Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Τσιώλης: «Ο Παναθηναϊκός έχει την πίεση…»

Τα σημεία που θα κριθεί το αποψινό ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα ανέλυσε ο Σάκης Τσιώλης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Τσιώλης: «Ο Παναθηναϊκός έχει την πίεση…»
Την άποψη ότι ο Παναθηναϊκός «καίγεται» περισσότερο για τη νίκη στο αποψινό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αφού αν χάσει απομακρύνεται αρκετά από την κορυφή της Σούπερ Λίγκας, εξέφρασε ο Σάκης Τσιώλης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Αν δούμε το παιχνίδι και από τις δύο ομάδες, θα πούμε ότι ο Παναθηναϊκός έχει την πίεση, αφού με μία ήττα θα απομακρυνθεί από τον στόχο που είναι η κορυφή του πρωταθλήματος», τόνισε μεταξύ άλλων ο Καρδιτσιώτης προπονητής και πρόσθεσε:

«Ο ΠΑΟΚ το θέλει περισσότερο για να μπορέσει να καθιερωθεί και να πείσει ότι μπορεί να κοντράρει τον Ολυμπιακό».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σάκης Τσιώλης στην εκπομπή «Επίθεση από τα μπακ» με τον Σωτήρη Ταμπάκο

Για το αποψινό ντέρμπι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός:

«Αν δούμε το παιχνίδι και από τις δύο ομάδες, θα πούμε ότι ο Παναθηναϊκός έχει την πίεση, αφού με μία ήττα θα απομακρυνθεί από τον στόχο που είναι η κορυφή του πρωταθλήματος. Αν έρθει ένα αρνητικό αποτελέσματα, ο ΠΑΟΚ θα ξεφύγει του Παναθηναϊκού. Ο ΠΑΟΚ το θέλει περισσότερο για να μπορέσει να καθιερωθεί και να πείσει ότι μπορεί να κοντράρει τον Ολυμπιακό και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να επιβεβαιώσει το παραπάνω».

Για το πού θα κριθεί ενδεχομένως το παιχνίδι:

«Είναι γνωστό ότι ο ΠΑΟΚ παρασύρεται από την εξέδρα του. Έχει παίκτες για να είναι επικίνδυνος στην αντίπαλη περιοχή. Το θέμα είναι για εμένα πώς ο Παναθηναϊκός θα ανταποκριθεί στην πίεση που θα ασκήσει ο ΠΑΟΚ στις αρχές των δύο ημιχρόνων. Ο ΠΑΟΚ παίζει αρκετά ψηλά. Ο Μέντες είναι ένας παίκτης κλειδί που παίζει μπροστά από τα δύο στόπερ και ίσως έτσι περιορίσει την πίεση του ΠΑΟΚ. Από την πλευρά του, ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να δημιουργήσει φάσεις, αλλά θα φανεί η ανταπόκριση της άμυνάς του. Πιστεύω ότι ο Μπεργκ θα παίξει σημαντικό ρόλο. Η τακτική του Παναθηναϊκού βασίζεται στον Σουηδό, είναι ένας παίκτης που ζητάει την μπάλα και προσπαθεί να σκοράρει. Με τον Μπεργκ ακόμα και ο Κλωναρίδης είναι πολύ καλύτερος. Ο Μπεργκ σπρώχνει τα δύο στόπερ και δημιουργεί χώρους από τα πλάγια. Όταν δεν παίζει ο Μπεργκ και είναι ο Καρέλης, δημιουργούνται προβλήματα στην ανάπτυξη του Παναθηναϊκού».

Για τις περιορισμένες επιλογές του Άγγελου Αναστασιάδης:

«Δεν είναι το ίδιο με τον Μπεργκ. Ο ΠΑΟΚ δημιουργεί περισσότερο ομαδικά. Είναι σημαντική η παρουσία του Άγγελου Αναστασιάδη. Αν ο ΠΑΟΚ δει μέχρι τον Δεκέμβρη ότι τα πράγματα του πάνε καλά, θα ενισχύσει όχι την 18’άδα του ρόστερ, αλλά την 11άδα. Δεν έχει την ποιότητα των προηγούμενων ετών, αλλά λειτουργεί καλύτερα ως ομάδα. Είναι σημαντικές, επίσης, οι απουσίες του Ρατς και του Μακ, οι οποίοι βγήκαν από το πουθενά».

Για τις αλλαγές που έχουν σημειωθεί στην Εθνική Ελλάδας:

«Αν μη τι άλλο άφησε απόηχο η ήττα από τη Ρουμανία και έτσι έρχονται όλες αυτές οι αλλαγές. Ο προπονητής δεν έχει αποφασίσει ακόμα και φαίνεται ότι δεν είχε το χρόνο να βρεθεί με την ομάδα και να γβγάλει έναν βασικό κορμό. Ακόμα ψάχνει την καλύτερη χημεία για την ομάδα. Παίζοντας με τα Νησιά Φερόε, ελπίζουμε να μάθει την ομάδα και να κατασταλάξει τις επιλογές του για να έρθει αυτή η δύσκολη πρόκριση».

Για το μέλλον του:

«Είναι πρώτη φορά αυτά τα 18 χρόνια που είμαι άνεργος. Πρόκειται για ψυχολογική κούραση και πρέπει να αρχίσουμε να προσαρμοζόμαστε σε μία τέτοια κατάσταση, αφού τα πράγματα δεν είναι καλά για εμάς τους Έλληνες προπονητές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: