Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Χρειάζονται ηγέτες!!

Διαβάστε σήμερα στο www.england365.gr την άποψη ενός φίλου της Άρσεναλ για την ομάδα και για την έλλειψη προσωπικοτήτων.

Καλησπέρα... είμαι φίλαθλος της αγγλικής premier league για την ανταγωνιστικότητα της, την ταχυδύναμη της, την τακτική της και την ανάδειξη προσωπικοτήτων. Είμαι όμως οπαδός της Arsenal.
Υποστηριζω αυτον τον συλλογο γιατι ειμαι επισης λατρης της ΤΑΞΗΣ.Εδω  και περιπου 10 χρονια ο συλλογος αυτος λογιζεται μεσα στις 4-5 μεγαλυτερους συλλογους του Νησιου γιατι το προγραμματισαν.
 Απο τον καιρο που ανελαβε ο Wenger την Arsenal, το 1996,ο συλλογος δεν υπολογιζοταν.Μαλιστα υπηρξε και θυμα χλευασμουο ιδιος ο Wenger. "Προπονητης απο το Ιαπωνικο πρωταθλημα"..?εμοαιζε σαν ανεκδτο.
Αλλα ο Wenger απεδειξε οτι, με σωστο οικονομικο και τεχνικο προγραμματισμο και  φυσικα υπομονη,πως μπορει να προοδευσει μια ομαδα.Η Arsenal εχει πλεον μια απο τις καλυτερες ακαδημιες ποδοσφαιρου στο νησι,ενα απο τα καλυτερα δικτυα scouting στον κοσμο και νεοχτιστο γηπεδο τροφοδοτημενο απο τα ταμεια του συλλογου...!!!!
Επισης καταφερε να παρει αηττητος πρωταθλημα (η μοναδικα ομαδα) και παραλληλα παιζοντας,κατα γενικη ομολογια, την καλυτερη μπαλα απο το 2000 μεχρι το 2005..με παιχτες οπως Henry,Pires,Vieira,Bergkamp κτλ..
Τοτε η Arsenal ειχε πολλα...αλλα πανω απο ολα ειχε προσωπικοτητες και αυτο ισως ειναι που λειπει απο την σημερινη Arsenal.Μεγαλα ταλεντα οπως οι Wilshere,Ramsey,Chamberlain,Song παραγονται κ θα παραγονται,αλλα αυτοι οι παιχτες για να εξελιχθουν πρεπει να εχουν διπλα τους καποιες προσωπικοτητες..
Ο Van Persie εξελιχθηκε γιατι ειχε ενα Ηenry διπλα του..ο Fabregas γιατι ειχε τον Vieira κ παει λεγοντας..
Αυτη λοιπον την στιγμη μονο ο αρχηγος φαινεται να εχει προσωπικοτητα, ο οποιος θα φυγει συντομα και αυτος αν δεν ενισχυθει συντομα ο συλλογος.
Δεν θελω να αγοραστουν αλλα ταλεντα απο την Arsenal και τον Wenger.Χρειαζονται ομως οι προσθηκες 2-3 προσωπικοτητων που θα εξελιξουν τα υπαρχοντα ταλεντα και θα προσδωσουν "μεταλλο" στην ομαδα.
Στην Man.Un. ειναι οι Rooney,Ferdinad,Vidic..στην Chelsea ειναι οι Terry,Lampard,Drogba..στην City ειναι οι Aguero,Yaya,Barry..ενω στην Arsenal ο Van Persie μονος.
Αλλα οπως λενε και οι gunners.."Arsene knows.."
Μαλτεζος Φιλιππος

Δεν υπάρχουν σχόλια: