθελε να ζυγίσει τα δεδομένα καλύτερα. Μαζί με τον Ραλφ, τον οποίο επίσης ήθελαν ευρωπαϊκές ομάδες, συνέθεταν ένα φοβερό δίδυμο στο χώρο του κέντρου, με τον δεύτερο να έχει περισσότερο ανασταλτικά καθήκοντα και τον Παουλίνιο να βρίσκει έτσι το χώρο για συχνές προωθήσεις.
Παρότι στα χαρτιά ξεκινούσε ως «volante», αμυντικό χαφ δηλαδή δίπλα στον Ραλφ, στα περισσότερα ματς είχε πιο ελεύθερο ρόλο, με τους επιθετικούς χαφ να «σπάνε» στα πλάγια και να του δημιουργούν χώρους. Φυσικά, έπαιζε με παίκτες όπως ο Άλεξ και ο έμπειρος Ντανίλο, οι οποίοι έστρωναν το παιχνίδι της Κορίνθιανς και επιθετικούς όπως ο πολύπειρος Έμερσον Σέικ και ο κινητικότατος Ρομαρίνιο. Πέραν των τρομερών σωματικών προσόντων του και της φυσικής του κατάστασης, ο Παουλίνιο έχει δείξει ότι αποτελεί έναν πραγματικό box to box μέσο, με σκληράδα, αντοχή, τρομερή αίσθηση του χώρου και σωστές εκτιμήσεις για τις τοποθετήσεις του. Φυσικό επακόλουθο να πετυχαίνει και γκολ.
Πέρυσι, ο τραυματισμός του Σάντρο τον Ιανουάριο αποτέλεσε σημαντικό πλήγμα στην μάχη της ομάδας του Βίλας Μπόας για την τέταρτη θέση. Φέτος, ο Παουλίνιο δεν θα αποτελέσει απλά έναν αντί-Σάντρο. Σίγουρα μπορεί να επιτελέσει το ρόλο του, αλλά και με τους δύο στην 11άδα, η Τότεναμ αποκτά διαφορετική δυναμική. Το 4-3-3 που έχει ήδη δοκιμάσει από πέρσι ο Πορτογάλος προπονητής αναμένεται να αποτελέσει το βασικό σχηματισμό σύμφωνα με τους Άγγλους και η επικρατέστερη τριπλέτα για τη μεσαία γραμμή είναι ο Σάντρο με τον Παουλίνιο και τον Ντεμπελέ.
Δύναμη, ενέργεια και ανάπτυξη σε άλλο επίπεδο, αρκεί φυσικά μετά το σοβαρό τραυματισμό του ο Σάντρο να επιστρέψει στα περσινά του στάνταρ. Πέραν αυτών, όμως, ο Βραζιλιάνος μπορεί να ταιριάξει σε όλα τα συστήματα και να προσθέσει στους Σπερς κάτι που τους λείπει τα τελευταία χρόνια. Γκολ από τους μέσους. Ακόμα και ο Μόντριτς, τη χρονιά πριν πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης είχε μόλις τέσσερα τέρματα και την προηγούμενη τρία. Παράλληλα, ο πρώην μέσος της Κορίνθιανς βοηθάει πολύ τόσο στα αμυντικά, όσο και στα επιθετικά στημένα. Στην άμυνα, οι Σπερς την είχαν πατήσει ουκ ολίγες φορές πέρυσι από στημένες φάσεις. Συν τοις άλλοις, ο Παουλίνιο έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο hot ονόματα της βραζιλιάνικης αγοράς, μετά φυσικά τον Νεϊμάρ. Οι Λονδρέζοι κερδίζουν και σε επίπεδο εντυπώσεων, παίρνοντας έναν 24χρονο που ήδη έχει κατακτήσει Λιμπερταδόρες, Παγκόσμιο Συλλόγων και Πρωτάθλημα. Και φυσικά ήταν... όνομα και πριν το Κύπελλο Συνοσπονδιών.
Αν τελικά μείνει ο Μπέιλ και γίνουν κάποιες ακόμα προσθήκες, η Τότεναμ της επόμενης χρονιάς θα... αρέσει πολύ. Ο Αντρέ Βίλας Μπόας έδωσε την απάντησή του την προηγούμενη σεζόν, δουλεύοντας υπό τεράστια πίεση μετά την εμπειρία της Τσέλσι και με παίκτες που βρήκε στην ομάδα. Φέτος, αναμένεται να βάλει περισσότερο τη σφραγίδα του, θέλοντας να παρουσιάσει μια μοντέρνα ομάδα, με δύναμη, ταχύτητα και γκολ από πολλές θέσεις. Ένα σύνολο με σκληράδα και παίκτες που μπορούν να υπερτερούν στη δύναμη, αλλά παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν στρωτό ποδόσφαιρο, με γρήγορο transition. Και ο Παουλίνιο μπορεί να αποτελέσει τον πυρήνα του συνόλου.
Φυσικά, η μετάβαση στην Πρέμιερ Λιγκ δεν είναι εύκολη και κανείς δεν εγγυάται ότι θα δούμε τον... καλό γνωστό Βραζιλιάνο. Ωστόσο, στοιχεία του παιχνιδιού του, τα όσα διαφαίνονται για τον χαρακτήρα του από τις δηλώσεις του και τα όσα έχει δείξει στην Κορίνθιανς, μπορούν να κάνουν τους οπαδούς των Σπερς αισιόδοξους.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: