Σάββατο, 10 Μαΐου 2014

«Έντιμη συμπεριφορά στο ποδόσφαιρο»

3846bbccec79199bcfa3e0a537e188bb_L
Για την πρόληψη του φαινομένου των «στημένων» αγώνων, η Super League εγκαινιάζει μια νέα διαδικτυακή εφαρμογή για τους φίλους του ποδοσφαίρου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
 «Μια νέα διαδικτυακή εκπαιδευτική εφαρμογή εγκαινιάζεται σήμερα από τη Διεθνή Διαφάνεια-Eλλάδος σε συνεργασία με τη Super League, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους φίλους του ποδοσφαίρου να παίξουν, να ενημερωθούν, να ευαισθητοποιηθούν, ώστε να καλλιεργήσουν μια έντιμη και ακέραιη συμπεριφορά στο ποδόσφαιρο.
Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος “Έντιμη Συμπεριφορά στο Ποδόσφαιρο: Η ομάδα σου. Η καριέρα σου. Η ευθύνη σου!”, το οποίο  επικεντρώνεται στην ανάπτυξη δράσεων πρόληψης και εκπαίδευσης κυρίως της νέας ποδοσφαιρικής γενιάς κατά του φαινομένου των προσυνεννοημένων αγώνων και του εθισμού στον τζόγο.
Πρόκειται για μια σύγχρονη διαδραστική εκπαιδευτική εφαρμογή (application),  η οποία απευθύνεται σε νέους –ποδοσφαιριστές, φιλάθλους, προπονητές κ.ο.κ, να τους ενημερώσει για τους κινδύνους του εθισμού στον τζόγο και να τους αποτρέψει από ενδεχόμενες παγίδες που μπορεί να τους οδηγήσουν στη χειραγώγηση αγώνα.
“Η ουσιαστική καταπολέμηση της διαφθοράς σημαίνει καλλιέργεια νοοτροπίας διαφάνειας και ήθους. Πρέπει να μιλήσουμε στη γλώσσα των νέων, ώστε το μήνυμά μας να είναι κατανοητό, αποτελεσματικό και διαχρονικό. Με την πρωτοβουλία μας αυτή, αποσκοπούμε να θωρακίσουμε την ομάδα, να προστατεύσουμε την καριέρα των ποδοσφαιριστών και να αναγνωρίσουμε την ευθύνη, ώστε το ποδόσφαιρο να παραμείνει ο βασιλιάς των σπορ”, δηλώνει ο Πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας-Ελλάδος κ. Κώστας Μπακούρης.
Μπες στο www.football-integrity.gr, γίνε ο βασικός ήρωας της ιστορίας και παίξε το “φινάλε της σεζόν”, “τα πέναλτι στην προπόνηση” και άλλες συναρπαστικές ιστορίες. Πρόσεχε όμως το πειραχτήρι παραμονεύει να σου κάνει “τρίπλα”. Απόφυγε τις παγίδες για να κερδίσεις βαθμούς και μάθε με ποιους τρόπους μπορείς να προστατεύσεις την καριέρα σου, την ομάδα σου και το άθλημα που αγαπάς.
Η ημιτελική φάση του Πρωταθλήματος Νovasports Super League K17 και η 31η Αγωνιστική του Πρωταθλήματος Novasports Super League Κ20 είναι αφιερωμένες στο πρόγραμμα “Έντιμη Συμπεριφορά στο Ποδόσφαιρο: Η ομάδα σου. Η καριέρα σου. Η ευθύνη σου”. Θέλοντας να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα για έντιμο ποδόσφαιρο, στις 9-12/5/2014 οι παίκτες των ομάδων θα εμφανιστούν με φανέλες του προγράμματος, προωθώντας με το δικό τους τρόπο το www.football-integrity.gr».

Δεν υπάρχουν σχόλια: