Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Κάτι κουρασμένα παλικάρια στο Μουντιάλ!!

«Ντου από Παντού» για το Moυντιάλ που πλησιάζει και τα μεγάλα αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου που ήδη τα έχουν παίξει από την κούραση... Καλά τα εγχώρια πρωταθλήματα, καλό το τσάμπιονς λιγκ, αλλά έρχεται κι ένα μουντιάλ. Και είναι να απορεί κανείς αν θα αντέξουν να δώσουν κι άλλα παιχνίδια μέσα στον Ιούνιο κάποιοι παικταράδες παγκόσμιας κλάσης που δείχνουν να τα έχουν φτύσει από τα δεκάδες ματς όλη τη χρονιά.
Κίνδυνος
Για παράδειγμα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο που είναι και ο πιο γυμνασμένος απ’ όλους τον τελευταίο καιρό όλο και ταλαιπωρείται από διάφορα προβλήματα. Στο ματς με την Βαγιαδολίδ, μάλιστα, ζήτησε αλλαγή για τσίμπημα στον οπίσθιο μηριαίο. Και οι γιατροί τον προειδοποίησαν ότι θέλει πολύ προσοχή και ότι υπάρχει κίνδυνος θλάσης.
Βέβαια, ο Κριστιάνο θα παίξει λογικά στον τελικό τσάμπιονς λιγκ, όμως κατά πόσο θα διατηρήσει την φρεσκάδα του και θα αντέξει για συνεχόμενα ματς και τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, όταν ήδη βρίσκεται στα όριά του, είναι ένα θέμα.
Μόνο εκλάμψεις έχει
Σε κακή κατάσταση είναι και ο Μέσι, όπως έχουμε δει τον τελευταίο καιρό και ειδικά στα ματς – φωτιά του τσάμπιονς λιγκ, αλλά και αρκετά συχνά στο πρωτάθλημα. Ο Μέσι πέρασε δύσκολο α’ γύρο με τον τραυματισμό του κι από την επιστροφή του και μετά έχει μόνο εκλάμψεις. Και δεν είναι σε φουλ φόρμα για το μουντιάλ και είναι επίφοβος συνέχεια για νέο τραυματισμό.
Σα να έχει ξεφουσκώσει
Κι αν θέλουμε να κλείσουμε με την τριάδα των κορυφαίων παικτών στον κόσμο για την περασμένη χρονιά, ούτε ο Ριμπερί έχει δείξει ότι είναι πλέον σε καλή κατάσταση. Στα ημιτελικά τσάμπιονς λιγκ δεν φάνηκε καθόλου, ενώ γενικά σα να έχει ξεφουσκώσει το τελευταίο διάστημα.
Ζορίζονταν
Τα τέσσερα τελευταία χρόνια μόλις πέντε παίκτες έχουν μονοπωλήσει την πρώτη τριάδα των κορυφαίων στον κόσμο με την Χρυσή Μπάλα. Ο Μέσι, ο Κριστιάνο, ο Ριμπερί, ο Τσάβι και ο Ινιέστα. Αυτοί οι πέντε είναι. Δεν έχει μπει άλλος στην πρώτη τριάδα.
Κι αν είναι οι τρείς πρώτοι για φέτος τόσο ντεφορμέ, σκασμένοι ή έτοιμοι για κλατάρισμα, όπως ήδη αναφέραμε, τι να πει κανείς για Τσάβι και Ινιέστα που στα κρίσιμα παιχνίδια του β’ γύρου ζορίζονταν για να βγάλουν απλά και μόνο μερικά τρεξίματα;
Δεν είναι ρομπότ
Κι αυτό ισχύει και με άλλους παίκτες που θεωρούνται σημαντικοί. Διότι απ’ αυτούς περιμένουμε να δούμε και λίγη μπαλίτσα στο μουντιάλ. Από τους κορυφαίους.
Πώς, όμως, να αντέξουν να δίνουν παιχνίδια όλη τη χρονιά Κυριακή – Τετάρτη – Σάββατο; Ένα κορμάκι έχουν. Με κόκαλα και κρέας. Που σημαίνει ότι είναι άνθρωποι κι αυτοί, όχι ρομπότ. Αυτή είναι η εξήγηση που όλο και πιο συχνά σε μουντιάλ και ευρώ πολλοί μεγάλοι παίκτες εμφανίζονται κατώτεροι του αναμενομένου ή μετά τα πρώτα παιχνίδια, κλατάρουν. Κι αυτό είναι κάτι που όχι μόνο θα συνεχιστεί αλλά και θα επιδεινωθεί τα επόμενα χρόνια.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: