Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

«Ναι, θέλω να επιστρέψω»!

Ο Λάζλο Μπόλονι έμεινε στην μνήμη των φιλάθλων του ΠΑΟΚ ως ο προπονητής της μεγάλης νίκης με την Τότεναμ στο «Γουάι Χαρτ Λέιν» και κυρίως ως ο άνθρωπος που δούλεψε πραγματικά και όχι θεωρητικά, καθιέρωσε και άφησε παρακαταθήκη νεαρούς, τότε, παίκτες, όπως ο Κλάους Αθανασιάδης, ο Στέλιος Μαλεζάς και ο Κώστας Σταφυλλίδης, οι οποίοι ακολούθησαν σημαντική καριέρα.
Συνέντευξη στον Σάκη Γκίνα
Επί των ημερών του οι φίλοι του ΠΑΟΚ είδαν το ελκυστικότερο ποδόσφαιρο της τελευταίας τετραετίας, πριν ξεκινήσει η αποσάθρωση  της ομάδας με τις «περήφανες» πωλήσεις του Αντελίνο Βιερίνια και του Πάμπλο Κοντρέρας τον Ιανουάριο του 2012. Ήταν οι δύο, κατά τεκμήριο, ποιοτικότεροι παίκτες του ρόστερ σε άμυνα και επίθεση και αποτέλεσε κοινό τόπο πως εάν δεν αποχωρούσαν, εν μέσω σεζόν, ο ο ΠΑΟΚ είχε τις δυνατότητες να περάσει την Ουντινέζε, προκρινόμενος στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ και να καταλάβει σαφώς καλύτερη θέση και στο πρωτάθλημα και στα πλέι οφ.
Ο Ρουμάνος προπονητής, μίλησε από το Κατάρ στην εφημερίδα «ΑrenaPress» και  τόνισε ότι το μυαλό του δεν φεύγει από τον ΠΑΟΚ, παρότι πέρασαν σχεδόν τρία χρόνια από την ημέρα αποχώρησής του. Επεσήμανε πως το συμβόλαιό του στο Κατάρ τελειώνει τον Μάιο και εφόσον δεχόταν πρόταση από τον Δικέφαλο θα ήθελε να επιστρέψει, ενώ αναφέρθηκε και στους φίλους του στην Τούμπα, αλλά και στην κατάσταση στην Ελλάδα.
-Κύριε Μπόλονι, καλησπέρα. Θα θέλαμε να μας μιλήστε για τα μελλοντικά σχέδιά σας…
«Αυτή την στιγμή είμαι στην Αλ Κορ στο Κατάρ. Η σεζόν και το συμβόλαιό μου τελειώνει τον Μάιο. Από κει και πέρα ως επαγγελματίας είμαι ανοιχτός σε όλες τις προτάσεις».
-Η επιστροφή στην Ελλάδα, στον ΠΑΟΚ, θα σας ενδιέφερε; Είναι μία από τις επιλογές σας, εφόσον δεχόσασταν πρόταση;
«Φυσικά! Μπορεί να είναι μία από τις επιλογές μου, εφόσον, εννοείται, πως θα είμαι κι εγώ επιλογή των ανθρώπων του ΠΑΟΚ. Ναι, θέλω να επιστρέψω σ’ ένα πρωτάθλημα γεμάτο πάθος και έντονα συναισθήματα, όπως είναι το ελληνικό. Είχα πολλές φιλίες στην Ελλάδα και έκανα ακόμα περισσότερες από την ώρα που ήρθα στον ΠΑΟΚ. Εκτιμώ τον Παντελή Κωνσταντινίδη, τον Γιώργο Γεωργιάδη και τον πρόεδρο που είχαμε, τότε, τον Θόδωρο Ζαγοράκη. Η δουλειά στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι σκληρή, αλλά τώρα είμαι πιο προετοιμασμένος, γνωρίζω από μέσα περισσότερα πράγματα για τον ΠΑΟΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Γενικότερα θα ήθελα να δουλέψω ξανά στην Ελλάδα».
-Τι θυμάστε από την εποχή που δουλεύατε για τον ΠΑΟΚ;
«Είχαμε κάνει μία αξιόλογη ομάδα, πηγαίναμε καλά και στην Ευρώπη, αλλά στη μέση της σεζόν, χάσαμε τον Βιερίνια, τον Κοντρέρας και, δευτερευόντως, τον Αρίας. Υπήρχαν πολλά οικονομικά προβλήματα, η κατάσταση στα αποδυτήρια ήταν πολύ δύσκολη, γιατί οι παίκτες ήταν για πολλούς μήνες απλήρωτοι, δεν είχαν πάρει ούτε καν το μπόνους από την νίκη στην Αγγλία με την Τότεναμ. Με όλα αυτά τα προβλήματα, έκανα το καλύτερο δυνατό, αλλά ήταν ανέφικτο στο τέλος της σεζόν να πετύχουμε πολλά πράγματα. Ακόμα και με το νέο αθλητικό κέντρο είχαμε πολλά προβλήματα».
-Εδώ και 2,5 χρόνια ο ΠΑΟΚ, λόγω της παρουσίας του Ιβάν Σαββίδη, έχει αφήσει πίσω του τα οικονομικά προβλήματα, κάνει ακριβές και μεγάλες μεταγραφές, εντούτοις, αντιμετωπίζει μία σοβαρή δυστοκία στην δημιουργία ανταγωνιστικής ομάδας για την επίτευξη μεγάλων στόχων. Τι μπορεί να συμβαίνει;
«Κατά την γνώμη μου δεν χρειάζονται μεγάλες μεταγραφές, αλλά καλές μεταγραφές. Υπάρχει μία σημαντική διαφορά ανάμεσα στις δύο αυτές έννοιες. Πρέπει να στοχεύεις στην ουσία και όχι στις εντυπώσεις».
-Παρακολουθείτε την πορεία του ΠΑΟΚ;
«Όσο μπορώ, γιατί βρίσκομαι μακριά, ενημερώνομαι, πιστεύω ότι με τον Γιώργο (σ.σ. Γεωργιάδη) θα πάει η ομάδα καλά στα πλέι οφ. Τα κατάφερε τις δύο προηγούμενες χρονιές να βγάλει τον ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ, γιατί όχι και φέτος;» .
-Έχετε ακόμα πολλούς υποστηρικτές εδώ, μάλιστα αρκετοί φίλαθλοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρουν πως θα ήσασταν η κατάλληλη λύση για τον πάγκο του ΠΑΟΚ.
«Τους ευχαριστώ πολύ για την εκτίμηση. Όλα μπορούν να συμβούν και να ξαναβρεθούμε. Όλα είναι πιθανά στην ζωή. Θέλω να τους πω να συνεχίζουν να στηρίζουν με πάθος την ομάδα, σε όποια κατάσταση κι αν είναι, γιατί τους χρειάζεται».
-Όταν ήσασταν στον ΠΑΟΚ αναφερόσασταν συχνά και στα κοινωνικά προβλήματα της χώρας μας. Εξακολουθείτε να ενημερώνεστε για την κατάσταση της Ελλάδας;
«Φυσικά. Όταν ήμουν στον ΠΑΟΚ με απασχολούσαν έντονα τα οικονομικά προβλήματα του ελληνικού λαού και τώρα εξακολουθώ να ανησυχώ ακόμα περισσότερο, ενημερώνομαι για την πολιτική κατάσταση της Ελλάδας. Ελπίζω η δύναμη και η εξυπνάδα του ελληνικού λαού, σε συνδυασμό με την βοήθεια της Ευρώπης, να οδηγήσει σε μία αμοιβαία συμφέρουσα λύση. Η Ελλάδα αξίζει καλύτερης τύχης»
«Να ξαναζήσω την ατμόσφαιρα της Θύρας 4»
Σας λείπει η Τούμπα;
«Έζησα πολύ έντονα και δυνατά συναισθήματα με τον ΠΑΟΚ και με τους οπαδούς του. Δεν μπορώ και δεν θέλω να ξεχάσω όσα πέρασα στην Τούμπα και στη Θεσσαλονίκη. Θέλω να ξαναδώ την Θύρα 4 και να ζήσω πάλι από κοντά την ατμόσφαιρα, τον ενθουσιασμό, τον δυναμισμό, τον παλμό και την ένταση αυτού του φανατικού κοινού. Πήρα μαζί μου, φεύγοντας, πολύ έντονα συναισθήματα από τον ΠΑΟΚ και από τον κόσμο του».
Ποια είναι η ισχυρότερη ανάμνηση σας;
«Το πιο δυνατό συναίσθημα που βίωσα στον ΠΑΟΚ ήταν η επιστροφή στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης από την Αγγλία μετά την νίκη επί της Τότεναμ. Το αεροδρόμιο ήταν γεμάτο από χιλιάδες κόσμου που μας περίμεναν με ανυπομονησία και μας αποθέωσαν. Χάρηκα τόσο πολύ με την χαρά τους. Ήταν μία φανταστική υποδοχή. Αξίζουν περισσότερες και μεγαλύτερες χαρές οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: