Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Ο αθλητισμός αντιστέκεται στην κρίση!!

Τελευταία ημέρα η αυριανή ενός χρόνου στον οποίο ο αθλητισμός υπέστη κι αυτός τις συνέπειες της μεγάλης οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.

Ο αθλητισμός αντιστέκεται στην κρίση
Τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν υποχρέωσαν σε συρρίκνωση και των αθλητικών δραστηριοτήτων, γεγονός για το οποίο όμως δεν ήταν προετοιμασμένος o χώρος, με αποτέλεσμα η προσαρμογή στα νέα δεδομένα σε πολλές περιπτώσεις, τις περισσότερες θα έλεγα, να γίνει με βίαιο τρόπο και φυσικά να έχει δυσάρεστες συνέπειες.
Περισσότερο απροετοίμαστος βρέθηκε ο χώρος του ποδοσφαίρου, που -όπως έγραφα και πριν από λίγες ημέρες- επέμενε να ζει στον απατηλό κόσμο του μέχρι και την τελευταία στιγμή της χρονιάς που φεύγει. Τα ομαδικά αθλήματα γενικά, που σε συλλογικό επίπεδο είχαν μεγάλα ανοίγματα, ταρακουνήθηκαν περισσότερο και θα χρειαστεί χρόνος να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις των περικοπών και της λιτότητας.
Σπασμωδική ήταν και η αντίδραση της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού, που έχει βέβαια τη δικαιολογία ότι εξαρτάται από τα κρατικά ταμεία και λειτουργεί με αποφάσεις -τελεσίγραφα που της ανακοινώνονται και δεν μπορεί παρά να τις εφαρμόσει. Το αποτέλεσμα ήταν να απειλήσει με παραίτηση ο γγΑ Π. Μπιτσαξής όταν διαπίστωσε ότι ήταν αδύνατο να αντιμετωπιστούν ακόμη και οι στοιχειώδεις υποχρεώσεις προς τις ομοσπονδίες και τους συλλόγους με τα ελάχιστα οικονομικά μέσα που ήταν στη διάθεσή του.
Παρ' όλα αυτά, το περίεργο, αλλά και αξιοθαύμαστο είναι ότι στο τέλος της χρονιάς είχαμε έναν απολογισμό θα έλεγα εντυπωσιακό σε αθλητικά επιτεύγματα, που οφείλονται κυρίως στη θέληση, στο πείσμα και στην αγάπη κάποιων αθλητών και προπονητών για το άθλημά τους.
Σπουδαίες διακρίσεις στο κολύμπι και στην υδατοσφαίριση από Ανδρες και Γυναίκες, στην κωπηλασία, στο τζούντο και σε ομαδικό επίπεδο από την Εθνική ποδοσφαίρου σημάδεψαν τη χρονιά που φεύγει, ενώ και στο μπάσκετ, όπως φάνηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, η «παραγωγή» ταλαντούχων παικτών συνεχίζεται.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: