Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Απαισιόδοξος ο Σφακιανάκης...!!

Ο αντιπρόεδρος της Καλλονής αλλά και της Ένωσης Football League-Football League 2, Στέλιος Σφακιανάκης, τόνισε πως αν και η παρούσα οικονομική συγκυρία δεν του επιτρέπει να είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος, πιστεύει πως μπορεί να βρεθεί κάποια λύση...

Απαισιόδοξος ο Σφακιανάκης...
Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες σε Football League και Football League 2:
«Είμαι διστακτικός στο να εκφράσω αισιοδοξία. Μέχρι πριν από δύο χρόνια κι εγώ πίστευα πως θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλό, αλλά όλα έχουν καταρρεύσει λόγω και της συγκυρίας. Το μέρος της ευθύνης που μας αναλογεί ως Ένωση θα το πάρουμε, για όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα. Στη Football League βρισκόμαστε στη 10η αγωνιστική και έχουν μπει στα ταμεία κάθε ΠΑΕ 20.000 ευρώ, μόνο τα τηλεοπτικά. Ο μέσος όρος δαπανών μιας ΠΑΕ από το καλοκαίρι είναι 200.000 το λιγότερο. Κάθε εβδομάδα βλέπουμε αποφάσεις που λένε πως αν δεν εξοφληθεί κάποιος παίκτης, δεν παίζει η ομάδα. Εάν ο ΟΠΑΠ δεν αναλάβει μια πρωτοβουλία και να επιχορηγήσει την Ένωση, θα υπάρξουν προβλήματα και στη μισθοδοσία και με τις ομάδες. Είμαι απαισιόδοξος, αλλά θέλω να έχω μια ελπίδα πως θα υπάρξει κάποια λύση. Υπάρχουν επαφές και θέλω να πιστεύω πως μέχρι τώρα μόνο λόγω οικονομικής συγκυρίας δεν έχει γίνει κάτι».
Για τον ΟΠΑΠ, τις επιχορηγήσεις αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης των οικονομικών προβλημάτων:
«Μπορεί να έχει δίκιο ο ΟΠΑΠ, αλλά τιμωρούνται έτσι όλες οι ομάδες, ακόμη και αυτές που δεν έχουν κάποια σχέση. Η Σούπερ Λίγκα δεν είναι ένα κλειστό κλαμπ. Υπάρχει δέσμευση πως θα δοθούν αυτά τα 50.000 για κάθε ΠΑΕ. Και η Σούπερ Λίγκα έχει υποστεί μείωση των εσόδων της, έχει τουλάχιστον το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Για μας δεν φαίνεται να υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι με την ΕΡΤ, οπότε θα μείνουμε μόνο με τον ΟΤΕ και ακόμη κι αν μπει η χορηγία του ΟΠΑΠ και πάλι θα έχουμε πρόβλημα. Οι ομάδες προσπαθούν να μειώσουν τα έξοδα, για παράδειγμα μετακινούνται με πούλμαν αντί για αεροπλάνα. Και οι ποδοσφαιριστές όμως θα πρέπει να μην στέκονται απέναντι και να είναι κομμάτι της κοινωνίας. Θα πρέπει να μειώσουν τις απαιτήσεις τους τουλάχιστον για ένα χρόνο. Δεν μιλάω για ασυνέπεια, αλλά για συμφωνία. Θα πρέπει να μειώσουν τα μπάτζετ τους».
Για τη συνέχεια:
«Ας έρθει ο ΟΠΑΠ πιο κοντά μας και ας μας στηρίξει. Οι παίκτες δεν θα έχουν μειώσεις, οι ομάδες μεγαλύτερη ζημία και ίσως έτσι βρεθούν άνθρωποι που να θέλουν να επενδύσουν στο ποδόσφαιρο. Εμείς δίνουμε μια πίστωση χρόνου μέχρι τις 17/1. Στη συνέχεια θα κάνουμε Γ.Σ για να δούμε πώς θα πορευθούμε από εκεί και πέρα. Το να πεις πάω έτσι απλά σε απεργία, είναι λαϊκισμός. Στη συνδικαλιστική ιδεολογία είναι δεδομένα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις».
Για το ποσό που οφείλει βάσει σύμβασης η Σούπερ Λίγκα να καταβάλει:
«Η Σούπερ Λίγκα δεν το δίνει φέτος. Παλιότερα, όταν ήμουν αντιπρόεδρος, για 9 αγωνιστικές κάναμε απεργία, όμως αυτό είχε γίνει κατά της Σούπερ Λίγκας που δεν ήταν συνεπής απέναντι στην ΕΠΑΕ τότε».
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: