Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Όρθιος αλλά λυπημένος!!

Με ανάμεικτα συναισθήματα έφυγε από την Πλατεία ο Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι θα έχαναν αν ο Στιλ δεν έπιανε πέναλτι (86’), αλλά οι πολλές ευκαιρίες που σπατάλησαν τους κράτησαν στο 1-1 με τον Πανιώνιο

Όρθιος αλλά λυπημένος

Χωρίς ρυθμό το πρώτο ημίχρονο με αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα. Στο σημείο όπου το «Τριφύλλι» άρχισε να ανεβάζει στροφές ήρθε το χτύπημα από τους «κυανέρυθρους», που άνοιξαν το σκορ με το πανέμορφο σουτ-βολέ του Μπουμάλ (33’) κόντρα στη ροή του ματς.

Η ομάδα του Αναστασίου κυριάρχησε σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο, ευνοούμενη και από την είσοδο του Καρέλη αλλά και του Κλωναρίδη. Η απάντηση ήρθε με τον Μπεργκ στο 78ο λεπτό, όμως ο Πανιώνιος έχασε μεγάλη ευκαιρία να «κλέψει» τη νίκη, όταν ο Στιλ απέκρουσε εντυπωσιακά το πέναλτι του Κολοβού (86’), για το οποίο διαμαρτύρεται έντονα ο Παναθηναϊκός. Το παιχνίδι έγινε ροντέο στο φινάλε, οι πράσινοι βολεύτηκαν με τον γρήγορο ρυθμό, όμως δεν μπόρεσαν να βάλουν την μπάλα στα δίχτυα για δεύτερη φορά παρά τις μεγάλες ευκαιρίες που είχαν.

Το ματς:



Ιδιαίτερα κλειστό ήταν το παιχνίδι στο ξεκίνημά του. Τα δυνατά μαρκαρίσματα των παικτών του Πανιώνιου, σε συνδυασμό με το πρέσινγκ δεν επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να βρει χώρους για να φτιάξει παιχνίδι. Το πρώτο 20λεπτο στο ματς κύλησε χωρίς φάσεις, ενώ χαρακτηριστικό ήταν πως η πρώτη τελική έγινε στο 17’, με τον Ιμπαγάσα να σουτάρει αλλά να μην ανησυχεί τον Στιλ.

inner

Σταδιακά, οι «πράσινοι» πήραν την μπάλα στα πόδια του και έγιναν πιο δραστήριοι. Πάντως, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου δεν βρήκε την μεγάλη ευκαιρία καθώς, η άμυνα του Πανιώνιου δεν έχασε τη συνοχή της. Σε ένα σημείο που ο Παναθηναϊκός έδειξε να μην απειλείται… έγινε η ζημιά. Έπειτα από κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Μπουμάλ και αυτός με σουτ στην κίνηση έβαλε τον Πανιώνιο μπροστά στο σκορ στο 33’ κόντρα στην ροή του ματς. Το απρόσμενο γκολ αιφνιδίασε τους παίκτες του Αναστασίου, που έχασαν την ηρεμία τους, κινδυνεύοντας μάλιστα να δεχτούν και δεύτερο τέρμα με κεφαλιά του Ιμπαγάσα στο 41’.

Από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, η είσοδος του Νίκου Καρέλη έκανε πιο «ζωηρό» τον Παναθηναϊκό. Μάλιστα, ο μεσοεπιθετικός των «πράσινων» νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Γιαννακόπουλο στο 52ο λεπτό, χάνοντας την μεγαλύτερη ευκαιρία της ομάδας του μέχρι εκείνη την στιγμή. Ο Πανιώνιος κατάφερε να παγώσει τον ρυθμό, όπως και στο πρώτο 45λεπτο, με αποτέλεσμα να μην απειληθεί.

inner

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη είδε την παθητική προσέγγιση να του γυρίζει «μπούμερανγκ». Το «Τριφύλλι» ανέβασε σταδιακά την πίεσή του, όμως το γεγονός πως δεν έβρισκε χώρους στην αντίπαλη περιοχή, ανάγκασε τους παίκτες του Αναστασίου να δοκιμάζουν σουτ έξω από την περιοχή. Από μία τέτοια φάση ήρθε το πολυπόθητο γκολ. Ο Κλωναρίδης έγινε αποδέκτης της μπάλας έπειτα από απόκρουση σε σουτ του Δώνη, «σέρβιρε» υποδειγματικά στον Μπεργκ και αυτός έκανε το 1-1 στο 78ο λεπτό.

Οι «πράσινοι» συνέχισαν την πίεση, όμως παραλίγο να έρθουν και πάλι τα πάνω κάτω. Ο Μάνταλος υπέδειξε αυστηρό πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σίλντενφελντ στο 86’, όμως ο Στιλ ήταν εκεί. Ο γκολκίπερ των «πράσινων» απέκρουσε εντυπωσιακά την εκτέλεση του Κολοβού, δίνοντας την ευκαιρία στους συμπαίκτες του να πάρουν το ματς. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει, το ματς άνοιξε υπερβολικά, αλλά οι παίκτες του Αναστασίου σπατάλησαν μοναδικές ευκαιρίες και δεν έφυγαν με το τρίποντο.

Οι συνθέσεις:



Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Γιαννακόπουλος, Αργυρόπουλος, Παντίδος, Ρισβάνης, Τασουλής, Κόρμπος, Μητρόπουλος, Μπουμάλ (80’ Μπούζας), Κολοβός, Ιμπαγάσα (55’ Πάνος), Γιάννου

Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Χατζηισαΐας, Μασούρας, Σιώπης, Γκέζος

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Χουχούμης, Λαγός (62’ Δώνης), Μπεργκ, Ζέκα, Μπαϊράμι (46’ Καρέλης), Ατζαγκούν (76’ Κλωναρίδης), Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Πράνιτς, Πέτριτς

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Μπούι

Διαιτητής:
Σταύρος Μάνταλος

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Νέας Σμύρνης*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: