Σάββατο 10 Μαΐου 2014

«Είμαι καλά στον Άρη»

bezenkov
Στον Arena FM 89,4 μίλησε σήμερα (09/05) ο 18χρονος μπασκετμπολίστας του Άρη, Αλέξανδρος Βεζένκοφ. Σχολίασε την χρονιά που τελείωσε για την ομάδα του, όσα του δίδαξε αυτή η σεζόν αλλά είπε και τι σκέφτεται για το μέλλον του.
Αναλυτικά, όσα  δήλωσε ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ:
Για την φετινή σεζόν: “Κάναμε πάρα πολλά πράγματα, φτάσαμε τελικό κυπέλλου, μπήκαμε στα πλέι οφ, αλλά το τέλος της σεζόν μας αφήνει μια πικρία, επειδή χάσαμε στην Ρόδο από τον Κολοσσό και δεν πήραμε καλύτερη θέση στην βαθμολογία της κανονικής περιόδου”.
Για την απουσία ξένων παικτών στον Άρη: “Μέσα στην χρονιά ποτέ δεν ψάξαμε άλλοθι. Σαν Έλληνες προσπαθήσαμε να έρθουμε κοντά ο ένας στον άλλον. Δεν είχαμε κάποιον σούπερ σταρ και η ομαδικότητα μας έφερε πιο κοντά. Παλέψαμε χωρίς ξένους”.
Για τον ημιτελικό κυπέλλου με τον Πανιώνιο: “Ήταν τρομερή εμπειρία. Κάναμε το τέλειο παιχνίδι και δύσκολα μια ομάδα μπορεί να το επαναλάβει. Είχαμε και τύχη, γιατί χωρίς αυτήν δεν κάνεις τίποτα στον αθλητισμό. Αλλά υποχρεώσαμε την τρίτη ομάδα της Α1 να μην μπορεί να κάνει τίποτα”.
Για το τι του πρόσφερε ο Άρης: “Μας έδωσε χρόνο συμμετοχής, μας έμαθε πως είναι ο επαγγελματικός αθλητισμός, μας έδωσε ευθύνες, δεν κρυφτήκαμε. Όλα αυτά προκάλεσαν το ενδιαφέρον του NBA και μεγάλων ομάδων, όπως της Αρμάνι, που πήρε τον Αθηναίου”.
Για το δικό του μέλλον: “Έχω μπροστά μου την εθνική. Δεν θέλω να επαναληφθούν τα περσινά, θέλω να ξέρω έγκαιρα τι θα κάνω. Μου αρέσει η πόλη, η ομάδα, είμαι καλά στον Άρη. Σύντομα ελπίζω να ξέρω το πώς θα προχωρήσουμε. Δεν μ’ έχουν φωνάξει ακόμη να συζητήσουμε, άλλωστε μόλις τελείωσαν τα πλέι οφ, κάποιοι είναι πνιγμένοι στις υποχρεώσεις, πιστεύω σύντομα θα με φωνάξουν να το λύσουμε το θέμα και να μην ζήσουμε αυτό που περάσαμε και πέρυσι.Το κολεγιακό μπάσκετ εφόσον υπέγραψα επαγγελματικό συμβόλαιο έπαψε να ισχύει. Το ΝBA είναι ένα όραμα και εγώ θα κάνω τα πάντα για να βρεθώ σ’ αυτόν τον μαγικό κόσμο και στον δρόμο, που χάραξε ο Αντεντοκούμπο. Ο Λευτέρης (Μποχωρίδης) ήδη δήλωσε συμμετοχή στο ντραφτ”.
Για το αν μπορούν τα νέα παιδιά να ξαναφέρουν το μπάσκετ στην: “Τα παιδιά δεν έχουν ζήσει τον μεγάλο Άρη. Πολλά παιδιά δεν έχουν δει καν βίντεο με τον Γκάλη και τον Γιαννάκη. Τα ινδάλματα τους είναι ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης, όλοι αυτοί. Βήμα – βήμα μπορούμε να κάνουμε και τον Άρη, αλλά και τον ΠΑΟΚ, που έχει πολύ ταλαντούχα παιδιά, να πρωταγωνιστούν. Και ο κόσμος της Θεσσαλονίκης να αγαπήσει ξανά το μπάσκετ, όπως παλιά”.
Για την στήριξη που έχει από τον πατέρα του, που ήταν διεθνής μπασκετμπολίστας στην Βουλγαρία: “Με καθοδηγεί σε κάθε βήμα. Ότι και να κάνω με στηρίζει. Το περασμένο καλοκαίρι μου είπε να κάνω ότι θέλω και τον ευχαριστώ γι’ αυτό. Όπως και την μητέρα μου για την στήριξη”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: