Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Ξεκίνησε με… χαμόγελα η Γκαμπόν!! (video)

Με το… καλημέρα τέθηκε επικεφαλής του Α’ ομίλου του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής η Γκαμπόν, νικώντας 2-0 την Μπουρκίνα Φάσο. Στο 1-1 Ισ. Γουϊνέα και Κονγκό, με βασικό τον Εντινγκά που έβγαλε όλο το ματς.

Ξεκίνησε με… χαμόγελα η Γκαμπόν (video)
Από νωρίς έδειξαν τις… ορέξεις τους Γκαμπόν και Ομπαμεγιάνγκ, με τον επιθετικό της Ντόρτμουντ να ανοίγει το δρόμο για το 2-0 επί της Μπουρκίνα, στην πρεμιέρα του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Στο άλλο ματς, που άνοιξε την αυλαία της φετινής διοργάνωσης η οικοδέσποινα Ισημερινή Γουϊνέα έμεινε στο 1-1 με το Κονγκό, με το οποίο ξεκίνησε βασικός –και έβγαλε όλο το 90λεπτο- ο μέσος του Ολυμπιακού, Ντελβίν Εντινγκά.

Βαθμολογία Α’ ομίλου:
Γκαμπόν 3
Κονγκό 1
Ισημερινή Γουϊνέα 1
Μπουρκίνα Φάσο 0

Ισημερινή Γουϊνέα-Κονγκό 1-1
(16’ Ενσούε-87’ Μπιφουμά)


Με τον καλύτερο τρόπο μπήκε στην αναμέτρηση η Ισημερινή Γουϊνέα, καθώς μόλις στο 16’ ο Ενσούε της έδωσε το προβάδισμα, με το 1-0 να μένει μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Όλα έδειχναν πως οι οικοδεσπότες θα ξεκινούσαν με νίκη, αλλά δεν… υπολόγισαν στον Μπιφουμά, ο οποίος στο 87ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό 1-1.



Μπουρκίνα Φάσο-Γκαμπόν 0-2
(19’ Ομπαμεγιάνγκ, 72’ Εβουνά)


Πετυχαίνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, η Γκαμπόν νίκησε 2-0 την Μπουρκίνα Φάσο και σε συνδυασμό με την ισοπαλία του άλλου ματς, έμεινε μόνη πρώτη στη βαθμολογία του Α’ ομίλου. Ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 19’, με τον Εβουνά να κάνει το 2-0 στο 72ο λεπτό.





*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: