Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Τα θαύματα ΚΑΟΔ, Κηφισιάς και ο Σπανούλης!

Λίγο πριν το τζάμπολ των ημιτελικών στα πλέι οφ της basket league, ο Νίκος Ζέρβας, απονέμει τα εύσημα στις αξιέπαινες προσπάθειες ΚΑΟΔ και Νέας Κηφισιάς και στον Επαγγελματία, Βασίλη Σπανούλη.

Τα θαύματα ΚΑΟΔ, Κηφισιάς και ο Σπανούλης
Τα προημιτελικά των πλέι οφ μας άφησαν… νωρίς, αφού Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός «καθάρισαν» εύκολα όπως αναμενόταν Άρη και Απόλλωνα Πατρών αντίστοιχα. Ο ΚΑΟΔ παρότι ανταγωνιστικός κόντρα στον Πανιώνιο, δεν απέφυγε τη «σκούπα», ενώ η Νέα Κηφισιά, ήταν η μοναδική ομάδα που θα μπορούσε να είχε οδηγήσει τη σειρά με τον ΠΑΟΚ σε τρίτο παιχνίδι, αν οι παίκτες και ο προπονητής της είχαν κρατήσει στο τέλος τη ψυχραιμία τους, που χάθηκε μετά από κάποια σε βάρος της -όχι αυτό του επιθετικού του Βασίλιεβιτς- λάθη των διαιτητών.

Όπως και να ‘χει, το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος, δεν ευνοεί θαύματα και πολύ φοβάμαι πως τα sweep στα προημιτελικά και τα 3-0 ή στην καλύτερη 3-1 στα ημιτελικά θα μας… συντροφεύουν για πολλά ακόμα χρόνια. Μακάρι Πανιώνιος και ΠΑΟΚ να καταφέρουν να βάλουν δύσκολα έστω και σε ένα παιχνίδι στους «αιώνιους», για το καλό του προϊόντος, αλλά και να τους προετοιμάσουν πιο αξιοπρεπώς, ενόψει των μεταξύ τους τελικών.

Παρόλα αυτά, οφείλουμε να απονείμουμε τα εύσημα σε δύο ομάδες, που τηρουμένων των αναλογών, αποτέλεσαν την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Νέα Κηφισιά και ΚΑΟΔ, απέδειξαν και στα πλέι οφ πως η παρουσία τους δεν ήταν «πυροτέχνημα» και μας γέμισαν με χαμόγελα. Ξέρετε πολλές νεοφώτιστες ομάδες, με κοινό εκατό ατόμων και γήπεδο που παραπέμπει σε Β΄ Εθνική να τερματίζει πέμπτη, να παίζει καλό μπάσκετ και να… αρνείται να παραδοθεί μέχρι τέλους; Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου και οι «γερόλυκοί» του αξίζουν συγχαρητήρια. Ας ευχηθούμε τα ίδια και καλύτερα του χρόνου.

Το ίδιο ισχύει και για τον ΚΑΟΔ, που με καλή δουλειά από τον Νέναντ Μάρκοβιτς, δυνατούς ξένους και εργατικούς Έλληνες, κατάφερε να νικήσει Ολυμπιακό, Πανιώνιο και ΠΑΟΚ στη Δράμα και να χάσει από τον Παναθηναϊκό στην παράταση, λόγω μίας χαμένης βολής στην κανονική διάρκεια! Θα είναι ευχής έργο να συνεχίσει έτσι και να έχει ανάλογη παρουσία και η έτερη επαρχιακή ομάδα που… έρχεται. (Κόροιβος Αμαλιάδας).

Τα προημιτελικά, άφησαν όμως και ένα ακόμα μήνυμα. Αφορά το τι ξεχωρίζει τους κορυφαίους από τους απλά καλούς. Ο Βασίλης Σπανούλης, έχει κατακτήσει τα πάντα στην καριέρα του, παρόλα αυτά, σέβεται τον οποιοδήποτε αντίπαλο, τον εαυτό του, αλλά και το άθλημα που υπηρετεί γενικότερα και εμφανίζεται 100% επαγγελματίας στο παρκέ. Την ώρα που οι περισσότεροι συμπαίκτες του, αντιμετώπισαν σαν αγγαρεία τον δεύτερο προημιτελικό με τον Άρη στο «Νίκος Γκάλης», εκείνος έπαιζε σοβαρά και έδινε το σύνθημα στους υπόλοιπους. Ξέρει πολύ καλά πως ενόψει τελικών, ο ρυθμός της ομάδας μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο και είναι συγκεντρωμένος, παρά την ευκολία της αποστολής κόντρα στους «κίτρινους».

Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτή τη ζωή…

Υ.Γ.
Η αγωνιστική… μεταμόρφωση του Μάρντι Κόλινς σε κανονικό παίκτη, δίνει στον Ολυμπιακό μεγάλη βοήθεια ενόψει των τελικών και ένα μεγάλο credit στον Γιώργο Μπαρτζώκα που εξακολούθησε να τον στηρίζει ακόμα και όταν ΟΛΟΙ τον θεωρούσαμε ανήμπορο να προσφέρει, ακόμα και τα βασικά.

Υ.Γ.1: Πολύ καλά έκανε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και έδωσε χρόνο συμμετοχής στους νέους παίκτες κόντρα στον Απόλλωνα. Ίσως για το καλό του Παναθηναϊκού όμως, να έπρεπε να είχε γίνει από την αρχή του πρωταθλήματος φέτος στα «εύκολα» παιχνίδια πρωταθλήματος.

Υ.Γ2: Πολύ καλές προσπάθειες έκαναν ο Άρης των πολλών ταλαντούχων Ελλήνων που θα απασχολήσουν για πολλά χρόνια την Ευρώπη, αλλά και ο Απόλλων Πατρών του εξαιρετικά ανερχόμενου προπονητή, Νίκου Βετούλα.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: