Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Ο μεγάλος Κουιρουκίδης στην Τούμπα! (vid)

«O Θεός να βάλει το χέρι του και ο Κουιρουκίδης το πόδι του», έλεγαν τη δεκαετία του ’50 για τον σπουδαίο σκόρερ εκείνης της εποχής, Λάμπη Κουϊρουκίδη, τον οποίο θα τιμήσει η διοίκηση του συλλόγου.

Ο μεγάλος Κουιρουκίδης στην Τούμπα (vid)
Ένας ζωντανός της ιστορίας του ΠΑΟΚ θα τιμηθεί αύριο για την προσφορά του στον «Δικέφαλο του Βορρά», λίγο πριν από την έναρξη του ντέρμπι με τον Άρη στην Τούμπα.

Πρόκειται για τον αρχισκόρερ της μαγικής τριπλέτας της δεκαετίας του ’50, Λάμπη Κουϊρουκίδη, ο οποίος είχε αναγκάσει τους φίλους της ομάδας να λένε «ο Θεός να βάλει το χέρι του και ο Κουιρουκίδης το πόδι του», όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά.

Ένας τραυματισμός ανάγκασε αυτό τον σπουδαίο ποδοσφαιριστή να αποχωρήσει στα 28 του χρόνια, λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού, και δεν μπόρεσε να αγωνιστεί ποτέ στην Τούμπα.

Ο 82χρονος Κουιρουκίδης θα μπορέσει να βιώσει για πρώτη φορά το συναίσθημα της αποθέωσης στην «ασπρόμαυρη» έδρα, κάτι που περιμένει και ο ίδιος με ανυπομονησία.

Τα χρόνια έχουν περάσει, όμως, στο βίντεο που ακολουθεί παραδέχεται πως θέλει να ζήσει κάτι τέτοιο στην Τούμπα που ποτέ δεν μπόρεσε να αγωνιστεί. Ο σπουδαίος αυτός παίκτης κατάφερε να πετύχει 91 γκολ σε 160 εμφανίσεις με τη φανέλα των Θεσσαλονικέων.

Ο Λάμπης Κουιρουκίδης λίγο πριν τη βράβευση για την προσφορά του στον ΠΑΟΚ, μίλησε στην κάμερα του PAOK TV




Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: