Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Άπιαστος!!

Ήταν να μην ξυπνήσει το «θηρίο»! Το καλό… τρίτωσε για τον Παναιτωλικό που πέρασε απ’ την Κέρκυρα (2-1) και κάνοντας σεφτέ μακριά απ’ το Αγρίνιο, έφτασε στο 3x3 στους τελευταίους αγώνες πρωταθλήματος.

Άπιαστος!
Όλο και ανεβαίνει ο Παναιτωλικός τις τελευταίες εβδομάδες!

Η ομάδα του Μάκη Χάβου πήγε στην Κέρκυρα και επικρατώντας σχετικά εύκολα 2-1 των νησιωτών, έφτασε τις τρεις συνεχόμενες νίκες στη Σούπερ Λίγκα και πανηγύρισε -επιτέλους- για πρώτη φορά μακριά από το Αγρίνιο!

Μέσα σε πέντε λεπτά τα «καναρίνια» έβαλαν γερά τα θεμέλια για το τρίποντο (με τα γκολ των Βιγιαφάνες στο 16’ και Κάπελ στο 20’), με τους νησιώτες να μην παρουσιάζουν καλό πρόσωπο όπως στα προηγούμενα παιχνίδια τους και μοιραία απλώς διαμόρφωσαν το τελικό σκορ με τον Γκόμεζ στο 84’.

Στους 13 βαθμούς έφτασαν οι μεγάλοι νικητές που «σκαρφάλωσαν» στην έκτη θέση της βαθμολογίας -μαζί με τον Παναθηναϊκό που έχει ματς λιγότερο- ενώ οι νεοφώτιστοι παρέμειναν στους 11.

Το ματς:

Παράπονο δεν είχαμε. Στα πρώτα λεπτά και καλό τέμπο υπήρχε στον αγώνα και διάθεση έδειχναν οι δύο ομάδες να επιτεθούν. Μόνο που ο Παναιτωλικός επιτέθηκε μέσα σε πέντε λεπτά σαν «δαιμονισμένος»! Γιατί θα μπορούσε μέσα σε αυτό το διάστημα να σημειώσει τρία(!) γκολ. Εν τέλει πέτυχε δύο, δε νομίζω ότι… ενόχλησε τα «καναρίνια»! Στο 16’ λοιπόν ο Βιγιαφάνες πήρε το ριμπάουντ (μετά από δοκάρι του Κέβιν) και από κοντά άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Πριν καλά-καλά αντιληφθούν οι παίκτες της Κέρκυρας τι έγινε, βρέθηκαν να ‘χουν κι άλλο τέρμα στην… πλάτη με τον Κάπελ να εκμεταλλεύεται το κενό στην άμυνα και με «βολίδα» να γράφει το 0-2!

Και παραλίγο να υπάρξει το απόλυτο σοκ για τους νησιώτες και θρίαμβος για τους Αγρινιώτες, αλλά στην αμέσως επόμενη φάση ο Άλβες έχασε μοναδική ευκαιρία (με σουτ από την καρδιά της άμυνας). Οι ποδοσφαιριστές του Γρηγορίου τα ‘χαν χάσει… Και δικαιολογημένα. Δεν μπορούσαν να πιστέψουν το πώς την πάτησαν. Φάνηκε και απ’ το γεγονός πως ουσιαστικά είχαν μόνο μια φάση σε όλο το πρώτο μέρος, με τον Ράφαελ να λέει «όχι» στον Κόντο!

Ο τεχνικός της Κέρκυρας έπρεπε κάτι να αλλάξει, μπας και δει… προκοπή. Προχώρησε διπλή αλλαγή με το καλημέρα στο δεύτερο μέρος, αλλά τι να το κάνεις; Ο χρόνος περνούσε, φάσεις δεν γίνονταν και όλο και περισσότερο κλείδωνε το διπλό για τον Παναιτωλικό. Και ο θρίαμβος που λέγαμε νωρίτερα, θα μπορούσε να επιβεβαιωθεί και στο 66’, αλλά η τύχη έκλεισε το μάτι στους γηπεδούχους. Όταν η άμυνά τους «κοιμήθηκε», ο Μαρκόφσκι άθελά του πήγε να σκοράρει στην εστία του (με το δοκάρι ευτυχώς γι’ αυτόν να τον σταματά) και τον Σέτκους να αρνείται στην εξέλιξη της φάσης το γκολ στον Κάπελ (σε διπλή ευκαιρία).

Οι αλλαγές συνεχίστηκαν εκατέρωθεν. Για τους νησιώτες μπας και βρισκόταν κάποιος να λύσει το γόρδιο δεσμό και να κρατήσει όρθιο το «όνειρο» της ανατροπής και ο Χάβος για να μην επιτρέψει τυχόν… απρόοπτα. Κι όσο κι αν ο Γκόμεζ σημείωσε γκολάρα στο 84’ -αφότου γύρισε το σώμα του κι έπιασε βολίδα μέσα στην περιοχή του Παναιτωλικού-, δεν ήταν αρκετό για να επιφέρει περαιτέρω συγκινήσεις στον αγώνα, καθώς απλώς μείωσε και διαμόρφωσε το τελικό 1-2!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κέρκυρα: Σέτκους, Βενέτης, Γκόμες, Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο, Μαραγκός, Ρόχας (46’ Ναγιάρ), Ανδρεόπουλος (46’ Ζορμπάς), Μαρκόφσκι, Κοντός, Χαβίτο

Παναιτωλικός: Ράφαελ, Μπεχεράνο, Μαλεζάς, Ετζενγκέλε, Κέβιν, Γοδόι, Φωτάκης, Μαρτίνες, Καπέλ (74’ Καλογέρης), Βιγιαφάνες (80' Κουτρομάνος), Άλβες (67’ Βασιλείου) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: