Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Πώς αλλάζουν τον Παναθηναϊκό οι Παππάς, Νέλσον…!!

Γράφει ο Νίκος Βαγγέλης  
Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε κάθε προσδοκία στο παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης, με τον κόσμο να υποκλίνεται στον Νίκο Παππά και τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς στον ΝτεΜάρκους Νέλσον. Αυτοί οι δύο ήταν και οι καταλύτες του «πράσινου» θριάμβου…
To βασικό ερώτημα που τίθεται είναι αν ο Παναθηναϊκός μπορεί χωρίς τον Δημήτρη Διαμαντίδη… Ο αρχηγός έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό (χωρίς αυτό να σημαίνει πως ήταν αρνητικός), όμως οι υπόλοιποι περιφερειακοί και κυρίως οι Παππάς, Νέλσον έκαναν θραύση, παίζοντας και για τον κινούμενο στη μετριότητα, “Έι Τζέι» Σλότερ.
Τι να πρωτοπεί κανείς για τον Παππά… Επιτέλους δείχνει τι αξίζει. Είναι το μεγαλύτερο επιθετικό ταλέντο της «χρυσής» γενιάς των 90άρηδων και αφού άφησε πίσω τις αυτοκαταστροφικές τάσεις του παρελθόντος έχει επωμιστεί ηγετικό ρόλο σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης.
Η «βαριά» φανέλα δεν τον τρομάζει. Το καλώς εννοούμενο μπασκετικό θράσος αποτελεί σήμα κατατεθέν του, με το ταλέντο να ξεχειλίζει. Είναι φοβερός στο «ένας εναντίον ενός», χωρίς να υστερεί καθόλου στο μακρινό σουτ και έχει όλα τα φόντα να εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή της επόμενης μέρας για τον νεανικό εξάστερο.
Βασικό στοιχείο είναι πως αρχίζει και συναντά την ωριμότητα, γεγονός που τον βοηθάει να τιθασεύει τα πλούσια προσόντα του και να δίνει αυτό που ζητάει ο προπονητής του. Και μιλάμε για τον λάτρη της «σιδηράς» πειθαρχίας Ντούσκο Ιβάνοβιτς, που σύμφωνα με τους «ειδήμονες» θα ήταν αδύνατον να συνυπάρξει με τον Παππά. Νομίζουμε πως χαρά τα πάνε, ιδιαίτερα μετά από την επάνοδο του. Και πού είστε ακόμα…
Ας ανοίξουμε και το κεφάλαιο «ΝτεΜάρκους Νέλσον»… Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς έκανε ειδική αναφορά γι΄ αυτόν μετά το ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης και όχι άδικα. «Αυτός είναι ο Νέλσον», είπε ο προπονητής του Παναθηναϊκού  και μας βρίσκει σύμφωνους.
Ο Νέλσον αποτελεί σημαντικό κομμάτι στο «πράσινο παζλ» και πλέον αρχίζει να… δένει αρμονικά. Το γεγονός πως υστερεί στο μακρινό σουτ δεν τον εμποδίζει να είναι καλός παίκτης. Αρκετά διεισδυτικός και θρασύς (αποκορύφωμα το κάρφωμα στα… μούτρα του Ρούντι Φερνάντεθ), θετικός στην οργάνωση του παιχνιδιού και ικανός να «κουμαντάρει» το καράβι στα δύσκολα.
ΥΓ Θα ήταν άδικο να μην αναφερθούμε στον εξαιρετικό Τζέιμς Γκιστ, καθώς και στον ουσιαστικό Βλάντο Γιάνκοβιτς, ο οποίος δεν ήταν εύστοχος, αλλά μοίρασε 6 ασίστ και είχε σοβαρότητα στις κινήσεις του.

*Πηγή: superbasket.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: