Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Μαρκόπουλος: «Είχαμε το ένστικτο της αυτοσυντήρησης»

Η καλή άμυνα στο τέταρτο δεκάλεπτο ήταν το «κλειδί» της νίκης του Κοροίβου Αμαλιάδας επί του ΚΑΟΔ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Χάρης Μαρκόπουλος.

Μαρκόπουλος: «Είχαμε το ένστικτο της αυτοσυντήρησης»
Στην ομαδικότητα του Κοροίβου Αμαλιάδας, στο τελευταίο δεκάλεπτο, απέδωσε ο Χάρης Μαρκόπουλος τη νίκη επί του ΚΑΟΔ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χάρης Μαρκόπουλος:

«Ευχαριστώ τον κόουτς Μέξα για όσα έχει πει. Είμαστε η νέα γενιά των προπονητών που μέσω της σκληρής δουλειάς προσπαθούμε να κάνουμε ένα έργο. Ο ΚΑΟΔ έχει επιλέξει να εφαρμόσει ένα από τα δυσκολότερα project, όχι στην Ελλάδα, αλλά στην Ευρώπη. Και ο τρόπος που είναι έτοιμος να διεκδικήσει το κάθε παιχνίδι είναι για να τον παίρνεις παράδειγμα και να προσπαθείς να τον ακολουθήσεις. Γνωρίζαμε ότι ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς, καθώς προερχόμασταν από τρία σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα και είχε μπει το πρέπει στην ομάδα μας. Μάλιστα, τα δύο τα χάσαμε με τον ίδιο σκληρό τρόπο που κερδίσαμε το σημερινό ματς.

Ενώ ξεκινήσαμε και είχαμε καταρτίσει ένα πλάνο από τη Δευτέρα, την Τετάρτη όλα πήγαν περίπατο με τα προβλήματα που είχαμε και προσπαθήσαμε κυρίως με την ομιλία να δούμε τι θέλαμε και τι πρέπει να κάνουμε μέσα στο παιχνίδι για να μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Συν τοις άλλοις, είχαμε έναν καινούργιο παίκτη, ο οποίος δεν είχε προλάβει καν να γνωρίσει τους περισσότερους συμπαίκτες του και τον βάλαμε μέσα να παίξει. Προσπαθήσαμε μέσα από το παιχνίδι να διαβάσουμε τι καλύτερο μπορούσε να κάνει. Η ομάδα της Δράμας ξέραμε ότι μετά από μια εντός έδρας ήττα, στο επόμενο εκτός είναι πολύ πιο δυνατή και ανταγωνιστική και θα πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι της. Έχει παίκτες που έχουν συνηθίσει να σκοράρουν μεγάλα σουτ.

Από το ξεκίνημα ο ΚΑΟΔ είχε το προβάδισμα, κι αυτό μας άγχωσε, όμως το ένστικτο της αυτοσυντήρησης ήταν αυτό που μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε στο τέταρτο δεκάλεπτο πως αν δεν παίξουμε ομαδικά και δεν εφαρμόσουμε κάποια πράγματα που είχαμε πει δεν τα καταφέρναμε. Παίξαμε καλή άμυνα, γυρίσαμε το παιχνίδι και κρίθηκε στο ποιος θα βάλει το τελευταίο σουτ. Το μπάσκετ είναι στιγμές και από τη μία στην άλλη μπορεί να αλλάξει η ψυχολογία μιας ομάδας. Ελπίζουμε αυτή η νίκη να βοηθήσει τη δική μας να ανέβει κι άλλο και να μπορούμε να είμαστε ακόμα πιο ανταγωνιστικοί. Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο μας, ο οποίος ήταν συγκλονιστικός και μας βοήθησε αφάνταστα στις δύσκολες στιγμές. Ελπίζουμε να τον κάναμε χαρούμενο σήμερα και στο επόμενο ματς να έρθει και να μας βοηθήσει
».

Ο Σάσα Βασίλιεβιτς, από την πλευρά του, τόνισε: «Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου και το τεχνικό μας επιτελείο, όπως και στους αντιπάλους μας για τη μεγάλη προσπάθεια. Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι και χρειαζόμασταν να κερδίσουμε, από τη στιγμή που είχαμε χάσει οριακά τόσο από τα Τρίκαλα, όσο και από το Ρέθυμνο. Τώρα με αυτή τη νίκη ανεβαίνει η ψυχολογία μας και μπορούμε να δουλέψουμε καλύτερα στη συνέχεια. Στο πρώτο ημίχρονο μπήκαμε χαλαροί, χωρίς δύναμη και ενέργεια στην άμυνα. Στο τρίτο δεκάλεπτο ο ΚΑΟΔ ξέφυγε, όμως στο τέλος είχαμε την ψυχραιμία να επιστρέψουμε και να πάρουμε το τελευταίο σουτ. Ευχαριστούμε τον κόσμο μας για τη βοήθεια που μας πρόσφερε και ευχόμαστε να γεμίζει το γήπεδο και στη συνέχεια. Ξεχνάμε αυτό το ματς και επικεντρωνόμαστε στον Άρη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: