Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Ζιάγκος: «Η ομάδα δυσκολεύεται να βρει ηρεμία»

Για αναζήτηση αγωνιστικής ταυτότητας και έλλειψη ηρεμίας στην ΑΕΚ έκανε λόγο ο Βαγγέλης Ζιάγκος μετά την ήττα στην Ελευσίνα.

Ζιάγκος: «Η ομάδα δυσκολεύεται να βρει ηρεμία»
Εμφανώς προβληματισμένος εμφανίστηκε ο Βαγγέλης Ζιάγκος μετά την ήττα της ΑΕΚ στην Ελευσίνα κι έκανε λόγο για έλλειψη ηρεμίας και μια ομάδα που ακόμη… ψάχνεται.

«Ξέραμε πως ερχόμενοι εδώ, θα αντιμετωπίζαμε μια ομάδα διαφορετική απ' όλες τις άλλες. Και η ήττα αυτή επιδρά αρνητικά στην ψυχολογία της ομάδας. Ξέραμε ότι η Ελευσίνα θα αντιμετωπίσει το ματς αυτό όχι σαν όλα τα άλλα. Κάνουμε μια προσπάθεια να βρούμε την αγωνιστική μας ταυτότητα. Ξέρουμε πολύ καλά και ας κάνουν κάποιοι ότι το ξεχνάνε, υπό ποιες συνθήκες στήθηκε αυτή η ομάδα. Και φτάσαμε να λέμε για την παραμονή της στην κατηγορία στην πέμπτη αγωνιστική. Οι ιδιαίτερες συνθήκες αυτές οδήγησαν σε κάποιες επιλογές, σε μια τέτοια φάση παρατεταμένης ανανέωσης. Η ομάδα δυσκολεύεται να βρει ηρεμία, συνοχή, ρόλους. Και πρέπει να το καταλάβουμε καλά. Στο αγωνιστικό κομμάτι δεχθήκαμε 48 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο. Έπαιξε μεγάλο ρόλο η αποβολή του Ίνγκλις σε μια πολλή κρίσιμη χρονική στιγμή. Ήταν προφανές πως η αποβολή του μας αποσυντόνισε, χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας. Τα τρίποντα που πέτυχε η Ελευσίνα με τον Αθανασούλα που σε σκοτώνουν ψυχολογικά και σε συνδυασμό με την δική μας αστοχία στα τρίποντα και στις βολές, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για τη συνέχεια», τόνισε.

Όσο για το αν υπάρχει πίεση βαραίνει τα πόδια της ομάδας και επιδρά αρνητικά είπε: «Στην ΑΕΚ η πίεση είναι ένα στοιχείο που δεν λείπει ποτέ. Στην ΑΕΚ θα υπήρχε πίεση ακόμα και αν είχαμε κάνει τέσσερις νίκες. Μην μου μιλάτε εμένα για πίεση, ειδικά εμένα προσωπικά. Ξέρω καλά τι σημαίνει πίεση».

Σε ερώτηση για το αν ο Ντέιβιντ Κάιλς, που ήταν εκτός δωδεκάδας αλλά δεν έχει αποδεσμευτεί, παραμένει στην ομάδα απάντησε: «Ο Κάιλς βρίσκεται σε άδεια από την ομάδα».

Ο Ντούσαν Σάκοτα είπε από τη δική του πλευρά: «Δεχτήκαμε κάποια πολύ δύσκολα τρίποντα στο δεύτερο ημίχρονο και αυτό μας σκότωσε την ψυχολογία, με αποτέλεσμα να μην καταφέρουμε να το γυρίσουμε. Χάσαμε και πολλά αμυντικά ριμπάουντ, πήραμε 16 επιθετικά ριμπάουντ. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε τώρα είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, να δούμε τα λάθη μας και να είμαστε έτοιμοι για το ματς με τον Απόλλωνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: