Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Απειλεί τους μεγάλους το Financial Fair Play!!

Φόβο και τρόμο αποτελεί για πολλές ομάδες, όχι μόνο ελληνικές, το επερχόμενο Financial Fair Play της UEFA. Δείτε τι τραβάει η πανάκριβη και πάμπλουτη Σίτι...

Απειλεί τους μεγάλους το Financial Fair Play!
Στα έσοδα από το ...επόμενο Champions League και τις νέες πολύχρονες εμπορικές συμφωνίες με τις Etihad Airlines και Umbro για τα δικαιώματα του γηπέδου και τη διαφήμιση-χορηγία στη φανέλα, προσδοκά η Mάντσεστερ Σίτι, ώστε να αναστρέψει την άκρως αρνητική εικόνα που παρουσιάζει στα οικονομικά της και παράλληλα να συμμορφωθεί κάπως με τις απαιτήσεις της UEFA για το επικείμενο Financial Fair Play, το οποίο θα ισχύσει για τις ομάδες από τη σεζόν 2013-14.
Στόχος της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας είναι ο ισοσκελισμός εσόδων και εξόδων μέσα στην επόμενη τριετία, ώστε οι ζημίες των ποδοσφαιρικών συλλόγων να μην ξεπερνούν τα 38,5 εκ. λίρες. Για την ώρα, μια τέτοια σύγκλιση μοιάζει με άπιαστο όνειρο για τους "Πολίτες", που αν δεν αλλάξουν την οικονομική στρατηγική και δεν περιορίσουν τις αλόγιστες σπατάλες του ιδιοκτήτη τους, Σεϊχη Μανσούρ, ο οποίος την τελευταία 3ετία έχει ξοδέψει 1 δισ. λίρες, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις αυστηρές ποινές που προβλέπει η UEFA και φτάνουν μέχρι και σε αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις! Είναι χαρακτηριστικό πως οι ζημίες της Σίτι, οι οποίες ανέρχονται στα 194,5 εκ. λίρες όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος, είναι ποσό ρεκόρ για ομάδα της Premier League.
Ο εκτροχιασμός των οικονομικών δεν φαίνεται να ανησυχεί τους ανθρώπους που κινούν τα νήματα. Ο υπεύθυνος επιχειρηματικού σχεδιασμού, Γκρέιαμ Γουάλας, δήλωσε σχετικά: "Οι απώλειές μας, τις οποίες προβλέψαμε ως μέρος της επιταχυνόμενης επενδυτικής στρατηγικής μας, δεν θα επαναληφθούν σε τέτοιο μέγεθος στο μέλλον. Συνεπώς με τη στρατηγική μετασχηματισμού του συλλόγου και τη δεδηλωμένη φιλοδοξία της εμπορικής βιωσιμότητας, αυτά τα οικονομικά αποτελέσματα αντιπροσωπεύουν το πιο υψηλό σημείο των οικονομικών απωλειών στη Σίτι, πριν η ομάδα καταφέρει να προχωρήσει σε μια πιο βιώσιμη θέση σε όλους τους τομείς των επιχειρήσεων στα επόμενα χρόνια".
Πάντως, τελευταία γίνονται αρκετές προσπάθειες ενίσχυσης των εσόδων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις 10ετείς εμπορικές συμφωνίες με την Etihad Airlines και την Umbro, ενώ με την ολοκλήρωση της παρουσίας της Σίτι στο Champions League θα υπάρξει εικόνα για τα οικονομικά οφέλη της ομάδας από τη συμμετοχή της στη διοργάνωση με τα αστέρια. Η ανανέωση της συμφωνίας με την Etihad θα αποφέρει από τη νέα χρονιά στον αγγλικό σύλλογο ετήσια κέρδη 35 εκ. λιρών. Εξίσου επικερδής ήταν και η πρόσφατη επέκταση της συνεργασίας με την Umbro. Η εταιρία αθλητικών ειδών ντύνει τη Σίτι τα τελευταία χρόνια προσφέροντας 6 εκ. λίρες, τα οποία με το νέο 10ετές συμβόλαιο εκτοξεύτηκαν στα 26 εκ. λίρες τον χρόνο, όσα δηλαδή προσφέρει η Umbro και στην Εθνική ομάδα.
Ο πρόεδρος της ομάδας, Αλ Μουμπάρακ, δήλωσε για τα επιχειρηματικά σχέδια της Σίτι: "Τώρα που παρατηρούμε πρόοδο τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας και να δουλέψουμε ώστε να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε τη φιλοδοξία μας και να καταστήσουμε τη Μάντσεστερ Σίτι πιο επιτυχημένο, βιώσιμο και διεθνώς ανταγωνιστικό σύλλογο, ο οποίος παραμένει ριζωμένος στην καρδιά της κοινότητας που εκπροσωπεί".

πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: