Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

«Δέκα γήπεδα για ΠΑΟΚ»

APOKLEISTIKO-610x4004
Ο αντιδήμαρχος  οικονομικών και διοίκησης Θέρμης και πρόεδρος της επιτροπής ποιότητας ζωής, Θόδωρος Γκουστίλης, φιλοξενήθηκε στον Arena Fm 89,4 και μίλησε για το αθλητικό κέντρο το οποίο θα δημιουργηθεί στην Θέρμη.
Ο κ.Γκουστίλης αναφέρθηκε στο έργο και στα σχέδια του Ιβάν Σαββίδη για τα δέκα γήπεδα που ετοιμάζει να φτιάξει, αναφέρθηκε στα κέρδη του δήμου Θέρμης και τα χρήματα που θα λαμβάνει κάθε χρόνο, ενώ τόνισε ότι υπεύθυνος του αθλητικού κέντρου θα είναι ο Θόδωρος Ζαγοράκης.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Οι πολυψήφια ήταν υπέρ και μόνο δύο ψήφοι ήταν κατά που δείχνει την θέληση του δημοτικού συμβουλίου να γίνει ο διαγωνισμός αυτός. Μιλάμε για μια έκταση που εδώ και αρκετό καιρό ο δήμαρχος κατόρθωσε να το κάνει όλα αυτά και να φτάσουμε σε αυτόν τον δημόσιο διαγωνισμό για να εκμισθώσουμε και να αξιοποιήσουμε αυτή την έκταση που θα είναι μεγάλη χαρά για μας, για όποιον την πάρει να κάνουμε κάτι για τα παιδιά όχι μόνο του τόπου μας όχι μόνο του ΠΑΟΚ αλλά για όλο τον κόσμο. Αισθανόμαστε υπερήφανοι και ικανοποιημένοι καθώς προστατέψαμε τα συμφέροντα του δήμου καθώς έγινε με πλήρη διαφάνεια και από εκεί και πέρα την ημέρα του διαγωνισμού μπορεί ο κάθε Έλληνας πολίτης να έρθει να διεκδικήσει την εκμίσθωση αυτή».
Για την καθυστέρηση από μεριάς του δήμου: «Όλη αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε από τον Θεόδωρο Ζαγοράκη που τυχαίνει και αυτός να είναι κάτοικος Θέρμης. Απλά τότε τα δεδομένα ήταν πολύ διαφορετικά και δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε. Τώρα το όνειρο επέστρεψε με τον Ιβάν Σαββίδη που βρέθηκε στον ΠΑΟΚ και έγινε η όλη αυτή διαδικασία. Η καθυστέρηση έγινε λόγω ενός κολυμβητηρίου το οποίου ζητούσε ο δήμος ως ανταποδοτικό. Ο ενδιαφερόμενος είχε συμφωνήσει αλλά υπήρξαν κάποια προβλήματα και πάγωσε η επένδυση. Όλα αυτά ξεπεραστήκανε και το κολυμβητήριο είναι μέσα στην προκαταβολή που θα δώσει ο επενδυτής».
Για 40 χρόνια θα παίρνει ο δήμος θέρμης 99.000 ευρώ το χρόνο και θα μπορέσει με αυτά τα χρήματα να κάνει ένα δικό του κολυμβητήριο. Με την σύμβαση που θα υπογραφεί θα δοθούνε προκαταβολή τα 750.000 ευρώ τα οποία δεσμεύετε ο δήμος ότι θα πάνε κατευθείαν στην κατασκευή του κολυμβητηρίου.
Για τα σχέδια του Ιβάν Σαββίδη: «Θέλει να κάνει δέκα γήπεδα, το ένα θα είναι μεγάλο που θα γίνονται αγώνες της Κ20 και της Κ17, με κερκίδες μέχρι 4000 θέσεων, τα υπόλοιπα θα είναι βοηθητικά. Μια ξενοδοχειακή μονάδα η οποία θα έχει και κέρδος ο δήμος. Θα γίνουν λουτρά τα οποία επίσης θα μπορούν να αξιοποιηθούν από τον δήμο Θέρμης. Ο Θεοδορής ο Ζαγοράκης θα είναι υπεύθυνος του αθλητικού κέντρου,  άσχετα που δεν το λέει κανείς και δεν φαίνεται πουθενά. Σας είπε και πριν ότι αυτός ήταν ο οραματιστής όλων αυτών».
Για την πρόσβαση στο αθλητικό κέντρο: «Θα έχει δυο εισόδους, η μία θα είναι πριν από την γέφυρα Ρυσίου, όπου υπάρχει μια πιο μικρή γέφυρα που οδηγεί και στα γήπεδα του Χατζηπαναγή και η άλλη από τους Ταγαράδες».
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: