Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Αψυχολόγητη κίνηση το «εξώδικο» σε Νίνη!!

Δυστυχώς στο υποανάπτυκτο Ελληνικό ποδόσφαιρο, ακόμη και τα τοπ κλαμπ της πατρίδας μας, μοιάζουν πολλές φορές προσκολλημένα σε πρακτικές του παρελθόντος, που όμως δεν μπορούν να έχουν εφαρμογή στην σημερινή εποχή.

Αψυχολόγητη κίνηση το «εξώδικο» σε Νίνη
Γράφει ο Μιχάλης Τσώχος...
Η κίνηση για το «εξώδικο» προς την πλευρά του Σωτήρη Νίνη από τον Παναθηναϊκό, αυτό το χρονικό διάστημα, να με συγχωρήσει ο φίλος Δημήτρης Γόντικας, αλλά μοιάζει τελείως άτοπη, εφόσον είναι αλήθεια.
Πράγματι ο Νίνης δεν μπορεί να ξεκινήσει να μιλά με άλλους συλλόγους πριν μπει η 1η Ιανουαρίου του 2012, ένα εξάμηνο δηλαδή πριν λήξει το συμβόλαιο του, όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο. Αυτός είναι ο Νόμος. Το Γράμμα του. Δίκαια ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχει παράπονο, ότι ο διεθνής άσσος «βιάστηκε» να βρει τις εναλλακτικές του. Όμως στις 29/12, τι πρακτικό νόημα μπορεί να έχει ένα εξώδικο, που να θυμίζει στον παίκτη, ότι δεν έχει δικαίωμα να συνομιλεί με άλλους συλλόγους; Εάν γινόταν τον Σεπτέμβριο, θα το καταλάβαινα, διότι άριστα το «τριφύλλι» θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι δεν είναι αφοσιωμένος στις υποχρεώσεις του στην ομάδα. Τώρα όμως, δυο μέρες πριν την παρέλευση του χρονικού περιθωρίου, και με πιθανότητα να κοινοποιηθεί το εξώδικο μετά την Δευτέρα, χάνεται και η όποια ουσία.
Μην ξεχνάτε επίσης, ότι δεν μιλάμε για ένα εν ενεργεία μέλος του ποδοσφαιρικού τημ, αφού ο Σωτήρης είναι τραυματίας, επομένως ακόμη και αν είχε ξεκινήσει συζητήσεις, παράνομα, δεν τον απασχολούσε τόσο από τις προπονήσεις και τους αγώνες, αφού πρόγραμμα αποθεραπείας ακολουθεί. Και όλοι γνωρίζουμε, ότι σε πάμπολλες περιπτώσεις, που υπάρχει ειλημμένη απόφαση «διαζυγίου», τέτοιες συζητήσει γίνονται από πολύ νωρίτερα, και ας λέει το τυπικό του Νόμου άλλα… Απλά όποιος την πατήσει και αποκαλυφθεί, πληρώνει.
Ακόμη και αν προσπάθησε ο Παναθηναϊκός να πετύχει να πιέσει την Πάρμα ή την όποια ομάδα φέρεται να έχει πλησιάσει τον παίκτη, είναι αστείο να πιστέψει κανείς, ότι ένα εξώδικο τώρα θα είχε αποτέλεσμα, αφού ουδείς στον κόσμο θα παραδεχόταν επαφές, πριν ξεκινήσει η «νόμιμη περίοδος».Πόσο μάλλον λίγα 24ωρα πριν.
Αλλά και στο πεδίο των εντυπώσεων, δε νομίζω ότι κερδίζει κάτι η ΠΑΕ, πολλώ δε μάλλον, όταν εδώ και μήνες είναι γνωστή η πρόθεση του Νίνη να δοκιμάσει στο εξωτερικό. Ίσα ίσα, που κάποιοι μπορεί να το εκλάβουν ως «λάθος αντίδραση πείσματος», από την πλευρά του συλλόγου, επειδή η άλλη πλευρά δεν έκανε υπομονή να περιμένει μια πρόταση ανανέωσης, ή δεν θέλησε να παραμείνει στον σύλλογο, που στάθηκε στο πλευρό του, παρά τον σοβαρό τραυματισμό. Και μπορεί ηθικά ο Παναθηναϊκός να μπορεί να επικαλεστεί, ότι θα «έπρεπε» ο Νίνης να φροντίσει μέσα σε όλες τις διαπραγματεύσεις, να βρει τρόπο, ώστε να έρθει και ένα ποσό στα ταμεία του συλλόγου, μέσα από τον οποίο ανδρώθηκε και καταξιώθηκε, αλλά όπως λένε στην Αμερική, business is business! Η σκληρή, στυγνή επαγγελματική προσέγγιση λέει ότι όλα είναι καμωμένα σωστά. 
Με την κίνηση αυτή, το μόνο που θα γίνει είναι να προστεθεί ένας ακόμη παίκτης, που θα φύγει από την Παιανία δυσαρεστημένος. Θυμηθείτε ότι δεν είναι λίγοι αυτοί, που εξέφρασαν παράπονα για την στάση του Παναθηναϊκού, όχι όσο ήταν ντυμένοι στα πράσινα, αλλά όταν αποφάσισαν να βρουν αλλού την τύχη τους. Ελάχιστοι έφυγαν, και μίλησαν με θερμά λόγια. Ακόμη και σε δικαστήρια έφτασαν κάποιοι. Είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα, που δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο Παναθηναϊκός δεν προσπάθησε να επιλύσει. Διότι τώρα, ακόμη και αν κάποια στιγμή ο Νίνης θελήσει, ή αναγκαστεί εκ των πραγμάτων, να επιστρέψει, η πόρτα της Παιανίας (αν θα το ήθελε ο Παναθηναϊκός) είναι κλειστή.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: