Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Στις πλάτες του!!

Με τον Βαγγέλη Μάντζιο on fire ο Λεβαδειακός δεν φοβάται! Χάρη σε δύο γκολ και μία ασίστ του έμπειρου φορ, οι Βοιωτοί γύρισαν το ματς με τον Αστέρα και πανηγύρισαν τρίποντο, 3-1, μετά από πέντε ματς.

Στις πλάτες του!
Φιλί της ζωής από τον Βαγγέλη Μάντζιο στον Λεβαδειακό. Ο έμπειρος επιθετικός «καθάρισε» τον Αστέρα Τρίπολης, γυρίζοντας με δύο γκολ στη Βοιωτία το ματς 2-1, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα του Βεργέτη, που άνοιξε το σκορ στο 13ο λεπτό με τον Μπαράλες. Πέντε λεπτά αργότερα (18’) ο Μάντζιος έφερε το ματς στα ίσα. Ο ρυθμός ήταν πολύ καλός μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Αξίζει να σημειωθεί, πως οι Αρκάδες φωνάζουν σωστά για χτύπημα εκτός φάσης του Ηλία Κώτσιου στον Μπαράλες στο 39’, το οποίο όμως τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα.

Ο Μάντζιος έπιασε δουλειά απ’ το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, κάνοντας το 2-1 στο 47’. Οι Αρκάδες δεν μπορούσαν να απειλήσουν, παρά τις αλλαγές του Βεργέτη, ενώ έπειτα από αντεπίθεση και ασίστ του έμπειρου φορ ο Μιλοσάβλιεφ «σφράγισε» τη νίκη στο 80’.

Το ματς:
Χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό ξεκίνησε το ματς στη Βοιωτία. Οι δύο ομάδες ήταν ιδιαίτερα προσεκτικές, αν και ο Αστέρας είχε την κατοχή της μπάλας. Μάλιστα, χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαίτερα οι Αρκάδες άνοιξαν το σκορ στο 13ο λεπτό με τον Μπαράλες να μετατρέπει σε γκολ την πρώτη ευκαιρία της ομάδας του. Με τον ίδιο τρόπο απάντησαν και οι γηπεδούχοι, στην πρώτη τους ουσιαστική επίσκεψη ο Μάντζιος πλάσαρε ωραία στο 18’ και από νωρίς νωρίς το ματς έγινε 1-1.

Το δύο γρήγορα γκολ βοήθησαν να γίνει καλό ματς. Ο Λεβαδειακός πήρε τα πάνω του και προσπάθησε να απειλήσει με ορθολογικό τρόπο, όμως τα σουτ που επιχείρησαν οι παίκτες του Παντελίδη δεν βρήκαν στόχο. Ανάλογη κατάληξη είχαν και οι προσπάθειες της ομάδας του Αστέρα. Στο 39ο λεπτό θα μπορούσαν να αλλάξουν οι αριθμητικές ισορροπίες αν ο Βοσκάκης είχε δείξει την κόκκινη κάρτα στον Ηλία Κώτσιο για χτύπημα εκτός φάσης στον Μπαράλες.

Ολική ανατροπή στο ματς από το πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Μιλιάζες σέρβιρε υποδειγματικά στον ξεχασμένο απ’ τον Ζησόπουλο, Μάντζιο, και αυτός δεν αστόχησε κάνοντας το 2-1 (47’). Το προβάδισμα βόλεψε ιδιαίτερα τους γηπεδούχους, που πλέον μπορούσαν να δημιουργούν ευκαιρίες με αντεπιθέσεις. Αντίθετα, ο Αστέρα έδειξε να είναι εγκλωβισμένος μεταξύ κέντρου και μεγάλη περιοχής με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ενοχλήσει τον Μιχάλη Σηφάκη.

Οι αλλαγές του Στάικου Βεργέτη δεν βοήθησαν τους φιλοξενούμενους. Οι Βοιωτοί συνέχισαν να κρατούν το υπέρ τους σκορ χωρίς δυσκολίες και στο όταν ο Αστέρας αναγκάστηκε να ανεβάσει τις γραμμές του χτύπησαν και πάλι. Ο Μάντζιος έφυγε για ακόμη μία φορά στην πλάτη της άμυνας, έσπασε τη μπάλα στον Μιλοσάβλιεφ, που τελείωσε στο 80’ το ματς. Τα τελευταία λεπτά στο ματς ήταν διαδικαστικά με τους Αρκάδες να δείχνουν συμβιβασμένοι με την ήττα.


Οι συνθέσεις:



Λεβαδειακός (Σάββας Παντελίδης): Σηφάκης, Μαχαίρας, Μάντζιος, Κώστιος, Ζίτο, Τομάς, Ορτέγκα (59’ Μπουσταμαντέ), Μιλοσάβλιεβ, Μιλιάζες, Γκόμεζ (79’ Πίντερ), Βούκσεβιτς (90+1')

Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Σκέμπης, Σοτέλος, Νικολακάκης

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι, Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Κουρμπέλης, Τσοκάνης (54’ Ρόλε) Μουνάφο (78’ Μουκάμ), Παντελιάδης, Μάσα, Μπαράλες, Γιαννιώτας

Στον πάγκο: Μπαντής, Έντερσον, Τιε Μπιε, Κιτόκο

Διαιτητής: Μιχάλης Βοσκάκης

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Βοιωτίας *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: