Σάββατο 10 Μαΐου 2014

«Λάθος οι μεταγραφές του Ιανουαρίου»

GOUERINO-610x385
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Νέτο Γκουερίνο.
Μίλησε για την συνέχεια των πλέι-οφ και τόνισε πως είναι πολύ δύσκολο αλλά όχι απίθανο να καταφέρει να κάνει ο “Δικέφαλος” τρεις νίκες.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στις μεταγραφές του Ιανουαρίου, υπογραμμίζοντας πως έγιναν κακές επιλογές, οι οποίες στοίχισαν στην ομάδα.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Νέτο Γκουερίνο:
Για την συνέχεια των πλέι οφ:
“Εγώ πιστεύω πως μετά την αφαίρεση βαθμών και την τιμωρία δυσκόλευσαν τα πράγματα. Ο Παναθηναϊκός έχει φτιάξει μια πολύ καλή ομάδα και αυτό έχει αποδειχτεί στους τελευταίους τρεις μήνες. Τα πράγματα είναι δύσκολα. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να κάνει ο ΠΑΟΚ τρεις νίκες αλλά δεν είναι απίθανο. Είμαστε στον Μάιου και ήδη άρχισε ο μεταβολισμός του ποδοσφαιριστή να αλλάζει. Ιδρώνει περισσότερο, ζεσταίνεται πιο πολύ και υπάρχει κούραση σωματική και ψυχολογική με την απώλεια του κυπέλλου και την τιμωρία. Όλα αυτά είναι εις βάρος του ΠΑΟΚ”.
Για τον Ατρόμητο στο Περιστέρι:
“Ο Ατρόμητος μέσα στο Περιστέρι μεταμορφώνεται. Έχει κάλους ποδοσφαιριστές και έχει αποδείξει πως μέσα στην έδρα του είναι πάρα πολύ δυνατός. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να μην φάει γκολ στα πρώτα λεπτά και στην συνέχεια να χτυπήσει το παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να θεωρεί δεδομένα πως θα κερδίσει πάλι 3-0 στην Αθήνα. Ο Παράσχος είναι ένας πάρα πολύ καλός προπονητής και η αποστολή του ΠΑΟΚ στον Ατρόμητο θα είναι πάρα πολύ δύσκολη”.
Για τα λάθη που έγιναν την φετινή χρονιά:
“Το μεγαλύτερο λάθος ήταν στις μεταγραφές του Ιανουαρίου. Αναφέρομαι στους Μαντούρο, Μάρτενς και Χούσεν. Χρειαζόμασταν φρέσκους ποδοσφαιριστές για το λεγόμενο ροτέισον και για να βοηθήσουν τους άλλους ποδοσφαιριστές. Δυστυχώς αυτές οι μεταγραφές ήταν αποτυχημένες. Είμαι κοντά και ξέρω πως είναι εύκολο να δεις αν κάποιος ποδοσφαιριστής μπορεί να προσαρμοστεί σε μια ομάδα. Αν είναι ευθύνη του Στέφενς, πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Τρεις στις τρεις αποτυχημένες μεταγραφές είναι πολύ δύσκολο. Ο κάθε εργαζόμενος έχει ευθύνες. Αυτός που ευθύνεται πρέπει να απολογηθεί. Δεν είσαι καλός, έρχεται ο επόμενος. Ο κ. Σαββίδης έχει βάλει τόσα χρήματα στον αέρα. Δεν έχουμε βάσεις, και θέλουμε προγραμματισμό. Έχουμε τόσα μπακ από την μια μεριά και παίζει μόνο ο Λινο στα 37. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι δίπλα στον Στέφενς έπρεπε να πούνε μερικά πράγματα. Μπορείς να ξέρεις ακόμα και αν πήγε τουαλέτα ο ποδοσφαιριστής. Υπάρχουν μηχανήματα που βγάζουν τα πάντα. Πόσες πάσες έχεις δώσει, πόσες κεφαλιές, τα πάντα”.
Για το αν έβγαινε όταν ήταν ποδοσφαιριστής:
“Έβγαινα σαν όταν έπρεπε να βγω. Σαν νέο παιδί διασκέδαζα όταν όμως έπρεπε. Όταν έχεις ένα σημαντικό παιχνίδι πρέπει να είσαι προετοιμασμένο. Η λέξη επαγγελματίας δεν ισχύει μόνο όταν παίρνεις τα χρήματα σου. Εγώ έδινα ότι μπορούσα να δώσω. Ακόμα και αν κάποιος συμπαίκτης μου δεν ήταν σε καλή μέρα, προσπαθούσα να τον  καλύψω”.
Για το αν τα πλέι οφ πάνε σε “τελικό” με τον Παναθηναϊκό:
“Αν ο ΠΑΟΚ κάνει δύο νίκες, το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι τελικός. Εύχομαι σε αυτόν τον τελικό αν γίνει να μην γίνει ότι έγινε και με τον Ολυμπιακό. Ήταν θλιβερό και δεν εκφράζει τον ΠΑΟΚ. Όπως αγκαλιάστηκαν οι πάρεδροι να αγκαλιαστούν και οι φίλαθλοι. Στην Τούμπα κανείς δεν περνάνε εύκολα αρκεί να είναι ο ΠΑΟΚ πραγματικός”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: