Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Αντέχει ο ΠΑΟΚ!!

Έστω και δύσκολα, ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Πανιώνιο με 65-61 στη Νέα Σμύρνη, στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ και παρέμεινε την κορυφή με το «5 στα 5» που σημείωσε.

Αντέχει ο ΠΑΟΚ!
Ο ΠΑΟΚ νίκησε 65-61 τον Πανιώνιο στη Να Σμύρνη, στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ των ανδρών και έφτασε τις πέντε νίκες, παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας και δείχνοντας πως αντέχει από την κούραση των συνεχόμενων ταξιδιών και τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσει σε κάθε αγώνα. Αντίθετα, οι «κυανέρυθροι» παρέμειναν χωρίς νίκη και το μέλλον τους προδιαγράφεται δύσκολο.

Το ματς ήταν ντέρμπι στη μεγαλύτερη διάρκεια του, με τις δυο ομάδες να αποκτούν κάποιες διαφορές και τον ΠΑΟΚ ένα +8 στη λήξη της τρίτης περιόδου, όμως έμεινε πίσω με +2 και χρειάστηκε ένα σερί, ο Χαραλαμπίδης και η ψυχραιμία στις ελεύθερες βολές για να επικρατήσει.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Βον με 17 και Χαραλαμπίδης με 11 πόντους, ενώ από τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Κορόλεφ με 20 πόντους.

Στην αρχή της αναμέτρησης, οι παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή κατάφεραν να προηγηθούν με +5 με τους Αμερικανούς τους. Ενα σερί του «Δικεφάλου» 5-0 έφερε την ισοφάριση και, στη συνέχεια, το προβάδισμα εναλλασσόταν και για τις δυο ομάδες που έβρισκαν τις λύσεις από όλες τις θέσεις. Στο 13-15, ένα σερί 5-0 του Πανιωνίου, τον έφερε στο +3, όμως ο Βον ισοφάρισε και έστειλε τις δυο ομάδες ισόπαλες στην ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου.

Στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου, ο Πανιώνιος έκανε ένα 8-0 σερί έφτασε στο 26-18, χάρη στους Κορόλεφ και Ξανθόπουλο και τα καλύτερα ποσοστά σε δίποντα και τρίποντα. Ο «Δικέφαλος» έκανε ένα σερί 5-0 και μείωσε στο -3 με τους Αμερικανούς του. Ο Χάνκοκ έφερε το +6, όμως ο ΠΑΟΚ έκανε σερί 6-0 και ισοφάρισε ξανά με τους γκαρντ του και το ματς πήγαινε πόντο πόντο μέχρι την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, που βρήκε τους «ασπρόμαυρους» στο +2.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, ο ΠΑΟΚ διατηρούσε ένα +3 με +6 σταθερά πριν μειώσει ο Γουντς στο -2, ολοκληρώνοντας ένα σερί 4-0 των «κυανέρυθων». Ο Βον κρατούσε τον «Δικέφαλο» επιθετικά και, μαζί με τον Οντουμ, έφεραν ένα +8 για τον ΠΑΟΚ, που είχε τη σαφή υπεροχή στα σουτ και τα ριμπάουντ. Με τις δυο ομάδες να μη σκοράρουν στο τελευταίο τρίλεπτο, ο ΠΑΟΚ πήγε στο τριαντάλεπτο με +8.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, ο ΠΑΟΚ διατηρούσε ένα +3 με +5 με τους Βον και Οντουμ, όμως με ένα επιμέρους 13-4 συνολικά ο Πανιώνιος μείωσε στο -1, με τους περιφερειακούς αμφοτέρων να αστοχούν σε συνεχόμενα σουτ. Με έμμεσο τετράποντο του Ξανθόπουλου, ο Πανιώνιος προηγήθηκε με +1 και με +2, χάρη στην αστοχία των περιφερειακών του «Δικεφάλου». Στο 55-53, όμως, ο «Δικέφαλος» βρήκε της λύσεις μέσα στη ρακέτα με τον Χαραλαμπίδη και έκανε σερί 7-0 που τον έφερε στο +5. Ένα σερί 4-0 του Πανιωνίου έφερε το -1 στα 26’’ πριν τη λήξη. Η ψυχραιμία των «ασπρόμαυρων» στις βολές τους χάρισε τη νίκη.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: