Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Τζιόλης: «Έχουμε όρεξη να μείνουμε πρώτοι»

Τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίζουν στον ΠΑΟΚ την πρωτιά στη βαθμολογία του ελληνικού πρωταθλήματος ανέλυσε ο Αλέξανδρος Τζιόλης, μιλώντας στη SportDay.

Τζιόλης: «Έχουμε όρεξη να μείνουμε πρώτοι»
Κανένα άγχος δεν πρέπει να έχει ο ΠΑΟΚ για το γεγονός ότι είναι πρώτος στη Σούπερ Λίγκας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Αλέξανδρος Τζιόλης εν όψει του αποψινού ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα.

«Υπάρχει η όρεξη για παραμονή στην κορυφή του πρωταθλήματος. Το άγχος υπάρχει σε αυτούς που σε ακολουθούν διότι γνωρίζουν καλά ότι αν χάσουν, θα αποσπαστούν κι άλλο και θα έχουν πρόβλημα», τόνισε ο διεθνής μέσος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο έμπειρος χαφ στη SportDay

Τελικά τι σας έχει αφήσει η ισοπαλία στο «Αρτέμιο Φράνκι»; Χαρά για τον βαθμό που πήρατε σε μια δύσκολη έδρα ή στενοχώρια που χάθηκε η νίκη στο τέλος;

«Είναι κάτι το ενδιάμεσο… Η ισοπαλία μας άφησε μια πικρή γεύση λόγω του γκολ στο τέλος. Σίγουρα, όμως, πήραμε έναν βαθμό -που δεν ξέρω τι ρόλο θα παίξει στο τέλος- απέναντι σε μια πολύ δύσκολη ομάδα και μέσα σε μια πολύ δύσκολη έδρα. Επίσης κερδίσαμε στον τομέα της ψυχολογίας και της αυτοπεποίθησης. Αυτά τα στοιχεία θα μας βοηθήσουν για να μπούμε με την αναγκαία διάθεση στο επόμενο ματς».

Αισθάνεσαι καλά μετά από ένα διάστημα συνεχόμενων δύσκολων αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις… Φοβάσαι μήπως αρχίσει η κόπωση;

«Κόπωση υπάρχει, όταν παίζεις κάθε τρεις μέρες παιχνίδι, όπως κι η κούραση από τα ταξίδια. Ομως αυτή πρέπει να βγει από το κεφάλι όλων διότι υπάρχει το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Καλούμαστε να πάμε κόντρα στην κούραση».

Είσαι έμπειρος παίκτης… Η πρωτιά στο πρωτάθλημα σου δημιουργεί άγχος;

«Σε εμένα δεν υπάρχει η λέξη άγχος. Υπάρχει η όρεξη για παραμονή στην κορυφή του πρωταθλήματος. Το άγχος υπάρχει σε αυτούς που σε ακολουθούν διότι γνωρίζουν καλά ότι αν χάσουν, θα αποσπαστούν κι άλλο και θα έχουν πρόβλημα. Το ξέρουμε κι εμείς αυτό, μια και βρεθήκαμε σε αυτήν τη θέση τα προηγούμενα χρόνια. Οταν είσαι πρώτος, πρέπει να αγωνίζεσαι με την άνεση της πρωτιάς».

Ο Παναγιώτης Γλύκος, σε πρόσφατη συνέντευξή του, αναφέρθηκε στην έκπληξή του από την πορεία του ΠΑΟΚ, μια και ξεκίνησε το καλοκαίρι με αρκετούς νεαρούς παίκτες και πλέον παίζει ένα πολύ ελκυστικό ποδόσφαιρο. Εσύ διατηρείς την ίδια άποψη, βάσει της αρχής στην Ολλανδία και του πολύ ευοίωνου μέλλοντος;

«Νομίζω ναι... Ο ΠΑΟΚ αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη κι αυτό μας αρέσει. Είναι πολύ θετική η μαχητικότητα κι η εικόνα που βγάζει η ομάδα. Σίγουρα το βάθος σε ένα ρόστερ κι οι παίκτες χρειάζονται πάντα σε μια ομάδα κι όποιοι θα έρθουν, αν έρθουν, θα μας βοηθήσουν».

Τι έχεις να θυμάσαι από τη στιγμή που έφυγες για την Τουρκία μέχρι σήμερα, που επέστρεψες στον ΠΑΟΚ κι είστε στην κορυφή του πρωταθλήματος;

«Το έχω αφήσει πίσω μου όλο αυτό. Πήρα μια απόφαση, επέστρεψα μετά από έξι μήνες και συνεχίζουμε όλοι μαζί. Εχουμε κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα, όμως η διάθεση που υπάρχει πως «έχουμε πετύχει κάτι», δεν με βρίσκει σύμφωνο, διότι είναι ακόμα νωρίς, διανύουμε τον μήνα Νοέμβριο. Είμαστε μέσα και στους τρεις στόχους, αυτό μας ικανοποιεί, όμως από τον Νοέμβριο δεν μπορούμε να κερδίσουμε κάτι...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: