Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

«Προσήλωση στην άμυνα»

Συγκέντρωση στην άμυνα θα πρέπει να δείξουν οι παίκτες των Τρικάλων για να έχουν ελπίδες για τη νίκη στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, το Σάββατο.

«Προσήλωση στην άμυνα»
Τα Τρίκαλα υποδέχονται το Σάββατο (23/11, 18:00) τον ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών και όπως τόνισε ο τεχνικός των Θεσσαλών, Κώστας Φλεβαράκης, για να έχει η ομάδα του πιθανότητες να πάρει τη νίκη θα πρέπει να παίξει συγκεντρωμένα στην άμυνα σε όλο το ματς.

«Μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ το Σάββατο ο οποίος κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη και διαθέτει μία αρκετά γεμάτη ομάδα. Είναι μία ομάδα που συνδυάζει και ταλέντο και εμπειρία και ικανότητα αλλά και δημιουργία. Είναι μία ομάδα που δουλεύει μαζί αρκετό καιρό και αυτό είναι ένα πλεονέκτημα. Εμείς άσχετα με ποιόν αντίπαλο παίζουμε και άσχετα κάτω από όποιες συνθήκες παίζουμε πρέπει να προσπαθούμε για την νίκη. Αυτό που χρειάζεται από μας είναι προσήλωση στην άμυνα από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό γιατί ο ΠΑΟΚ έχει παίκτες που μπορούν να σουτάρουν από οπουδήποτε. Πρέπει επίσης να βελτιωθούμε στα αμυντικά ριμπάουντ, κάτι που έχουμε πληρώσει ακριβά μέχρι στιγμής αλλά και δουλειά στην επίθεση. Χρειάζεται συγκέντρωση σε όλο το παιχνίδι και θα πρέπει κάποια παιδιά να βγάλουν προσωπικότητα και ενέργεια στα κρίσιμα σημεία», είπε ο Έλληνας κόουτς και πρόσθεσε για τα… δεσμά που τον συνδέουν με την ομάδα της Θεσσαλονίκης:

«Σίγουρα είμαι συναισθηματικά δεμένος με τον ΠΑΟΚ γιατί ξεκίνησα να παίζω στα τμήματα υποδομής του και συνέχισα ως προπονητής αλλά όταν μπαίνεις μέσα στο παρκέ παλεύεις για την ομάδα στην οποία εργάζεσαι. Εξάλλου έχω βρεθεί και άλλες φορές αντίπαλος με τον ΠΑΟΚ».

Από την πλευρά των παικτών, ο Μιχάλης Γιαννακίδης, ανέφερε: «Μας περιμένει μία δύσκολη αποστολή το απόγευμα του Σαββάτου απέναντι στον ΠΑΟΚ ο οποίος προέρχεται από μία σειρά καλών εμφανίσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα, να παίξουμε καλή άμυνα και να ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες του προπονητή μας ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε την νίκη. Επιπλέον ενέργεια θα μας δώσει σίγουρα και ο κόσμος ο οποίος και θα βρεθεί για μία ακόμη φορά στο Δημοτικό κλειστό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: