Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Αναστασίου: «Ήταν μοιραίο»

Στις πολλές χαμένες ευκαιρίες του Παναθηναίκού στο δεύτερο ημίχρονο στάθηκε ο Γιάννης Αναστασίου μετά την ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη. «Να τα βλέπουν όλα και στα άλλα παιχνίδια», είπε για το πέναλτι.

Αναστασίου: «Ήταν μοιραίο»
Στις χαμένες ευκαιρίες του Παναθηναϊκού, στο δεύτερο 45λεπτο, απέδωσε την ισοπαλία στην έδρα του Πανιώνιου ο Γιάννης Αναστασίου. Ο τεχνικός του «Τριφυλλιού», στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, στάθηκε στην καθολική υπεροχή της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά και στην ατυχία της, αφού το καταπληκτικό γκολ του Μπουμάλ, ήταν η μόνη ευκαιρία των «κυανέρυθρων» στο πρώτο μέρος.

Τέλος, όσον αφορά τη φάση του πέναλτι τόνισε πως ελπίζει οι διαιτητές να βλέπουν όλες τις φάσεις σε κάθε παιχνίδι.

Αναλυτικά:

«Ξέραμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Είχαμε ψυχολογία αλλά στο πρώτο μέρος δεν ήμασταν απειλητικοί. Δεν απειληθήκαμε, είχαμε τον έλεγχο του ματς και βρεθήκαμε πίσω από ένα εκπληκτικό γκολ του Μπουμάλ. Ήταν ένα μέτριο ματς, δεν είχαμε και τις φάσεις. Στο δεύτερο ρισκάραμε, ήταν μια ομάδα μόνο στο γήπεδο. Όταν δεν τελειώνεις τις ευκαιρίες όπως πρέπει είναι μοιραίο να μην νικήσεις. Παράλληλα με το πέναλτι θα μπορούσαμε να χάσουμε. Το πέναλτι δεν ξέρω πως το είδατε, αν πω κάτι μπορεί να φανεί ότι γκρινιάζω. Ο διαιτητής είπε πως έτσι το είδε. Μακάρι να τα βλέπουν όλα αυτά και στα άλλα παιχνίδια, όπως πρέπει».

Για την τακτική προσέγγιση: «Παίζαμε με τον Πανιώνιο που παίζει καλά στην κόντρα. Το εύκολο είναι να λέμε πάμε για φουλ επίθεση από την αρχή. Ο στόχος ήταν εμφανής, να έχουμε τον έλεγχο και να αξιοποιήσουμε την ποιότητα μας. Είχαμε μια ευκαιρία στο πρώτο μέρος και δεν το πετύχαμε, ο Πανιώνιος είχε ένα σουτ από τα 20-25 μέτρα και το πέτυχε. Αυτή ήταν η διαφορά».

Για την νεά απώλεια: «Δεν είναι το καλύτερο σενάριο αυτό που γίνεται. Υπάρχουν ακόμη δεκαπέντε παιχνίδια και φέτος πολλά μπορούν να συμβούν στο πρωτάθλημα».

Για την απόφαση να ξεκινήσει τον Μπαϊράμι: «Ο Εμίρ είναι ένας παίκτης που κατά την άποψη κάποιων... ειδικών δεν κάνει να παίξει ποδόσφαιρο. Είναι από τους ελάχιστους παίκτες που μπορεί να χειριστεί την μπάλα σε μικρό χώρο. Είναι εύκολο να λέμε ότι δεν κάνει. Το θέμα είναι να βλέπουμε τα χαρακτηριστικά. Οι απόψεις οι δικές μου μπορεί να μην συμβαδίζονν. Εγώ ξέρω τι μπορεί να κάνει ο καθένας. Εγώ κάνω προπόνηση, εγώ προετοιμάζω την ομάδα. Όταν μπαίνει υπάρχει κάποιος λόγος και όποιος μπαίνει προσπαθεί να κάνει το καλύτερο δυνατό για την ομάδα».

Για τον τρόπο παιχνιδιού: «Πάντα μπορούμε να πούμε πράγματα. Για να παίξουμε με κλασσικά εξτρέμ, πρέπει να έχουν τα χαρακτηριστικά. Αν δείτε τακτικά, πολλές φορές ο Καρέλης και ο Κλωναρίδης είναι μέσα πιο πολύ παρά έξω. Το δοκιμάζουμε, το δουλεύουμε. Είχαμε παίκτες μέσα στην περιοχή, κάτι που δεν είχαμε στο πρώτο ημίχρονο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: