Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Έκανε «σβηστά» το καθήκον της η Σίτι!! (video)

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με σκορ 3-0 της Γουέστ Μπρομ στο «Etihad» και μείωσε στους τρεις βαθμούς την διαφορά από την πρώτη Τσέλσι, που αγωνίζεται αύριο (22/3) στην έδρα της Χαλ και έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο. Τα 1000 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ έφτασαν οι «πολίτες», ενώ λίγο νωρίτερα ο Βιλφρέντ Μπονί άνοιξε λογαριασμό με τη νέα του ομάδα.
Το ματς:
Ο αγώνας άρχισε ιδανικά για την Σίτι, αλλά εφιαλτικά για την Γουέστ Μπρομ αλλά και τον διαιτητή Νιλ Σόρμπρικ. Ο Άγγλος ρέφερι αποφάσισε να τιμωρήσει με κόκκινη το μαρκάρισμα του Ντόουσον έξω από την περιοχή στον Μπονί καθώς θεώρησε πως σταμάτησε προφανής ευκαιρία για γκολ, αν και προσπάθησε να συνεχίσει και έπεσε πάνω στον ΜακΌλεϊ που βρισκόταν μέσα στην περιοχή. Τελικά η κόκκινη πήγε στον τελευταίο και έτσι σε λιγότερο από μήνα άλλος ποδοσφαιριστής έκανε την παράβαση και άλλος τιμωρήθηκε.
Η υπεροχή των «πολιτών» ήταν σαφέστατη στα επόμενα λεπτά και το σκορ θα μπορούσε να είχε ανοίξει νωρίτερα. Τελικά το πρώτο γκολ μπήκε στο 27’ όταν το σουτ του Φερνάντο κόντραρε, η μπάλα χτύπησε στον ίδιο και κατέληξε στον Μπονί που με δυνατό σουτ πέτυχε το πρώτο του τέρμα με την φανέλα της νέας του ομάδας.
Στην συνέχεια ο Μάιχιλ απέτρεψε το 2-0, αλλά το ίδιο δεν έγινε και στο 40’ όταν μετά από μεγάλη αναταραχή στην άμυνα των φιλοξενούμενων  ο Φερνάντο βρέθηκε με κενή εστία και με προβολή διπλασίασε τα τέρματα του συνόλου του Πελεγκρίνι. Αυτό ήταν το 1000ο γκολ του συλλόγου στην Πρέμιερ Λιγκ.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Σίτι έκανε περισσότερο διαχείριση, αν και ήταν σαφέστατη ανώτερη. Στο 72’ οι «baggies» έφτασαν κοντά στο να μειώσουν το σκορ αλλά η κεφαλιά του Μπεραχίνο σταμάτησε στο δοκάρι του Χαρτ και στην συνέχεια ο Λέσκοτ απομάκρυνε. Έτσι, αν ισχύει αυτό για τον περίφημο νόμο του ποδοσφαίρου, η Σίτι έκανε το 3-0 και τελείωσε το ματς με τον Νταβίντ Σίλβα να σκοράρει σε ακόμη ένα παιχνίδι (77’).
Τέλος, με επτά λεπτά στο ρολόι, ο Γιόβετιτς δέχθηκε μαρκάρισμα με το χέρι από τον Ντόουσον, αλλά δεν υποδείχθηκε παράβαση πέναλτι.










Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Κομπανί, Μανγκαλά, Κλισί, Χεσούς Νάβας, Φερνάντο, Λάμπαρντ (65' Γιόβετιτς), Νταβίντ Σίλβα (81' Μίλνερ), Μπονί (78' Τζέκο), Αγούερο
Γουέστ Μπρομ: Μάιχιλ, Λέσκοτ, Όλσον, ΜακΌλεϊ (κόκκινη), Ντόουσον, Μόρισον, Μπερντ, Γκάρντνερ, Φλέτσερ, Σεσενιό (90' Μουλούμπου), Μπεραχίνο (86' Ανιτσέμπε)
*Πηγή: England365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: