Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

O Σπανούλης σκέφτεται την... αλλαγή!!

Το gazzetta.gr αποκαλύπτει το κόλπο της Μπαρτσελόνα και τις σκέψεις του Βασίλη Σπανούλη, που είναι πιο κοντά από ποτέ στην αποχώρηση.  
Το ενδιαφέρον της Μπάρτσα και οι «φήμες» για ΤΣΣΚΑ!
Εν αρχή ήρθε η προ εβδομάδας τοποθέτηση του προπονητή της Μπαρτσελόνα, Τσάβι Πασκουάλ, που δήλωσε ευθαρσώς ότι επιθυμεί να εντάξει τον 30χρονο Λαρισινό στο ρόστερ των “μπλαουγκράνα”, τονίζοντας ότι η ομάδα του ενδιαφέρεται για ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί ελεύθερο στην αγορά και προσθέτοντας ότι ο Σπανούλης, είναι δύο συνεχόμενες χρονιές MVP του φάϊναλ-φορ και πρωταθλητής Ευρώπης.
Όλα αυτά, ενώ εδώ και καιρό έχει κυκλοφορήσει -σε επίπεδο πληροφοριών και φημών πάντα- η ηγεμονική πρόταση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας να τον εντάξει στο δυναμικό της για τα επόμενα τρία χρόνια, έναντι ποσού, που μαζί με τα πριμ αγγίζει τα 10 εκατομμύρια Ευρώ!
Εν συνεχεία, τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν δήλωση του αθλητικού διευθυντή της Κυπελλούχου Ισπανίας, Τζουάν «Τσίτσι» Κρέους, ο οποίος υποστήριξε ότι η ομάδα του έχει πιθανότητες να αποκτήσει τον «VSpan», μόνο αν ο ίδιος δεν στηρίξει την απόφασή του σε καθαρά οικονομικά κριτήρια και επιλέξει με βάση την προοπτική, τη δυναμική του συλλόγου, το αθλητικό project που θα του παρουσιάσουν οι Καταλανοί, αλλά και τις συνθήκες ζωής στην πανέμορφη Βαρκελώνη.
Η έως τώρα στάση του Ολυμπιακού
Εν μέσω όλων των παραπάνω, αν αναρωτιέστε που βρισκόταν ο Ολυμπιακός, απάντηση πραγματικά δεν έχουμε να σας δώσουμε... Το μόνο που μπορούμε να προσθέσουμε στην όλη συζήτηση, είναι ότι η πρώτη συνάντηση των ιδιοκτητών της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ με τον πιο περιζήτητο παίκτη της Ευρώπης, θα γίνει την Παρασκευή (05/07), 23 μέρες μετά το τέλος του πρωταθλήματος.
Εύλογα, θα αναρωτηθεί κανείς αν αυτό αποτελεί ευθύνη των αδελφών Αγγελόπουλων, που επιθυμούν μεν να κρατήσουν τον αρχηγό της ομάδας στον Πειραιά, αλλά δεν είναι διατεθειμένοι να εκτινάξουν το budget της ομάδας στα ύψη για να το πετύχουν... Άλλωστε, τα αφεντικά της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ απέδειξαν ότι θέλουν διατηρήσουν την ομάδα σε υψηλά ανταγωνιστικό επίπεδο με την πρόταση που έκαναν στον Κάϊλ Χάϊνς, ανεξάρτητα από την αρνητική τροπή της υπόθεσης.

<a href="http://gazzetta.adman.gr/click?webspace=284&id=897678" target="_top" rel="nofollow"><img alt="" src="http://gazzetta.adman.gr/banner?webspace=284&id=897678&js=yes&sc=1143x858x24&ref=undefined&p1=&p2=&p3=&p4=&p5=&p6=&p7=&p8=&kw=" border="0" width="426" height="120" /></a><br />
Θα πρέπει να σημειώσουμε πάντως, ότι έκτοτε, ο Βασίλης Σπανούλης δεν έχει συναντηθεί με κανέναν και λίγες μόλις μέρες μετά τον 3ο τελικό των πλέϊ-οφ, αναχώρησε οικογενειακώς για το πρώτο μέρος των διακοπών του, στην εξοχική κατοικία που διατηρεί στον Αγιόκαμπο Λάρισας, όπου προσπάθησε να πάρει τις πρώτες ανάσες ξεκούρασης και να «γεμίσει» τις μπαταρίες του! Σε όλο αυτό το διάστημα απαντούσε σε ελάχιστες τηλεφωνικές κλήσεις και σήκωνε μόνο τα τηλέφωνα από τον Σέρβο ατζέντη του, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, ο οποίος τον ενημέρωσε για το ενδιαφέρον της ΤΣΣΚΑ και της Μπαρτσελόνα και πολύ πρόσφατα για την εμπλοκή της Γαλατάσαραϊ...
Το project της ΤΣΣΚΑ
Το όνομα, η παράδοση, η αίγλη και η οικονομική ισχύς της πρωταθλήτριας Ρωσίας σε συνδυασμό με τις φιλοδοξίες της να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης, καθοδηγούμενη από τον επιτυχημένο και έμπειρο τεχνικό, Έτορε Μεσίνα, αρκούν από μόνα τους για να «κλέψουν» την καρδιά ενός εκ των πλέον ανταγωνιστικών παικτών, που έχει υψηλούς στόχους και θέλει πάντα να κερδίζει.
Αν σε όλα αυτά, προσθέσουμε και το ασύλληπτο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, ποσό που του προσφέρουν οι Ρώσοι (3 εκατομμύρια Ευρώ καθαρά ετησίως) και τις ανέσεις (ταξιδεύει πάντα με ιδιωτικό αεροπλάνο και κάθε ξένος παίκτης έχει προσωπικό οδηγό-μεταφραστή) που παρέχει η ΤΣΣΚΑ στους παίκτες της, τότε η ομάδα του «ρωσικού στρατού», θα 'λεγε κανείς ότι είναι το απόλυτο φαβορί για να τον αποκτήσει.
Στη Ρωσία, άλλωστε, η φορολογία βρίσκεται στο 13% και αν ο Σπανούλης αποφασίσει να μετακομίσει στην Μόσχα, τότε θα γίνει αυτόματα ο πιο ακριβοπληρωμένος μπασκετμπολίστας στην Ευρώπη, χωρίς να υπολογίζουμε τα χρήματα που μπορεί να κερδίσει αν η ομάδα πετύχει τους στόχους της. Στον αντίποδα, όποιος γνωρίζει σχετικά καλά τον Βασίλη, θα «απαντήσει» ότι δεν θα πρέπει να του είναι εύκολο να ζει για τα επόμενα τρία χρόνια, περνώντας το μεγαλύτερο μέρος της αγωνιστικής σεζόν, κλεισμένος σε ένα σπίτι λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας της ρωσικής πρωτεύουσας, με μοναδική διέξοδο τα ταξίδια, τους αγώνες και τις προπονήσεις.
Η εναλλακτική πρόταση της Μπαρτσελόνα
Η έντονη επιθυμία της διοίκησης δευτεραθλήτριας Ισπανίας, να ενισχύσει το τμήμα μπάσκετ σε συνδυασμό με το ότι οι Καταλανοί (κυρίως λόγω εφορίας) δεν μπορούν να «παίξουν» στα επίπεδα της ΤΣΣΚΑ, έβαλαν σε εφαρμογή το plan b της Μπαρτσελόνα. Με δεδομένο ότι η φορολογία στην Καταλωνία αγγίζει το 24% των ετήσιων αποδοχών για τον πρώτο χρόνο, αλλά όταν πρόκειται για πολυετές συμβόλαιο, εκτοξεύεται στο 56% των απολαβών από τον δεύτερο χρόνο και μετά, οι «μπλαουγκράνα», έχουν βρει τα νομικά «παραθυράκια» που απαιτούνται, έτσι ώστε η τριετής προσφορά που θα καταθέσουν στον Σπανούλη, να φορολογηθεί στο σύνολό της στο 24%. Έτσι, λοιπόν, τα 2,5-2,7 εκατομμύρια Ευρώ (μεικτά) που διέρρεαν ότι μπορούν να διαθέσουν ετησίως (ίσως να είναι και περισσότερα) για να τον αποκτήσουν, μεταφράζονται σε 1,9-2,1 εκατομμύρια Ευρώ (καθαρά) για κάθε χρόνο της συνεργασίας του, χωρίς τα πριμ...
Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι μ' αυτό τον τρόπο, η Μπαρτσελόνα αποδεικνύει πόσο πολύ τον θέλει, δίνοντάς του τα κλειδιά της ομάδας (θα είναι ο ηγέτης και ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης) και σύμφωνα με τις πληροφορίες του gazzetta.gr, αυτό θα γίνει με τη σύμφωνη γνώμη του αρχηγού της ομάδας, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ο οποίος τον σέβεται και τον εκτιμά απεριόριστα! Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον μπασκετικό εγωισμό του Σπανούλη...
Οι πιθανότητες του Ολυμπιακού
Είναι δεδομένο ότι όσο περνούν οι μέρες, οι ελπίδες να παραμείνει στο “λιμάνι” ο Σπανούλης ολοένα και μειώνονται! Και αυτό δεν έχει να κάνει με την πρόταση που θα του καταθέσουν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, που για να τον δελεάσουν, δεν αποκλείεται να κάνουν την έκπληξη και να του προτείνουν 4ετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές κοντά στα 1,8 εκατομμύρια ευρώ και πολύ υψηλά πριμ!
Το μειονέκτημα των «ερυθρολεύκων» έχει να κάνει με την καθυστερημένη και προσέγγιση και με τη δεδομένη επιθυμία (απόλυτα σεβαστή με βάση και την πρωτοφανή οικονομική κρίση αλλά και μετά την κατάκτηση των δυο σερί ευρωπαϊκών τίτλων χωρίς σπατάλες) των ιδιοκτητών του, να διατηρήσουν το budget της ομάδας στα ίδια επίπεδα με πέρυσι ή ακόμη και να το μειώσουν.
Ήδη ένας από τους παίκτες-κλειδιά της θριαμβευτικής εφετινής πορείας, ο Κάϊλ Χάϊνς αποτελεί παρελθόν και το κατά πόσο ο Ολυμπιακός μπορεί να διατηρηθεί στο επίπεδο που ήταν τα δύο προηγούμενα χρονιά, φαντάζει ως μεγάλο ερωτηματικό. Πολύ δε περισσότερο, αν ο Σπανούλης φύγει και ειδικότερα αν επιλέξει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Σ' αυτή την περίπτωση, θα επιβεβαιωθούν το σενάριο που στο “ερυθρόλευκο” στρατόπεδο έχει αρχίσει να έχει αρκετούς “υποστηρικτές” και σύμφωνα με το οποίο, ο Σέρβος manager, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, είχε υποσχεθεί εδώ καιρό τους δύο παίκτες-πακέτο στην πρωταθλήτρια Ρωσίας.
Τι σκέφτεται ο Βασίλης
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές που βρίσκονται κοντά στο στενό περιβάλλον του 30χρονου διεθνή άσου, μετά από όλα όσα συνέβησαν πριν και κατά τη διάρκεια των τελικών, με τις υπόνοιες περί ντόπινγκ και με τον τρόπο που εξελίχθηκε ο 3ος τελικός, ο «Kill Bill» έφυγε για διακοπές εντελώς «ξενερωμένος» με το σκηνικό που επικρατεί γύρω από το ελληνικό πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Σε όλη αυτή την περίοδο της ξεκούρασης, στάθμισε αρκετά όλες τις επιλογές και δείχνει να έχει αποφασίσει ότι χρειάζεται μία αλλαγή...
Άλλωστε, αν εξαιρέσουμε την χρονιά 2006-07 που έπαιξε στο ΝΒΑ, ο Σπανούλης δεν έχει αγωνιστεί ποτέ σε κανένα άλλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πλην του ελληνικού και όλα τα καλοκαίρια, συχνά-πυκνά, εξέφραζε τον θαυμασμό του για την οργάνωση, το επίπεδο των φιλάθλων και την ηρεμία που απολαμβάνουν οι μπασκετμπολίστες των μεγάλων ξένων ομάδων, όταν οι συμπαίκτες του στην Εθνική ομάδα, του διηγούνταν τις εμπειρίες τους. Συν τοις άλλοις, στο μυαλό του, ενδεχομένως να μην φαντάζει ως ρεαλιστική η πιθανότητα του threepeat, που θα επιχειρήσει του χρόνου ο Ολυμπιακός. Πολλά ακόμη μπορεί να τριβελίζουν το μυαλό του... Όπως και να 'χει το πράγμα, ένα είναι σίγουρο... Το σίριαλ πλησιάζει προς το τέλος του και σιγά-σιγά ο δρόμος που θα ακολουθήσει θα αρχίσει να γίνεται πιο ξεκάθαρος...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: