Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Ο Χάρι Κέιν στο FourFourTwo!!

Ο Χάρι Κέιν αποκαλύπτεται στον Joe Brewin και στο FourFourTwo του gazzetta.gr.
Ο Χάρι Κέιν πρόσεξε τους οπαδούς της Τότεναμ στο twitter, που φωνάζουν για να ξεκινήσει βασικός για πρώτη φορά στη σεζόν, όμως ο 21χρονος επιθετικός γνωρίζει ότι είναι ο μοναδικός που μπορεί να πείσει τον Ποκετίνο να τον ξεκινήσει στο ματς με την Στόουκ (09/11).
Είναι κατανοητό γιατί ο Ποκετίνο θα προτιμούσε να χρησιμοποιήσει τον νεαρό του επιθετικό ως αλλαγή, που κάνει τη διαφορά. Ο Κέιν έχει αποδείξει ότι μπορεί να έρθει από τον πάγκο και να δώσει πολύτιμες λύσεις όχι μόνο στην τρέχουσα σεζόν, αλλά και στην περσινή.
Τότε, οι δύο ασίστ του σε 20’ στο ματς με την Μπενφίκα στη Λισαβόνα έδωσαν στα σπιρούνια την ευκαιρία σε ένα ματς που έμοιαζε χαμένο. Αυτή τη σεζόν έδωσε την ασίστ στον Ντάιερ για το νικητήριο γκολ στο τέλος στο ματς με την Γουέστ Χαμ, ενώ σκόραρε σε εκείνο με την Άστον Βίλα πριν από λίγες ημέρες.
Τώρα, όμως, ο Ποκετίνο έχει κρίνει ότι ο επιθετικός του αξίζει την ευκαιρία. Με 8 γκολ σε 6 ματς εκτός πρωταθλήματος ο Κέιν έχει κάνει τα πάντα για να εντυπωσιάσει τον προπονητή του.

«Ο προπονητής διαλέγει την 11άδα και πρέπει να το αποδεχθούμε όλοι, ειδικά ένας νεαρός παίκτης σαν εμένα», λέει στο FourFourTwo. «Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να είσαι έτοιμος όταν θα σου δοθεί η ευκαιρία, όπως έκανα την περασμένη Κυριακή. Έχει πίστη σε μένα και το μόνο που μου λέει είναι να παίξω όπως ξέρω. Ευτυχώς, έχω μπορέσει να το κάνω αυτή τη σεζόν», ολοκλήρωσε.
«Κάποιες φορές πρέπει να φτιάχνεις την τύχη σου», μουρμουράει και γνωρίζει ότι το γκολ του με την Άστον Βίλα, που έφερε τη νίκη, μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό στην αλλαγή πορείας της Τότεναμ προς τα πάνω.
«Κάποια στιγμή ένιωθα ότι δεν μπορούσα να αναπνεύσω! Όλοι είχαν πέσει πάνω μου», εξομολογείται. «Θα το άντεχα, όμως, για το γκολ. Ήταν ιδιαίτερη στιγμή για μένα. Το να σκοράρω μπροστά στην εξέδρα των οπαδών μας και να πανηγυρίζω με τους συμπαίκτες μου ήταν φανταστικό. Προπονούμαι πολύ στα φάουλ, αν και αυτή τη φορά δοκίμασα μία διαφορετική τεχνική. Ο Έρικσεν είναι εξαιρετικός στα στημένα και προφανώς έχει σκοράρει κάποια εκπληκτικά γκολ. Όταν, όμως, έρθει η ευκαιρία, θα την πάρω με ευχαρίστηση», ολοκλήρωσε ο Κέιν.
Η προπόνηση δε σε κάνει απαραίτητα… τέλειο, όμως σίγουρα βοηθάει. «Λάτρευα τον τρόπο που έπαιζε ο Τέντι Σέριγχαμ, ειδικά την κίνησή του και προσπαθώ να βασίσω εκεί το παιχνίδι μου», λέει ο Κέιν για τον επιθετικό, που πέτυχε 98 γκολ σε 237 εμφανίσεις με την Τότεναμ. «Σκόραρε κάποια εκπληκτικά γκολ και μεγαλώνοντας ήταν το πρότυπό μου».

Παρά το γεγονός ότι η τελευταία νίκη ήταν μόλις η 2η για την Τότεναμ στα τελευταία 8 παιχνίδια στην Premier League, βρίσκεται μόλις 3 βαθμούς πίσω από την 4η Άρσεναλ και μέσα σε όλες τις διοργανώσεις. Και από ό,τι λέει ο Κέιν τα πράγματα θα βελτιωθούν ακόμη περισσότερο.
«Ακόμα προσαρμοζόμαστε στο καινούριο σύστημα, όμως νομίζω ότι η αυτοπεποίθησή μας μεγαλώνει. Την περασμένη Κυριακή ήταν μια μεγάλη νίκη για εμάς και τώρα ακολουθούν παιχνίδια, που σίγουρα μπορούμε να κερδίσουμε. Θέλουμε να κερδίσουμε κάποιο τρόπαιο. Είμαστε στα προημιτελικά του Λιγκ Καπ και ελπίζω να συνεχίσουμε. Το Europa League είναι ένας από τους στόχους μας, όπως και η 4άδα στο πρωτάθλημα, που θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι το τέλος. Αν μπορέσουμε να κάνουμε ένα καλό σερί μέχρι τα Χριστούγεννα, τότε οι πιθανότητές μας είναι πολύ καλές», μας είπε.
Σε ατομικό επίπεδο η σεζόν μέχρι τώρα είναι καλή για έναν παίκτη, που μόλις πέρυσι κατάφερε να βρει μόνιμη θέση στο ρόστερ της Τότεναμ μετά τους δανεισμούς του σε Λέιτον Όριεντ, Μίλγουολ, Νόριτς και Λέστερ.
Ο Κέιν έκανε χατ τρικ με τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ στη συνέχεια πήρε και τα γάντια του Γιορίς, που αποβλήθηκε. Η ραμπόνα του Λαμέλα, όμως, επισκίασε στο τέλος τη δική του εμφάνιση. Πως του φάνηκε αυτό;
«Ήμουν πολύ χαρούμενος για το εκπληκτικό γκολ που πέτυχε!», λέει γελώντας. «Ήταν πολύ ιδιαίτερη στιγμή για μένα, όταν έκανα το χατ τρικ στο White Hart Lane μπροστά στους οπαδούς μας. Δεν πρόκειται ποτέ να το ξεχάσω. Μάλλον, όμως, την επόμενη φορά θα αφήσω κάποιον άλλο να κάτσει στο τέρμα. Ήμουν πολύ ευχαριστημένος με τον εαυτό μου μέχρι τη στιγμή που δεχθήκαμε το γκολ. Κάποιος, όμως, έπρεπε να το κάνει».

Το Europa League έχει εξελιχθεί σε πολύ σημαντική διοργάνωση για την εξέλιξη του Κέιν, καθώς εκεί έχει πετύχει το 68% των γκολ του για την Τότεναμ. Έτσι, είναι φυσιολογικό να είναι μία διοργάνωση, την οποία έχει θέσει σε προτεραιότητα.
«Μπορούμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Δεν βλέπω λόγο για το αντίθετο. Έκανα το ντεμπούτο μου με την Τότεναμ στο Europa League, που είναι μεγάλη διοργάνωση. Ειδικά, φέτος, από τη στιγμή που ο νικητής θα πάρει και το εισιτήριο για το Champions League. Έτσι, πολλές ομάδες θα το διεκδικήσουν. Παίζουμε απέναντι σε κάποιες από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, ειδικά αυτές που θα έρθουν από το Champions League στη συνέχεια. Είμαστε, όμως, σε θέση να κερδίσουμε όλες τις διοργανώσεις, στις οποίες συμμετέχουμε. Ελπίζω να χτίσουμε πάνω στην τελευταία μας νίκη στο πρωτάθλημα και να δούμε μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε», τόνισε ο Κέιν.
Ο νεαρός επιθετικός έχει και άλλον έναν στόχο να βοηθήσει την ομάδα του να τερματίσει στην 4άδα, καθώς η τελευταία φορά που η Τότεναμ βρέθηκε πάνω από την Άρσεναλ ήταν το 1995.
«Ως ντόπιος ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει αυτό για τους οπαδούς μας. Φυσικά, υπήρχαν και υπάρχουν πειράγματα στο σχολείο. Κάποιοι συμμαθητές μου ήταν Άρσεναλ και κάποιοι Τότεναμ. Προφανώς οι τελευταίοι είναι πολύ χαρούμενοι για μένα αυτή τη στιγμή. Ακόμη και εκείνοι της Άρσεναλ είναι. Απλά εύχονται να μην έπαιζα στην Τότεναμ! Θέλουμε απλά να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται. Κοιτάζουμε μόνο τη δική μας ομάδα», σχολίασε ο Κέιν.
Έτσι όπως πηγαίνει ο νεαρός επιθετικός, είναι πολύ πιθανό σύντομα να δεχθεί και την κλήση από τον Ρόι Χότζον. Είναι, όμως, προσγειωμένος και παραδέχεται ότι πρέπει να κάνει ακόμη πολλά για την ομάδα του, πριν η Εθνική βρεθεί στο μονοπάτι του.
«Πρέπει να σκοράρω και άλλα γκολ και θα δούμε. Αν έρθει η κλήση, θα είναι τέλεια. Αυτή τη στιγμή, όμως, είμαι συγκεντρωμένος στην ομάδα μου. Τον επόμενο χρόνο θα έχουμε στην Αγγλία το τουρνουά U21 και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Νομίζω ότι μπορούμε να τα πάμε καλά στο Euro. Καμία ομάδα δε θα μας θέλει στον όμιλο ως αντιπάλους, καθώς έχουμε μία από τις καλύτερες ομάδες. Το ηθικό είναι υψηλό και νομίζω ότι θα φανεί».
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: