Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Μια παραίτηση αξίας 2.000.000 ευρώ!!

Γράφει ο Γιώργος Μπούζος
Μας περνάνε προφανώς για Αμερικανάκια...Δεν εξηγείται διαφορετικά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ΕΠΟ αποφάσισε να καλύψει τις απαιτήσεις άλλων δύο συνεργατών του Κλαούντιο Ρανιέρι ανεβάζοντας την λυπητερή για τον Ιταλό στα 2.000.000 ευρώ! Αυτό είναι το ένα σκάνδαλο.

Γιατί υπάρχει κι άλλο. Ο Ρανιέρι απαίτησε και είχε μαζί του και Ιταλό γιατρό! Το ερώτημα είναι απλό: δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν στην Ελλάδα καταξιωμένοι επιστήμονες γιατροί να πλαισιώσουν την εθνική ομάδα και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους;

Μπορεί κάποιος από την ΕΠΟ να αρθρώσει μια απάντηση; Γιατί εδώ βρισκόμαστε μπροστά στο προφανές. Από ανάγκη να κλείσει τον Ρανιέρι, η διοίκηση της ΕΠΟ του προσέφερε γη και ύδωρ! Είναι γνωστό ότι μετά την αποτυχημένη παρουσία του κι αφού απόλαυσε τον ελληνικό ήλιο οδηγώντας την εθνική ομάδα στην αποτυχία, έβαλε στην τσέπη ως αποζημίωση για την λύση του συμβολαίου του 500.000 ευρώ! Τι το καλύτερο;

Να αποχωρείς και επειδή έχεις την καλοσύνη να λύσεις το συμβόλαιο σου να εισπράττεις μισό εκατομμύριο ευρώ! Το ποσό για την ελληνική κοινωνία που στενάζει μέσα στις συνέπειες της κρίσης αποτελεί καθαρή πρόκληση. Για την ΕΠΟ όμως κανένα πρόβλημα. Λεφτά προφανώς υπάρχουν!

Κανένας όμως δεν έχει την ευθιξία από τους υπευθύνους (;) να εξηγήσει γιατί επιλέχθηκε και Ιταλός γιατρός! Η απόφαση- επιλογή αποτελεί ευθεία προσβολή για τους Έλληνες γιατρούς αλλά και τον Έλληνα φορολογούμενο. Γιατί ο Ιταλός είναι σίγουρο ότι θα ζήτησε και θα πήρε πολλαπλάσιο ποσό- δούλευε μακριά από το σπίτι, την πατρίδα του- γνωρίζοντας ότι κάποια στιγμή θα αποχωρήσει.

Η σύμβαση του Ρανιέρι ήταν αποικιοκρατικής μορφής για την ΕΠΟ πρόσθετη απόδειξη πώς αντιλαμβάνονται οι παράγοντες της το ρόλο τους, αλλά και πόσο σέβονται τον Έλληνα πολίτη και την σημερινή τραγική συγκυρία. Είναι σίγουρο ότι αν έβγαζαν τα χρήματα από την τσέπη τους δεν θα διέθεταν ούτε ένα ευρώ. Με τα λεφτά άλλων όμως έκλεισαν προχθές το θέμα μέσα σε δέκα λεπτά. Κι ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Ο Ρανιέρι και οι συνεργάτες του πίνουν στην υγεία των (Ελλήνων) κορόιδων και οι ίδιοι παραμένουν στις καρέκλες τους.

Αν διέθεταν την στοιχειώδη ευθιξία θα έπρεπε να παραιτηθούν πάραυτα.


*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: