Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Αγωνία; Ναι, για τον Παπαπέτρου!!

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει στο gazzetta.gr για τις εξελίξεις κι όλα τα «ανοιχτά μέτωπα» του Ολυμπιακού, από Λοτζέσκι ως Παπαπέτρου.
Λοτζέσκι; Τι είναι πάλι αυτό; Ονομα μπασκετμπολίστα; Κι όμως. Είναι Αμερικανός, παίζει στη θέση "3" και ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον θεωρεί ιδανικό για τον πρωταθλητή Ευρώπης. Οχι, δεν πρόκειται να κάνουμε το άσπρο-μαύρο και να βγάλουμε παικταρά, έναν 28χρονο που μόνο ελάχιστοι γνώριζαν μέχρι το πρωί της τελευταίας εδβομάδας του Ιουλίου. Εναν μπασκετμπολίστα που αγωνίζεται στο Βέλγιο, έχει στεριώσει εκεί και τον ξέρουν μόνοι όσοι παρακολουθούν βελγικό μπάσκετ.
 
 
Βέβαια όσοι τον έχουν δει να παίζει έχουν πολλά καλά λόγια να πουν, όπως και το σκάουτινγκ ριπόρτ του Ματ Λοτζέσκι έχει πολλά ενδιαφέρονται στοιχεία. Είναι σουτέρ, είναι διεισδυτικός, παίζει και άμυνα. Ο,τι ακριβώς χρειάζεται ο Μπαρτζώκας για τη θέση "3". Στα ματς δε με τον Πανιώνιο στο eurocup, ξεχώριζε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα στην Οστάνδη.
 
Εψαξε πολύ ο προπονητής των ερυθρολεύκων, απέριψψε περιπτώσεις όπως του Μάρτιν και τον Χέρστον για διαφορετικούς λόγους και κατέληξε στον Αμερικανό με βελγικό διαβατήριο. Καθαρά δική του είναι η επιλογή και ο Ολυμπιακός μπήκε πλέον στη διαδικασία εξαγοράς του συμβολαίου. Ανεξάρτητα από την κατάληξη της υπόθεσης, το τεχνικό επιτελείο των ερυθρολεύκων έδειξε ξεκάθαρη διάθεση να πάρει παίκτη με ευρωπαϊκή εμπειρία, έτοιμο να μπει στη διαδικασία της ομάδας, να αποδεχθεί το ρόλο του και να ενταχθεί αμέσως στη διαδικασία του συνόλου.
 
Είναι μια επιλογή με μπόλικη δόση ρίσκου από τον Μπαρζτώκα, διότι ένας φόργουορντ που έπαιζε στην Οστάνδη, είναι πολύ πιθανό να έχει θέση σε μια ομάδα σαν τον Πανιώνιο, αλλά μοιάζει δύσκολο να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι είναι πρωταθλητές Ευρώπης, έχουν ειδικό βάρος και το ενδεχόμενο απόκτησης του Λοτζέσκι δεν ενθουσιάζει κανέναν. Ο άγνωστος Αμερικανός δεν έχει το βιογραφικό για να ικανοποιήσει και τον πάντα απαιτητικό κόσμο του Ολυμπιακό, είναι δύσκολο να καλύψει το κενό του Παπανικολάου και να υποστηρίξει ένα ρόστερ σαν των ερυθρολεύκων.
 
Είναι με άλλα λόγια ένα μεγάλο στοίχημα, με ρίσκο αγωνιστικό, αλλά σε καμία περίπτωση οικονομικό. Αν και εφόσον δεν ταιριάξει, δεν αντέξει ο Λοτζέσκι το άλμα στην καριέρα του, ο Ολυμπιακός μπορεί να ξαναβγεί στην αγορά και να ψάξει για τριάρι. Επίσης, μπορεί να πάρει κι άλλον παίκτη αν χρειαστεί και να χρησιμοποιεί τον ένα από τους επτά ξένους του μόνο στην Ευρωλίγκα. Η Ευρώπη είναι ο στόχος του Ολυμπιακού κι εκεί θα ρίξει το βάρος. Αν, λοιπόν, βγαίνουν τα... λεφτά, μπορεί να πάρει και τον Λοτζέσκι και ακόμα ένα 3αρι, αν και εφόσον χρειαστεί. Αλλωστε παίκτη με τα στοιχεία του Αμερικανού έψαχνε ο Μπαρτζώκας και πριν από την παραχώρηση του Παπανικολάου, ώστε να αντικαταστήσει τον Γκετσεβίτσιους.
 
Εκτός κι αν προκύψει ο Παπαπέτρου. Ναι, ο 19χρονος της Εθνικής Νέων. Το μεγάλο ταλέντο αυτής της ομάδας, ίσως μεγαλύτερο και από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που επελέγη στο νούμερο 15 από το Μιλγουόκι. Ο Ολυμπιακός τον θέλει τον Γιάννη, είναι ο γιος του Αργύρη Παπαπέτρου και θέλει να τον εντάξει στο δυναμικό του. Αν πραγματικά θέλουν να αντικαταστήσουν τον Παπανικολάου οι ερυθρόλευκοι, στον 19χρονο πρέπει να στραφούν. Με μεταγραφές Ελλήνων δημιούργησαν τον κορμό της ομάδας που έφτασε δύο φορές στην κορυφή της Ευρώπης, το ίδιο πρέπει να κάνουν και τώρα. Γιατί ο Λοτζέσκι και ο κάθε Λοτζέσκι είναι αναλώσιμοι, αλλά τα ελληνόπουλα είναι οι επενδύσεις που κάνουν τη διαφορά. Κι αν για κάτι πρέπει να έχουν αγωνία οι οπαδοί του Ολυμπιακού καλοκαιριάτικα, είναι αν θα υπάρξει ενίσχυση με ταλαντούχους Ελληνες και όχι ποιος ξένος θα αποκτηθεί. Ξένους άλλαξαν σχεδόν όλες οι ομάδες την περασμένη σεζόν, με άλλους άρχισαν και άλλους τελείωσαν τη χρονιά. Οι γηγενείς, όμως, αποτελούν τον κορμό κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. 
 
Βέβαια από φέτος μπορεί να γίνει και μεταγραφή από μία ελληνική ομάδα σε άλλη μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου (μεγάλη κατάκτηση αυτή του ΠΣΑΚ), όμως ειδικά ο Παπαπέτρου, αν φύγει για τις ΗΠΑ, δεν γυρίζει στα μέσα της σεζόν...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: