Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Αφεντικά!!

H κλήρωση της Ευρωλίγκας έκανε τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να χαμογελάσουν από νωρίς, αποφεύγοντας τις έτερες υπερδυνάμεις στην πρώτη φάση. Παίκτης ή αντίπαλος του Παναθηναϊκού ο Νικ Καλάθης!
Πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη η κλήρωση της Ευρωλίγκας 2013-14, με τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στο TΟΡ 16 της διοργάνωσης. Οι «αιώνιοι» απέφυγαν παραδοσιακές δυνάμεις, όπως η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης κι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας (οι δύο πρώτες ήταν στο ίδιο γκρουπ δυναμικότητας), ενώ δεν θα αντιμετωπίσουν ούτε τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, καθώς οι περιορισμοί δεν επέτρεψαν στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να επισκεφτεί την Ελλάδα, τουλάχιστον στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας.
Απ' την άλλη, δεν είναι απίθανο ο Παναθηναϊκός να βρει μπροστά του τον Δημήτρη Ιτούδη, αφού, αν η Μπάνβιτ εξασφαλίσει το εισιτήριο μέσω των προκριματικών, θα βρεθούν στον ίδιο όμιλο. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη θα αντιμετωπίσει και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, τη Λαμποράλ Κούτσα του Σέρτζιο Σκαριόλο, τη Λοκομοτίβ Κουμπάν του Νικ Καλάθη(;) και τον επίσης πρωτάρη Ερυθρό Αστέρα.
Ο Πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη Σιένα, την Ουνικάχα Μάλαγα, τη Γαλατάσαραϊ -που είναι ανάμεσα στις ομάδες, οι οποίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον Βασίλη Σπανούλη- την Πρωταθλήτρια Πολωνίας Ζιέλονα Γκόρα και τη Μπάγερν Μονάχου.
Λίγο πριν απ' την έναρξη της κλήρωσης ο κόουτς του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, παρέλαβε το βραβείο του ως ο «Προπονητής της Χρονιάς» . Παράλληλα, έγινε γνωστό πως το Final Four (16-18/5) θα φιλοξενηθεί στο Μιλάνο αντί Λονδίνου!
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ 2013-14
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ
1. Βαρέζε-Όλντενμπουργκ
2. Λιέτουβος Ρίτας-Ρίγα
3. Νίμπουρκ-Μπάνβιτ
4. Χίμκι-Οστάνδη
Στα ημιτελικά θα παίξουν Νικητής 1-Νικητής 2 και Νικητής 3-Νικητής 4, ενώ οι δύο νικητές διεκδικούν τη μία θέση, που απομένει στον δ' όμιλο.
ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ
Α' ΟΜΙΛΟΣ: Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, Μπουντιβέλνικ, Παρτιζάν, Ναντέρ
B' ΟΜΙΛΟΣ: Ρεάλ Μαδρίτης, Αναντολού Εφές, Ζαλγκίρις Κάουνας, Μπάμπεργκ, Αρμάνι Τζινς Μιλάνο, Στραβούργο
Γ' ΟΜΙΛΟΣ: Ολυμπιακός, Σιένα, Μάλαγα, Γαλατάσαραϊ, Ζιέλονα Γκόρα, Μπάγερν Μονάχου
Δ' ΟΜΙΛΟΣ: Παναθηναϊκός, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Λαμποράλ Κούτσα, Λοκομοτίβ Κουμπάν, Ερυθρός Αστέρας, Νικήτρια ομάδα Προκριματικών
* Οι τελευταίες 2 ομάδες κάθε ομίλου θα συνεχίσουν στη φάση των «32» του EuroCup
TOP 16
Ε' ΟΜΙΛΟΣ: 1Α, 1Γ, 2Β, 2Δ, 3Α, 3Γ, 4Β, 4Δ
ΣΤ' ΟΜΙΛΟΣ: 1Β, 1Δ, 2Α, 2Γ, 3Β, 3Δ, 4Α, 4Γ
Χρήσιμες ημερομηνίες
Κανονική διάρκεια: 17/10 - 20/12
TΟΡ 16: 2/1 - 11/4
Playoffs: 15/4 - 25/4* (ημερομηνία 5ου αγώνα, αν χρειασθεί)
Final Four: 15/5 - 18/5
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: