Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Ο Κίεραν Τριπιέρ στο FourFourTwo!!

Ο Κίεραν Τριπιέρ μίλησε στο FourFourTwo για την Μπέρνλι, την Μάντσεστερ Σίτι και τις φήμες για την μεταγραφή του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
ADVERTISEMENT
Πως αξιολογείς το ξεκίνημα της Μπέρνλι στη σεζόν; Είναι πιο δύσκολο από ό,τι φανταζόσουν;
Είναι εμφανές ότι το ξεκίνημα ήταν πολύ δύσκολο, όμως στην πλειοψηφία των αγώνων νομίζω ότι τα πήγαμε καλά και αντεπεξήλθαμε, ακόμη και αν δεν πήραμε τα αποτελέσματα που θέλαμε. Έχουμε πολλά να μάθουμε και η σεζόν είναι μεγάλη. Ξέραμε ότι θα είναι δύσκολη η σεζόν, όμως τώρα έχουμε έστω και μικρή εμπειρία στο πρωτάθλημα, και ανυπομονούμε για τη συνέχεια.
Πως σου φάνηκε το βήμα στην Premier League;
Ήταν ΟΚ για να πω την αλήθεια. Χρειάζομαι ακόμα χρόνο, ενώ η ποιότητα των παικτών είναι σαφώς πολύ υψηλή. Είναι δύσκολα, όμως μέχρι τώρα το ευχαριστιέμαι.
Παίζοντας ως full back, ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στην Championship και στην Premier League; Σε ενοχλεί το ότι δεν μπορείς πλέον να προωθείσαι τόσο πολύ;
Για αρχή η ποιότητα των αντιπάλων. Παίζω απέναντι σε παίκτες όπως ο Αζάρ και ακόμη όπως ο Ζάχα, τον οποίο έχω συναντήσει και στην Championship. Είναι σαφώς πιο δύσκολα, κάτι το οποίο γνώριζα, όμως θα βελτιωθώ παίζοντας απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους.
Έχουν αλλάξει αυτά που ζητάει ο προπονητής από σένα στα αμυντικά του καθήκοντα;
Ήταν αναμενόμενο τα πάντα να είναι διαφορετικά σε αυτή τη σεζόν. Ναι, είναι λίγο ενοχλητικό. Στα 4 τελευταία ματς, όμως, είχα τη δυνατότητα να παίξω πιο επιθετικά και ελπίζω αυτό να συνεχιστεί. Η αλήθεια είναι ότι ο προπονητής δεν έχει αλλάξει και πολλά σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Απλά πρέπει να προσέχω πότε θα κάνω τις κούρσες.

Πως κρατάτε το ηθικό ψηλά στα αποδυτήρια;
Το θέμα με το ρόστερ που έχουμε είναι η πίστη σε αυτό. Και αυτό ξεκινάει από τον προπονητή. Το ηθικό μας είναι πάντα ψηλά, όπως είδατε και πέρυσι, κάτι που δεν έχει αλλάξει ούτε φέτος. Απλά πρέπει να έχουμε υπομονή και αν συνεχίσουμε έτσι θα έρθει και η πρώτη νίκη.
Πως σας κάνει να αισθάνεστε το γεγονός ότι από πολύ νωρίς όλοι σας έχουν ξεγράψει;
Είναι το ίδιο με πέρυσι, όταν ξανά ήμασταν από τα φαβορί για τον υποβιβασμό, όμως στο τέλος κερδίσαμε απευθείας την άνοδο. Γνωρίζαμε ότι θα ήμασταν από τα φαβορί για τον υποβιβασμό, όμως αυτό δεν μας πειράζει. Πρέπει να πηγαίνουμε σε κάθε παιχνίδι και να δίνουμε το 110% προκειμένου να τα καταφέρουμε. Διαβάζουμε τις εφημερίδες, όμως δεν ασχολούμαστε με τις κριτικές. Διαβάσαμε τα πάντα πέρυσι και δεν αποπροσανατολιστήκαμε.
Ποια είναι τα 3 κύρια συστατικά για την επιτυχία σας;
Πίστη, αυτοπεποίθηση και απλά να το ευχαριστιόμαστε. Όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά, τότε πρέπει να έχεις πίστη, κάτι που έχουμε πάντα.
Ποιοι από τους νέους παίκτες σε έχουν εντυπωσιάσει περισσότερο;
Ο Τζορτζ Μπόιντ, που φυσικά παίζει στην ίδια πλευρά με μένα. Είναι εξαιρετικός συμπαίκτες, έχει καλό αριστερό και τρέχει ακατάπαυστα. Δεν μπορώ, όμως, να επιλέξω μόνο έναν. Ο προπονητής έφερε πολλούς παίκτες με εμπειρία όπως ο Μάθιου Τέιλορ, ο Μάρβιν Σορντέλ, που είναι πολύ καλός επιθετικός. Είχαμε και έχουμε πολλές φιλοδοξίες.

Ποιος είναι ο πιο σκληρός παίκτης που έχεις αντιμετωπίσει μέχρι τώρα στη σεζόν;
Ο Εντέν Αζάρ. Όλοι ξέρουν πόσο καλός παίκτης είναι. Ήταν το πρώτο μου παιχνίδι στην Premier League και ήταν πολύ δύσκολη βραδιά. Ήταν ένα καλό παιχνίδι (γέλια)...
Ποιο παιχνίδι περίμενες περισσότερο στο ξεκίνημα της σεζόν;
Ήταν εκείνο με την Μάντσεστερ Σίτι, στην οποία είχα βρεθεί σε πολύ μικρή ηλικία. Μεγάλωσα ως οπαδός της Σίτι και ήμουν εκεί όταν έκλεισα τα 8. Πέρασα καλά εκεί.

Πόσο δύσκολο ήταν να φύγεις από την Μάντσεστερ Σίτι μια και καλή το 2012; Πότε κατάλαβες ότι δεν είχες μέλλον εκεί;
Δε νομίζω ότι η απόφαση ήταν δύσκολη, καθώς δεν πρόκειται ποτέ να πάρω την ευκαιρία μου εκεί με τους παίκτες που έρχονταν και τα χρήματα που ξοδεύονταν. Έτσι, υπέγραψα στην Μπέρνλι με τη μορφή δανεισμού τον Ιανουάριο και δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά. Δεν έχω πάρει καλύτερη απόφαση στη ζωή μου.
Κρατάς επαφή με κάποιον από τους συμπαίκτες του στις ακαδημίες της Σίτι;
Μιλάω με τον Ρόμπι Μακ, που ήταν στην Bundesliga και τώρα στον ΠΑΟΚ και με τον Τζον Γκουιντέτι, που τώρα είναι στη Σέλτικ. Ο Στάριτζ; Από τότε όταν του έδινες την μπάλα ήξερες ότι θα βγει σε καλό. Δεν είναι έκπληξη ότι τα πηγαίνει εξαιρετικά με την Λίβερπουλ. Μπορεί να γίνει από τους καλύτερους στον κόσμο.

Υπήρχαν έντονες φήμες για μεταγραφή σου στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ου Ντέιβιντ Μόγιες. Ήταν αλήθεια;
Δεν άκουσα τίποτα για αυτό. Προφανώς και τα μίντια το έγραφαν, όμως δεν έγινε ποτέ επαφή με την Γιουνάιτεντ.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: