Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Κατσίβελης, ο MVP χωρίς πόντο!!

Ο Κατσίβελης είναι παίκτης του Ολυμπιακού. Το είδαμε και το θυμηθήκαμε. Ηταν ο MVP και ας μην πέτυχε ούτε έναν πόντο. Αλλωστε το μπάσκετ έχει εξελιχθεί τόσο πολύ.

Κατσίβελης, ο MVP χωρίς πόντο
Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος
 Πάνε οι εποχές που ο πολυτιμότερος και ο χρήσιμος σε μια ομάδα ήταν μόνο όποιος έβαζε πολλούς πόντους. Επαιξε φοβερή άμυνα επάνω στον Oύιλιαμς, έναν από τους καλύτερους πασέρ και εκτελεστές στην Ευρωλίγκα.

Αλλά για να είμαστε δίκαιοι, η δουλειά που έγινε ήταν ομαδική και οι «ερυθρόλευκοι». έτρωγαν σίδερα στην άμυνα. Όλοι. Όποιος έμπαινε στο παρκέ τα έδινε όλα στην άμυνα, ακόμη και αν έμπαινε για ελάχιστα δευτερόλεπτα. Χαρακτηριστική είναι η φάση με τον Τρεμέλ Ντάρντεν, ο οποίος έπειτα από απουσία δύο μηνών, στην πρώτη φάση που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο έχασε τον παίκτη του οποίος κινήθηκε έξυπνα στην πλάτη του. Ο Αμερικανός έκανε λάθος, αλλά το «διόρθωσε» κάνοντας ένα δυνατό φάουλ και έστειλε τον αντίπαλο του στη γραμμή των βολών για να πετύχει πόντους.
Οι βολές δύο λεπτά πριν από το τέλος του ματς ήταν 21-4 υπέρ των Σέρβων, όχι γιατί οι διαιτητές αδίκησαν τον Ολυμπιακό, αλλά γιατί οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν άφησαν ποτέ τους γηπεδούχους να πετύχουν έστω και ένα εύκολο καλάθι. Ούτε ένας άνετος πόντος και οι παίκτες του Ερυθρού Αστέρα κατάλαβαν καλά ότι μόνο στην εξέδρα ήταν φιλικό το ματς. Γιατί στο παρκέ έγινε. μπασκετικός πόλεμος.
Ο χρόνος μοιράστηκε ανάλογα με την απόδοση του κάθε παίκτη και όχι με κάποια άλλη λογική. Φοβερός και ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο οποίος μαζί με τον Δημήτρη Κατσίβελη ήταν οι κορυφαίοι. Ο MVP του Οκτωβρίου στην Ευρωλίγκα, Βασίλης Σπανούλης, είχε ακόμη μια ηγετική εμφάνιση και αυτό που φαίνεται να αλλάζει είναι πως ο αρχηγός του Ολυμπιακού δεν έπαιρνε από την αρχή τη μπάλα στην επίθεση, αλλά μέσα από σύστημα ώστε να βρεθεί σε διαδικασία εκτέλεσης.
Οπως και να έχει είναι μεγάλη νίκη αυτή για τον Ολυμπιακό, ο οποίος παρά τα προβλήματα είναι σημαντικό πως έχει τάση και διάθεση να γίνει πολύ σκληρός στην άμυνα.
Υ.Γ. Ο Δημήτρης Αγραβάνης συνεχίζει τις πολύ καλές εμφανίσεις του. Ο Τόμιτς τον έριξε στα βαθιά και ο Σφαιρόπουλος, ο οποίος τον ανέδειξε στον Πανιώνιο τον εμπιστεύεται ακόμη περισσότερο.

Πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: