Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Περιμένοντας τη ρύθμιση...!

Η διοίκηση περιμένει την κατάθεση του νομοσχεδίου στη βουλή, στις αρχές του 2012 - Η άλλη λύση είναι να.. "παγώσει" κι αυτή τα χρέη.

Περιμένοντας τη ρύθμιση...
Η ατζέντα της διοίκησης είναι… γεμάτη αυτό το διάστημα και δεν είναι μόνο τα αγωνιστικά ζητήματα αυτά που την απασχολούν. Ποιοι παίκτες θα φύγουν, ποιοι θα φύγουν και πόσες μεταγραφές θα γίνουν.
Υπάρχουν κι άλλα ζητήματα που την ενδιαφέρουν ή για να ακριβολογούμε που την «καίνε». Δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι περισσότερο από οτιδήποτε άλλο την «κίτρινη» ΠΑΕ «καίει» το ζήτημα της ρύθμισης του χρέους στην εφορία. ‘Η πιο σωστά, την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής σε 120 δόσεις, ώστε να μπορέσει να «αναπνεύσει» και να είναι πιο συνεπής στις υποχρεώσεις της προς τους παίκτες. Δεν πέρασαν πολλές μέρες από τη συνέντευξη Τύπου της ΠΑΕ στην οποία η διοίκηση αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι την τελευταία διετία κατέβαλε το ποσό των 6 εκατ. ευρώ στην εφορία, εκ των οποίων το 1,7 εκατ. φέτος (υπάρχει άλλη ΠΑΕ που να πλήρωσε τέτοιο ποσό στην εφορία;).
Δεν μπορεί, όμως, να συνεχιστεί αυτό. Δεν μπορεί να πληρώνει κάθε μήνα σχεδόν 170.000 ευρώ στην εφορία, είναι αδύνατον να συνεχιστεί αυτό ενώ τα έσοδα έχουν περιοριστεί σημαντικά. Αυτός είναι και ο λόγος που παρατηρείται καθυστέρηση στις πληρωμές των παικτών.
Ο ΑΡΗΣ ζητάει την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους και βρίσκεται σε «ανοιχτή γραμμή» με το Υπουργείο Οικονομικών. Στο συγκεκριμένο ζήτημα υπάρχει και η υποστήριξη της Λίγκας, αφού υπάρχουν κι άλλες ΠΑΕ που ζητούν το ίδιο πράγμα για τον ίδιο λόγο. Η υπόσχεση από πλευράς πολιτείας ήταν πως το σχετικό νομοσχέδιο θα περνούσε από τη βουλή ως το τέλος του χρόνου. Η προθεσμία εκπνέει σήμερα όμως και κάτι τέτοιο δεν φαίνεται ότι θα συμβεί. Το νομοσχέδιο πάει για την άλλη εβδομάδα, τουλάχιστον αυτό θέλουν να πιστεύουν στην Αλκμήνης ώστε να πάψει αυτός ο οικονομικός «στραγγαλισμός» της ΠΑΕ.
Οσο πιο γρήγορα περάσει, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσει η διοίκηση να τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις προς τους παίκτες, το ποδοσφαιρικό τμήμα και γενικώς τις άμεσες εκκρεμότητες που έχει. Σε διαφορετική περίπτωση, θα χρειαστεί όλοι να κάνουν μεγαλύτερη υπομονή, γιατί όσο παρατείνεται η τωρινή κατάσταση, η διοίκηση θα είναι υποχρεωμένη κάθε μήνα να καταβάλει ένα πολύ σεβαστό ποσό στην εφορία. Δυστυχώς, αυτή η υποχρέωση θα προηγείται για να μην έχει άλλου είδους συνέπειες. Εκτός αν βάλει κι αυτή τα χρέη στο «ψυγείο»…
Πηγή: allaboutaris.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: