Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Πρίφτης: «Δείξαμε σθένος»

Στο χαρακτήρα που έδειξε η ομάδα του όταν βρέθηκε στο -9 απέδωσε τη νίκη του Άρη επί του Ρεθύμνου ο Δημήτρης Πρίφτης. Η αφιέρωση του Βεζένκοφ. Θλάση στο δικέφαλο ο Τόμας.

Πρίφτης: «Δείξαμε σθένος»
Σθένος, άμυνα και η προσωπικότητα Βεζένκοφ και Πάσαλιτς έφεραν στον Άρη τη νίκη επί του Ρεθύμνου με 68-62, όπως δήλωσε ο Δημήτρης Πρίφτης.

«Έγινε ένα πολύ σκληρό παιχνίδι, στο οποίο θα μπορούσαν να είχαν νικήσει και οι δύο ομάδες. Δώσαμε οκτώ πόντους στην αντεπίθεση, πολύ εύκολα. Παρόλα αυτά δείξαμε σθένος στα τελευταία λεπτά και με μυαλωμένη άμυνα και έχοντας δύο παίκτες με προσωπικότητα, τους Πάσαλιτς και Βεζένκοφ, κερδίσαμε το ματς. Συνεχίζουμε, το πρωτάθλημα είναι δύσκολο και μπορείς να χάσεις ή να κερδίσεις οπουδήποτε. Να υπογραμμίσω επίσης πως ο κόσμος έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στο τελευταίο μέρος του παιχνιδιού και βοήθησε πολύ στο αποτέλεσμα. Εμείς είμαστε μία ομάδα που σουτάρει τρίποντο. Είχαμε κακά ποσοστά, αλλά καταφέραμε να κερδίσουμε. Με τον τρόπο που έπαιξε το Ρέθυμνο μας το πήρε αυτό και ήταν πολύ σημαντικό που βάλαμε δύο κρίσιμα τρίποντα σε ένα πολύ καθοριστικό σημείο», τόνισε ο προπονητής των «κιτρίνων».

Για το πρόβλημα του Τόρεϊ Τόμας είπε: «Ο τραυματισμός είναι στο δικέφαλο. Είναι ένας ιδιαίτερος παίκτης, ο οποίος παίζει με υπερθετική ενέργεια, κυρίως στην άμυνα. Σίγουρα έχει μία θλάση. Αυτό είναι ίσως το αρνητικό κομμάτι από το παιχνίδι».

Ο κορυφαίος του Άρη με 23 πόντους και 8 ριμπάουντ, Σάσα Βεζένκοφ, τόνισε: «Ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι. Να αφιερώσουμε τη νίκη στον Τόμας και τον Καμπερίδη. Κερδίσαμε τη μάχη των ριμπάουντ, ο οποίος ήταν πολύ σημαντικός τομέας για εμάς. Παίξαμε κακή άμυνα ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο, στο τέλος όμως σφίξαμε την άμυνα μας και καταφέραμε να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Ο 19χρονος άσος δεν θέλησε να σταθεί στη δική του απόδοση. «Το ότι κερδίσαμε οφείλεται στην ομαδική δουλειά. Είμαι μέλος της ομάδας και προσπαθώ να τη βοηθάω μέσα από τη δουλειά. Παίξαμε πολύ καλή άμυνα και αυτό μας έδωσε τη νίκη», δήλωσε.

Όσο για το αν η τετράδα αποτελεί εφικτό στόχο για τον Άρη, απάντησε: «Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για τετράδα. Υπάρχει και ένα παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Το πρωτάθλημα είναι αμφίρροπο και ο καθένας μπορεί να νικήσεις είτε εντός είτε εκτός έδρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: