Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Η «οφειλή» στον Αστέρα!

Να, λοιπόν, που ήταν γραφτό του Αστέρα της Καισαριανής να γράψει ιστορία. Να γίνει η πρώτη ομάδα εις βάρος της οποίας εφαρμόζεται ο νέος -ιδιαίτερα αυστηρός, επιτέλους- πειθαρχικός κώδικας. Γράφει ο Στράτος Σεφτελής.

Η «οφειλή» στον Αστέρα
Η χτεσινή απόφαση είναι σχεδόν εξοντωτική για μια ιστορική ομάδα η οποία είναι ήδη βουτηγμένη σε οικονομικά και αγωνιστικά προβλήματα. Τη φτάνει στα πρόθυρα της καταστροφής. Μια φυσιολογική, λοιπόν, αντίδρασή της θα ήταν να κινηθεί εναντίον αυτού που πέταξε το κάθισμα στον βοηθό.
Ποινικά και αστικά. Ωστε να ζητήσει την παραδειγματική (ποινική του) τιμωρία, αλλά και την αποκατάσταση της τεράστιας οικονομικής ζημιάς που του προκάλεσε αυτή η ηλιθιότητα. Ετσι θα αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι του παραλογισμού που διαφεντεύει τα γήπεδά μας τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Παρόμοια αντίδραση θα είχε, άλλωστε, οποιοσδήποτε σύλλογος στην υπόλοιπη Ευρώπη που ένας ανόητος θα του προκαλούσε ανάλογη ζημιά.
Βέβαια, πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται αν η τιμωρία θα ήταν τόσο βαριά, αν στη θέση του Εθνικού Αστέρα ήταν μια μεγάλη ομάδα. Αν, για παράδειγμα, το συγκεκριμένο ζευγάρι για το Κύπελλο έπαιζε στην έδρα του ΠΑΟΚ, την Τούμπα. Αν ο βοηθός θα αντιδρούσε έτσι, αν ο διαιτητής θα έπαιρνε ανάλογη απόφαση οριστικής διακοπής και αν τα Πειθαρχικά Οργανα θα εφήρμοζαν τον κανονισμό κατά γράμμα... Σε αυτό ακριβώς το ερώτημα καλούνται να απαντήσουν όσοι αποφασίζουν. Και κυρίως οι διαιτητές. Το οφείλουν στο ποδόσφαιρο, αλλά και στον... «μικρό» Αστέρα!
Πηγή: Εθνοσπόρ

Δεν υπάρχουν σχόλια: