Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Οι... 37 του Φαν Χάαλ!!

«Αισθάνομαι χάλια...» τόνισε ο Λουίς Φαν Χάαλ, με τη Γιουνάιτεντ να έχει κάνει το χειρότερο ξεκίνημα των τελευταίων 28 χρόνων και τον Ολλανδό να έχει χρησιμοποιήσει ήδη 37 παίκτες!!! Γράφει ο Πολύδωρος Παπαδόπουλος.
Λίγο πριν τη φετινή σέντρα, το «Ολντ Τράφορντ» ήταν έτοιμο να αφήσει πίσω τις εφιαλτικές εικόνες της περσινής σεζόν, όταν η Γιουνάιτεντ γνώριζε μια από τις χειρότερες περιόδους της ιστορίας της. Ο Λουίς Φαν Χάαλ ήταν στον πάγκο, ενώ το τέλος της μεταγραφικής περιόδου βρήκε την ομάδα να έχει σπάσει τα ταμεία της και να φέρνει παίκτες παγκοσμίου κλάσης. Ντι Μαρία, Φαλκάο έτοιμοι να δώσουν στη Μάντσεστερ το χαμένο κύρος.
Επειτα από δέκα στροφές όμως, η Γιουνάιτεντ έχει πραγματοποιήσει το χειρότερο ξεκίνημα των τελευταίων 28 ετών, με απολογισμό 13 βαθμών και έναν ντροπιαστικό αποκλεισμό στο Λιγκ Καπ. Ο Ολλανδός είναι σε άσχημη κατάσταση, αντιλαμβάνεται την στήριξη της διοίκησης και των οπαδών και τονίζει πως αισθάνεται χάλια... Ωστόσο, ο ίδιος είχε τονίσει από τα φιλικά της Αμερικής πως ένας χρόνος δεν είναι αρκετός για να χτιστεί μια μεγάλη ομάδα, αλλά απαιτείται μια τριετία για να παρουσιάσει ένα ισχυρό οικοδόμημα.
ADVERTISEMENT
Η Γιουνάιτεντ σπάει τα κοντέρ στην Πρέμιερ Λιγκ και ο Ολλανδός τεχνικός δεν μπορεί ακόμα να βρει το ιδανικό σχήμα, τους παίκτες και την εικόνα που θέλει να δείχνει η ομάδα του. Βέβαια, στην προσπάθειά του αυτή υπάρχει και ένας παράγοντας που τον κάνει ανήμπορο να αντιδράσει, οι τραυματισμοί! Από την αρχή της σεζόν έχει αναγκαστεί να παίξει χωρίς άμυνα, με προβλήματα στο κέντρο, αλλά και την επίθεση. Τελευταία... θύματα οι Φαλκάο, Ρόχο, ενώ ακόμα εκτός είναι οι Τζόουνς, Εβανς. Οι αλχημείες πολλές, ο Κάρικ θα κληθεί να παίξει στο κέντρο της άμυνας και ο Φαν Χάαλ δεν ξέρει αν πρέπει να ουρλιάξει ή να κλάψει «Δεν θέλω να κλάψω γιατί πιστεύω στους παίκτες, τον εαυτό μου και τους φιλάθλους μας» τονίζει ο ίδιος.
Για να φτάσουμε στους 37 διαφορετικούς παίκτες που έχει χρησιμοποιήσει ο Φαν Χάλ στην Πρέμιερ Λιγκ πρέπει να βάλουμε και τους παίκτες στους οποίους έδωσε ευκαιρίες, αλλά δεν τις εκμεταλλεύθηκαν ποτέ. Ο Κλέβερλι έπαιξε, αλλά έφυγε για την Αστον Βίλα, ο Γουέλμπεκ στην Αρσεναλ, ο Τσιτσαρίτο στη Ρεάλ, ο Νάνι στη Σπόρτινγκ και ο Αντερσον στις... εξέδρες.
Ο Λουίς Φαν Χάαλ προσπαθεί να βρει λύσεις και από τους μικρούς, αφού έχει δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες όπως ο ΜακΝάιρ, ο Μπλάκετ, ο Γουίλσον, ο Λίνγκαρντ. Η Μάντσεστερ έχει παρουσιαστεί με 37 παίκτες στο φετινό πρωτάθλημα, όταν η Σαουθάμπτον που είναι στη 2η θέση έχει 18. Η πρωτοπόρος Τσέλσι και ο Ζοσέ Μουρίνιο έχουν χρησιμοποιήσει 23 παίκτες, ενώ η ομάδα που... πλησιάζει την Μάντσεστερ είναι η Κρίσταλ Πάλας με 32 ποδοσφαιριστές και βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού. Αξίζει να σημειωθεί, πως η Τότεναμ που έχει 18 ματς, 6 περισσότερα από την Μάντσεστερ έχει χρησιμοποιήσει μόλις 25. Πέρσι, η ομάδα με... ανάλογο αριθμό παικτών ήταν η Φούλαμ, η οποία και είχε την χειρότερη πορεία!
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: