Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά, στον Αχιλλέα λευτεριά! (ΦΩΤΟ)

Πρωτοχρονιάτικη επίσκεψη στις φυλακές Ναυπλίου έκαναν οργανωμένοι του Ολυμπιακού Βόλου στέλνοντας μήνυμα συμπαράστασης στον Αχιλλέα Μπέο. Τα δώρα στους κρατούμενους και το πανό για... λευτεριά στον Αχιλλέα.

Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά, στον Αχιλλέα λευτεριά! (ΦΩΤΟ)
Σε αυτή την κίνηση συμμετείχαν συγκεκριμένα οι σύνδεσμοι των Austrian Boys, Red Eagles, Αγριάς Βόλου και Athens Fans, καθώς και μέλη του ΔΣ του ερασιτέχνη. Οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας (περίπου 35 άτομα), επιβιβάστηκαν στο πούλμαν της ΠΑΕ (αυτό που μετέφερε τους ποδοσφαιριστές της ομάδας όταν έπαιζε στη Superleague) και ταξίδεψαν οδικώς με τη συνοδεία 20 Ι.Χ. Δημιουργήθηκε κανονική πομπή δηλαδή η οποία έγινε μεγαλύτερη στην Ελευσίνα όταν η... ερυθρόλευκη φάλαγγα, ενώθηκε με το club του Ολυμπιακού Βόλου της Αθήνας (Athens Fans).
«Κάποιος λείπει απ' την παρέα, λευτεριά στον Αχιλλέα»
Οι Βολιώτες έφτασαν στις 15:00 το μεσημέρι στις φυλακές! Όπως καταλαβαίνετε στην είσοδο του σωφρονιστικού καταστήματος δημιουργήθηκε πανδαιμόνιο! Οι φίλαθλοι της ομάδας του Βόλου άναψαν καπνογόνα και φώναξαν γηπεδικά συνθήματα υπέρ του Αχιλλέα Μπέου, με τους κρατούμενους των φυλακών να ανταποδίδουν με χειροκροτήματα και επιφωνήματα από τα παράθυρα των κελιών τους! Μάλιστα αναρτήθηκε πανό το οποίο ανέγραφε χαρακτηριστικά: "Κάποιος λείπει από την παρέα, λευτεριά στον Αχιλλέα".
Βουνό τα δώρα!
Εκτός από τη συμπαράσταση στον Αχιλλέα Μπέο, η κίνηση αυτή των οπαδών του Ολυμπιακού Βόλου είχε και κοινωνικό χαρακτήρα, αφού με την επίσκεψή τους παρέδωσαν δώρα για όλους τους φυλακισμένους! Συγκεκριμένα οι “ερυθρόλευκοι” έφεραν μαζί τους 500 κλινοσκεπάσματα , πετσέτες, ρούχα, εσώρουχα, καλλυντικά και καθαριστικά. Πως συλλέχθηκαν όλα αυτά; Σύμφωνα με πληροφορίες, τα απορρυπαντικά πλήρωσαν από την τσέπη τους οι Austrian Boys, ενώ όσον αφορά τον ρουχισμό, ο καθένας έφερε ό,τι μπορούσε από το σπίτι του. Τις κουβέρτες και τις πετσέτες προσέφεραν ξενοδοχεία του Βόλου. Όλα αυτά έπρεπε να ελεγχθούν πριν μπούνε στις φυλακές. Έτσι κατά τον έλεγχο, δημιουργήθηκε ένα βουνό στην είσοδο του ιδρύματος. Στη θέα του οι κρατούμενοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα ενθουσιασμού, γνωρίζοντας ότι όλα τα αντικείμενα προορίζονταν γι' αυτούς.
«Ο Βόλος στέλνει μήνυμα ανθρωπιάς»
Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη κ. Γιώργος Μουλάς δήλωσε γι' αυτή την κίνηση: «Αισθάνομαι ιδιαίτερα συγκινημένος για την παράδοση του υλικού που θα κάνει πιο ανθρώπινες τις συνθήκες διαβίωσης των εγκλείστων στις φυλακές Ναυπλίου και από τη συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέα Μπέου. Η ερυθρόλευκη οικογένεια καθώς και η πόλη του Βόλου για μία ακόμη φορά στέλνουν μήνυμα ανθρωπιάς προς πολλούς αποδέκτες. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι τελικής δικαίωσης».
Δάκρυα και αστεία από Μπέο
Οι οργανωμένοι του Ολυμπιακού κάθισαν δύο ώρες στις φυλακές πριν πάρουν τον δρόμο της επιστροφής. Σε αυτό το δίωρο δεν θα μπορούσαν να μην συνομιλήσουν με τον Αχιλλέα Μπέο, αφού γι' αυτόν διένυσαν εκατοντάδες χιλιόμετρα προκειμένου να στείλουν μήνυμα συμπαράστασης τις μέρες των γιορτών. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η συγκίνηση ήταν εμφανής στο πρόσωπο του άλλοτε ισχυρού άνδρα του Βόλου, ο οποίος προφυλακίστηκε ως βασικός κατηγορούμενος του σκανδάλου με τα στημένα. Μάλιστα δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, επηρεασμένος από την στιγμή! Παρ' όλα αυτά, η ψυχολογία του επανήλθε γρήγορα με τους οργανωμένους να αντικρίζουν τον Αχιλλέα που ήξεραν με το χιούμορ του και τα αστεία του.
«Να καθαρίσω το όνομά μου»
Τι ειπώθηκε μεταξύ Αχιλλέα Μπέου και οπαδών; Ο εκ των βασικών κατηγορουμένων για την υπόθεση των στημένων, ευχαρίστησε για την ευγενική χειρονομία και για μία ακόμη φορά δήλωσε αισιόδοξος για την αποκατάσταση του ίδιου καθώς και για τη δικαίωση του Ολυμπιακού Βόλου. «Παιδιά, αυτό που θέλω είναι να καθαρίσω το όνομά μου. Θα βγω σύντομα. Οι επιχειρήσεις μου πηγαίνουν χάλια. Όλα θα πάρουν το δρόμο τους. Συνεχίστε τον αγώνα σας, θα συνεχίσω τον δικό μου, ο ένας επηρεάζει τον άλλον», ήταν μερικές από τις ατάκες που ειπώθηκαν.
Στο τέλος, οι οργανωμένοι αποχαιρέτησαν τον Αχιλλέα Μπέο, κρατούμενους και σωφρονιστικούς υπαλλήλους και υποσχέθηκαν στον πρώην πρόεδρο της ομάδας ότι θα συνεχίζουν τον αγώνα τους με παρόμοιες συμβολικές κινήσεις.
πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: