Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Το Σάββατο το τελευταίο «αντίο» στον Ανδρέα Μολφέτα!

Το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Πατρών θα πουν φίλοι και συγγενείς το τελευταίο «αντίο» στον Ανδρέα Μολφέτα.

Το Σάββατο το τελευταίο «αντίο» στον Ανδρέα Μολφέτα
Ο Απόλλων Πατρών εξέδωσε ανακοίνωση για τον χαμό του Ανδρέα Μολφέτα, προέδρου της αχαϊκής ΚΑΕ, που έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο την Πέμπτη σε ηλικία 67 ετών:

«Η μεγάλη «οικογένεια» του Απόλλωνα Πάτρας αποχαιρετάει το Σάββατο τον Ανδρέα Μολφέτα. Έναν Άνθρωπο που υπηρέτησε πιστά τον Απόλλωνα από όλα τα πόστα (παίκτης, προπονητής, διοικητικός παράγοντας). Ο Α. Μολφέτας υπήρξε όμως και πρότυπο φιλάθλου, γεγονός που έχει αναγνωριστεί από τον μπασκετικό κόσμο σε πανελλαδικό επίπεδο.

Κατάφερε από τη θέση του Προέδρου να ηγηθεί της προσπάθειας όλων των Πατρινών για την δημιουργία της πρώτης πανελλαδικά αυθεντικής Αθλητικής Εταιρείας Λαϊκής Βάσης, υλοποιώντας την επιθυμία όλων των φιλάθλων της Πάτρας για επιστροφή του Απόλλωνα στον κόσμο του.

Είδε να γίνεται πράξη το όραμά του, και όραμα όλης της Διοίκησης: Να γεμίζει το αθλητικό κέντρο της ομάδας μας με οικογένειες στα εντός έδρας παιχνίδια του Απόλλωνα, και εκατοντάδες παιδιά να αθλούνται στις μελανόλευκες Ακαδημίες.
Λειτουργούσε πάντα σαν «ασπίδα προστασίας» για τον Απόλλωνα και την ιστορία του, τους παίκτες, τους προπονητές και το υπόλοιπο τεχνικό τιμ, τους φιλάθλους. Το κενό που αφήνει στην ομάδα είναι δυσαναπλήρωτο. Θα μας παρηγορεί όμως το γεγονός ότι συμπορευτήκαμε με τον Ανδρέα Μολφέτα σε δύσκολες εποχές, και ζήσαμε μαζί του την αναγέννηση του Απόλλωνα και την επαναφορά της ομάδας μας στη «μεγάλη» κατηγορία του Μπάσκετ.

Η Τελετή

Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί αύριο Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013, στις 12 το μεσημέρι, από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Πατρών, ενώ η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο της Παναγίας Αλεξιώτισσας.

Επιθυμία της οικογένειας του Ανδρέα Μολφέτα είναι αντί στεφάνων στην κηδεία του, να προσφερθούν χρηματικά ποσά για τη στήριξη της «Κιβωτού της Αγάπης» και του Ογκολογικού Ξενώνα «Ελπίδα».

Εξάλλου, τα Διοικητικά Συμβούλια της ΚΑΕ Απόλλων Πάτρας, του Α. Σ. Απόλλων και του Α. Σ. Απολλωνιάδα στο άκουσμα του θανάτου του Ανδρέα Μολφέτα, Προέδρου της ΚΑΕ, πρώην προπονητή και βετεράνου παίκτη του Απόλλωνα, συνεδρίασαν από κοινού εκτάκτως και αποφάσισαν ομόφωνα τα εξής:

- Να εκφράσουν τα μέλη τους τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του
εκλιπόντος
- Να παραστούν σύσσωμα και τα τρία Δ. Σ. στην Εξόδιο Ακολουθία
- Να ανασταλούν για τρεις ημέρες οι αθλητικές δραστηριότητες της ΚΑΕ
Απόλλων, του Α. Σ. Απόλλων και του Α. Σ. Απολλωνιάδα (Οι Υποδομές και
οι Ακαδημίες θα επαναλειτουργήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα 25
Νοεμβρίου 2013)
- Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Ανδρέα Μολφέτα, σε όλα τα
παιχνίδια της ΚΑΕ και των Α. Σ. που είναι προγραμματισμένα εντός του
επόμενου δεκαπενθημέρου
- Να αποσταλεί στεφάνι
- Να διατεθεί χρηματικό ποσό για φιλανθρωπικό σκοπό
- Να αναλάβουν η ΚΑΕ Απόλλων, ο Α. Σ. Απόλλων και ο Α. Σ. Απολλωνιάδα
τα έξοδα της κηδείας του εκλιπόντος, ως ελάχιστο φόρο τιμής για την
πολυετή προσφορά του Α. Μολφέτα στον Πατραϊκό και Ελληνικό
Αθλητισμό
- Να σταλεί σχετικό ψήφισμα για δημοσίευση στον Τύπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: