Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Με “όπλο” την έδρα του!!

Σύμφωνα με την ΠΑΕ, ο προσεχής αντίπαλος του ΠΑΟΚ, Πανθρακικός δεν έχει γνωρίσει ακόμα την ήττα όπως και ο Αστέρας με τον Ατρόμητο.
Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ:
Τι κοινό έχει ο Πανθρακικός με τον Αστέρα Τρίπολης και τον Ατρόμητο; Σίγουρα δεν μπορούν να έχουν πολλά καθώς η ομάδα της Κομοτηνής παλεύει για την σωτηρία, ενώ οι δύο άλλες ομάδες διεκδικούν την είσοδο στα play off και τη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Όμως αυτό που ενώνει και τους τρεις είναι ότι έχουν καταφέρει να μην ηττηθούν εντός έδρας όντας οι μοναδικές ομάδες στο πρωτάθλημα που το έχουν καταφέρει αυτό.
Με όπλο λοιπόν το “κάστρο” του στην Κομοτηνή, ο Πανθρακικός ξεκίνησε και φέτος το “ταξίδι” του στηνSuperleague, το 5ο στην ιστορία του στην μεγάλη κατηγορία. Ένα ταξίδι που ουδεμία σχέση έχει με το περσινό και την εύκολη παραμονή. Φέτος η ομάδα της Θράκης δυσκολεύεται να απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη, από την οποία εν τέλει ξεκόλλησε μόλις την προηγούμενη αγωνιστική με το διπλό στον ΟΦΗ.
Προπονητής της ομάδας είναι ο Χοσέ Μανουέλ Ρόκα, ο οποίος αντικατέστησε τον Άκη Μάντζιο τον Νοέμβριο, έχοντας ως προϋπηρεσία ένα πέρασμα από τον πάγκο του Ολυμπιακού Βόλου αλλά και έχοντας υπερασπιστεί τόσο την εστία του Πανθρακικού όσο και της ομάδας της Μαγνησίας. Αιχμή του δόρατος για τους Θρακιώτες και πρώτος σκόρερ τους με 7 τέρματα είναι ο Βραζιλιάνος Ιγκόρ, ο οποίος πλαισιώνεται από αξιόλογους και ικανούς παίκτες όπως ο Κάσες και ο Ντιγκινί.
Στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου ο Πανθρακικός ενισχύθηκε σε θέσεις που “πονούσε” αποκτώντας παίκτες έμπειρους όπως τους πρώην παίκτες του ΠΑΟΚ, Χρήστο Μελίσση και Στέλιο Ηλιάδη, ενώ απέκτησε τον πρώην παίκτη της Νίκης Βόλου, του Λεβαδειακού και του Αστέρα Τρίπολης Ροτζέριο Μάρτινς αλλά και τον Αργεντινό μέσο Σεμπαστιάν Σετί.
Ο Νίκος Τσουμάνης έκανε δηλώσεις από την πλευρά των παικτών του Πανθρακικού και είπε αναλυτικά:
“Γνωρίζουμε πως έχουμε δύσκολο πρόγραμμα, γνωρίζουμε όπως πως είμαστε καλά και θέλουμε να παραμείνουμε έτσι. Το ότι έχουμε δύσκολα παιχνίδια, ειδικά τις τελευταίες αγωνιστικές, μπορεί να είναι και καλό γιατί οι ομάδες συσπειρώνονται. Θέλω να πιστεύω πως κόντρα στον ΠΑΟΚ θα έχουμε σύμμαχο την έδρα μας και πως στο τέλος θα πάνε όλα καλά. Θα το παλέψουμε, θα είμαστε αυτοί που πρέπει να είμαστε και ό,τι μας πει ο προπονητής μας θα το κάνουμε. Θέλουμε τουλάχιστον να φύγουμε ικανοποιημένοι από το γήπεδο”.
Ο Χοσέ Μανουέλ Ρόκα από την πλευρά του τόνισε ότι θέλει να κάνει δύσκολη την ζωή του Δικεφάλου:
“Είχαμε ένα σερί με δύο εκτός έδρας δύσκολα παιχνίδια και είμαι πολύ ικανοποιημένος με όσα πετύχαμε. Είναι πολύ δύσκολα να μην αγωνίζεσαι για τρεις εβδομάδες και μετά να πρέπει να παίξεις σε 8 μέρες τρία παιχνίδια. Δεν έχουμε την δυνατότητα να ξεκουράσουμε παίκτες καθώς χρειαζόμαστε όλους τους βαθμούς. Δεν πρέπει να στεκόμαστε στην κατάσταση που βρίσκεται ο αντίπαλός μας. Εμείς πρέπει να δίνουμε το 1000% σε κάθε παιχνίδι, ειδικά στην έδρα μας και να κάνουμε την ζωή των αντιπάλων όσο πιο δύσκολη γίνεται”.
Από τον αγώνα του Σαββάτου θα απουσιάσουν οι Λαδάκης και Σερφά ενώ κανονικά συμπεριλήφθηκε ο αμφίβολος Ίγκορ. Η αποστολή του Πανθρακικού για την αναμέτρηση κόντρα στον ΠΑΟΚ αποτελείται από τους:
Αθανασιάδης, Πασχαλάκης, Βιγιαφάνε, Μπαϊκαρά, Ποτουρίδης, Μελίσσης, Εμπόου, Τσουμάνης, Σέτι, Ρομέου, Μεχία, Τζάνης, Ηλιάδης, Ντιγκινί, Χασομέρης, Κάσες, Μπάλντα, Ροτζέριο, Ιγκόρ

Δεν υπάρχουν σχόλια: