Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Παίκτης του αιώνα στην Πορτογαλία ο Κριστιάνο Ρονάλντο!

Οι διακρίσεις δεν έχουν τελειωμό για τον Κριστιάνο Ρονάλντο  που λίγα 24ωρα μετά τον θρίαμβο του στο δημοψήφισμα της FIFA για τη «Χρυσή Μπάλα»  βραβεύτηκε ως παίκτης του αιώνα από τους συμπατριώτες του.
Ο  29χρονος επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης αναδείχτηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής της μικρότερης σ’ έκταση κι πληθυσμό χώρας της Ιβηρικής Χερσονήσου και η  βράβευση  έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της εγχώριας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.
Κορυφαίος προπονητής αναδείχτηκε ο Ζοσέ Μουρίνιο και κορυφαίος διαιτητής ο Πέδρο Προένσα. Το Πλατινένιο βραβείο πήγε στον αλησμόνητο  Εουσέμπιο που έφυγε πέρυσι περίπου τέτοια εποχή από τη ζωή ενώ  μεταξύ των τιμηθέντων με τα Βραβεία τιμής ήταν τόσο ο πρώην τεχνικός της εθνικής ομάδας της χώρας και επί χρόνια συνεργάτης του σερ Άλεξ Φέργκιουσον στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Κάρλος Κεϊρός  όσο και ο μεγάλος  Λουίς Φίγκο .
Ομάδα του αιώνα ανακηρύχθηκε η Εθνική Πορτογαλίας που κατέλαβε την 3η θέση στο  Παγκόσμιο Κύπελλο 1966 και παίκτρια του αιώνα η  Κάρλα Κόουτο
Την Ενδεκάδα του αιώνα συνθέτουν οι : Βίτορ Μπαΐα, Κόουτο, Ζερμάνο, Κοέλιο, Ρ. Καρβάλιο, Κολούνα, Φίγκο, Ρουί Κόστα, Ρονάλντο, Εουσέμπιο, Φούτρε.
Την καλύτερη σύγχρονη ενδεκάδα οι : Βίτορ Μπαΐα, Κόουτο, Ζοάο Πίντο, Ρ. Καρβάλιο, Ουμπέρτο, Σαλάνα, Φίγκο, Ρουί Κόστα, Ρονάλντο, Φούτρε, Παουλέτα ενώ τέλος Ιστορική ενδεκάδα είναι οι : Κόστα Περέιρα, Ζερμάνο, Ιλάριο, Βισέντε, Βιρζίλιο, Κολούνα, Σιμόες, Τραβάσος, Εουσέμπιο, Ματατέου, Πεϊροτέο.
Πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: