Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Νιούκαστλ - Άρσεναλ! (preview)

Να αφήσει πίσω της τον αποκλεισμό από τη Μονακό και να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες εντός των συνόρων θα προσπαθήσει η Άρσεναλ, η οποία στην 30η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ δοκιμάζεται στο «St James’ Park» κόντρα στη Νιούκαστλ.
Οι «κανονιέρηδες» προσπάθησαν να κάνουν την μεγάλη ανατροπή στο Πριγκιπάτο μεσοβδόμαδα, ωστόσο, περιορίστηκαν τελικά στη νίκη με 2-0, η οποία δεν ήταν αρκετή ώστε να τους δώσει την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιος Λιγκ. Στις εγχώριες διοργανώσεις πάντως το συγκρότημα του Αρσέν Βενγκέρ πάει από νίκη σε νίκη και απέναντι στη Νιούκαστλ θα ψάξει την 8η σερί νίκη του.
Οι «καρακάξες» αντίθετα δείχνουν να έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους και ήδη έχει ξεκινήσει η… μουρμούρα πως η ομάδα στερείται κινήτρου. Το εκτός έδρας 3-0 από την Έβερτον αποτέλεσε το πέμπτο ματς χωρίς νίκη στα τελευταία έξι, με τον σύλλογο της Β.Αγγλίας να παραμένει στην 11η θέση με 35 βαθμούς σε 29 αγώνες.
Η Άρσεναλ έχει κτίσει μια εξαιρετική παράδοση τα τελευταία χρόνια απέναντι στη Νιούκαστλ, καθώς μετρά έξι σερί νίκες ανεξαρτήτου έδρας, και συνολικά οκτώ ματς αήττητη με αφετηρία το αξέχαστο 4-4 τον Φεβρουάριο του 2011.
Στα αγωνιστικά, οι γηπεδούχοι βλέπουν τα προβλήματά τους να μην έχουν τελειωμό. Εκτός αποστολής για σήμερα έμειναν οι τιμωρημένοι Κολοτσίνι (3 αγωνιστικές), Σισέ (χρωστάει άλλες 6) και οι τραυματίες Ντάμετ, Σ. Τέιλορ, Τιοτέ, Αμπέντ, Άαρονς και ο Ντε Γιονγκ που μόλις πριν λίγες ημέρες επέστρεψε στις προπονήσεις. Λίγες οι πιθανότητες να προλάβει ο Αϊνταρά, με τον Κάρβερ να προορίζει τον Ανίτα για παρτενέρ του Γουίλαμσον στο κέντρο της άμυνας.
Ο Βενγκέρ από την πλευρά του ετοιμάζει τα πλάνα του χωρίς να μπορεί να υπολογίζει στους Τσάμπερλεϊν, Γουίλσιρ, Ντεμπισί και Αρτέτα. Στα ευχάριστα για τον Αλσατό τεχνικό η επιστροφή του Ροσίτσκι, με τον Γουόλκοτ να διεκδικεί θέση στο αρχικό σχήμα.

Οι πιθανές ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Νιούκαστλ: Κρουλ, Γιάνμαατ, Γουίλαμσον, Ανίτα, Ρ. Τέιλορ, Κόλμπακ, Σισοκό, Καμπελά, Πέρεθ, Αμεόμπι, Ριβιέρ
Άρσεναλ: Οσπίνα, Μπεγερίν, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Κοκλέν, Ράμσεϊ, Εζίλ, Γουόλκοτ, Σάντσες, Ζιρού
*Πηγή: England365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: