Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Μπερδεμένοι μα νικητές (στα λόγια) οι Ιάπωνες!!

Ο Κώστας Σωτηρόπουλος γράφει από την Βραζιλία για την περίσσια αισιοδοξία που έχουν οι Ιάπωνες λίγες ώρες πριν το ματς με την Ελλάδα.
«Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρουμε αν ο Χόντα είναι ένας πραγματικά καλός ποδοσφαιριστής. Έχει κάτι, αλλά δεν ξέρουμε ακριβώς τι. Άλλες φορές είναι εξαιρετικός κι άλλες δεν προσφέρει το παραμικρό. Στην αναμέτρηση με την Ακτή Ελεφαντοστού πχ σκοράρει ένα πανέμορφο γκολ και στην συνέχεια χάνεται από προσώπου γης. Ίσως παίζει και σε λάθος θέση. Είναι αργός για να παίζει πίσω από τον επιθετικό, όπως επιθυμεί ο ίδιος. Ίσως θα έπρεπε να αγωνίζεται πιο πίσω, στην θέση που παίζει ο Τσάμπι Αλόνσο πχ…».
«Μπερδευτήκαμε μετά το ματς με την Ακτή Ελεφαντοστού. Άλλα περιμέναμε και άλλα είδαμε. Χάσαμε με 2-1 και γλιτώσαμε από άλλα 1-2 γκολ σίγουρα. Το ματς θα μπορούσε να είχε λήξει άνετα στο 4-1. Ήμασταν πολύ αμυντικοί και δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε με τίποτα την μπάλα. Κάναμε συνεχώς λάθος πάσες, με αποτέλεσμα να κυνηγάμε συνεχώς της αντίπαλο. Στην Ιαπωνία δεν μας νοιάζει τόσο να προκριθούμε, όσο η ομάδα να αποδείξει πως μπορεί να παίξει το ποδόσφαιρο που η ίδια επιθυμεί. Μόνο έτσι άλλωστε μπορεί να προκριθεί».
Οι δηλώσεις αυτές ανήκουν σε Ιάπωνες ρεπόρτερ που έχουν ταξιδέψει μέχρι το Αρακαζού για να καλύψουν το ρεπορτάζ της Εθνικής Ελλάδας. Θολό το τοπίο όσον αφορά το τι εστί Εθνική Ιαπωνίας, ξεκάθαρο όσον αφορά το αποτέλεσμα κόντρα στην «γαλανόλευκη». Νίκη βεβαίως-βεβαίως.
Είτε με το ρευστό 2-1 ή 1-0 είτε με το καθαρό 2-0 οι Ιάπωνες θεωρούν πως «έχουν» το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Πως γίνεται να μην ξέρεις ούτε ο ίδιος αν έχεις καλή ομάδα, όπως προκύπτει από τα λεγόμενά τους, αλλά να πιστεύεις πως θα κερδίσεις σίγουρα έναν αντίπαλο που βρίσκεται εδώ και χρόνια ανάμεσα στις καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες; Για τους Ιάπωνες γίνεται. Ουδείς υποστηρίζει πως δεν σέβονται την Ελλάδα, ωστόσο βγάζουν προς τα έξω μία σιγουριά και σε καμία περίπτωση δεν δείχνουν να φοβούνται.
Όχι πως παρατηρείται φόβος εντός του δικού μας στρατοπέδου. Η ήττα από την Κολομβία στην πρεμιέρα σίγουρα «πίκρανε» τον Φερνάντο Σάντος και τους διεθνείς μας, όμως την τελευταία δεκαετία η Εθνική έχει αν μη τι άλλο αποδείξει πως στα δύσκολα έχει τον τρόπο να αντιδρά σωστά. Μία αντίδραση που κάνει ακόμα πιο έντονα την εμφάνισή της όταν ελάχιστοι πιστεύουν σε αυτήν την ομάδα. Στα ματς ζωής ή θανάτου η «γαλανόλευκη» έχει αποδείξει πως επιλέγει την «ζωή» και στο Νατάλ θα έχει την ευκαιρία να την επιλέξει για άλλη μία φορά. Μέχρι την επόμενη.

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: