Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Δυστυχώς... πάλι νίκησε ο Ολυμπιακός!!

Στην Ελλάδα της μιζέριας όσοι δεν μπορούν να κάνουν κάτι καλό, το υποβαθμίζουν. Το υποβιβάζουν μήπως και το φτάσουν... Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος.

Δυστυχώς... πάλι νίκησε ο Ολυμπιακός
Ε ,και στον Ολυμπιακό που δεν έχει ήττα στη σεζόν, υπάρχουν ουκ ολίγοι που προσπαθούν να αναδείξουν το κακό... Λες και τους πειράζει που δεν χάνει.

Το ότι ο Ολυμπιακός δεν θα κουβαλήσει καμία νίκη από τις έξι που έχει κάνει ως τώρα στην Ευρωλίγκα είναι δεδομένο... Οπως και το ότι η πρωτιά στον όμιλο δεν του εξασφαλίζει εύκολους αντιπάλους στο "Top 16"... Αλλά αυτό δεν απαγορεύει να θαυμάζει κανείς τον τρόπο που βρίσκει τις λύσεις αυτή η ομάδα μέσα σε κάθε παιχνίδι.
"Μην ασχολείσαι, στο τελευταίο δεκάλεπτο θα γυρίσει το ματς και θα νικήσει ο Ολυμπιακός", είπε κάποιος στην παρέα και δεν βρέθηκε κανείς να του αντιμιλήσει... Να πει ότι τούτη τη φορά δεν θα τη γλιτώσει... Οχι τίποτα άλλο, η Μάλαγα παρά ήταν καλή και οι ερυθρόλευκοι πήραν βοήθεια από τον Λοτζέσκι και τον Ντάνστον. Οχι από τους υπόλοιπους.

Ομως ο Ολυμπιακός έχει τον τρόπο, που κάθε φορά είναι και διαφορετικός. Εχει μάθει να μην τα παρατά, να έχει αυτοπεποίθηση. Και την ίδια στιγμή, οι αντίπαλοι νιώθουν ότι κάτι θα συμβεί και θα βρεθούν στο καναβάτσο. Ο ίδιος ο φόβος τους για τον πρωταθλητή Ευρώπη να τους κάνει να... λιποθυμούν.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, έκανε το 6-0, έκανε ρεκόρ για εκκίνηση Ευρωλίγκας και κερδίζει το θαυμασμό, ακόμα κι αν δεν παίζει καλά για 30 λεπτά. Αυτή άλλωστε είναι και η απάντηση σε όσους δεν ικανοποιούνται με τις νίκες. Ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε άμυνα για 30 λεπτά, δεν ήταν καλός στο μεγαλύτερο διάστημα, μοιάζει να έχει κενό στη θέση "5", πίσω από τον Ντάνστον. Από την άλλη βέβαια αυτό σημαίνει ότι έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης στην πορεία, ειδικά στην δεύτερη φάση που κάθε αποτέλεσμα θα μετράει.

Οσο για τον Σπανούλη; Δεν χρειάζονται λόγια... Μετά το κακό ξεκίνημα της σεζόν, βρίσκει τον εαυτό του. Εκανε δεύτερο συνεχόμενο σπουδαίο παιχνίδι στην Ευρωλίγκα και ανάγκασε τους Ισπανούς να τον χειροκροτήσουν... Κάποιοι έφτασαν στο σημείο να υποκλιθούν. Ηθελε περισσότερο απ' όλους να παίξει καλά, ο ίδιος δεν αισθανόταν εντάξει με το πρόσωπο που παρουσίαζε...

ΥΓ: Φοβερή ανατροπή έκανε και ο Παναθηναϊκός την Πέμπτη... Εχοντας μάλιστα να σηκώσει ακόμα μεγαλύτερο βάρος στους ώμους του, γιατί αν έχανε θα έμπαινε σε περιπέτειες. Ο Γκιστ έκανε τη διαφορά, όμως η αλήθεια είναι ότι τα συγχαρητήρια ανήκουν στον Πεδουλάκη. Αυτός κι αν αισθάνεται βάρος στους ώμους του. Αντέχει, όμως... Ο Παναθηναϊκός έδειξε χαρακτήρα στα δύσκολα και θα είναι στο "Top 16". Κι εκεί τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Για να δούμε μάλιστα αν θα βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με τον Ολυμπιακό ή αν θα αποφευχθεί ο εμφύλιος στην Ευρωλίγκα.

Πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: