Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Στα όρια της πτώχευσης!!

Η σημερινή γενική συνέλευση (4 μ.μ. - Βαρδινογιάννειο) των μετόχων της ΠΑΕ ΟΦΗ βρίσκει τους Κρητικούς στο μεταίχμιο μιας άλλης εποχής, στην οποία προτεραιότητα αποτελεί η αποφυγή του οικονομικού «κραχ».

Στα όρια της πτώχευσης
Κι αυτή την προοπτική για τον ΟΦΗ φαίνεται να τη δίνει μόνο η λύση της διοίκησης Πρωτοδικείου, που είναι η επικρατέστερη, μετά την παραίτηση της διοίκησης Μαχλά.
Το ενδιαφέρον κάποιων επιχειρηματιών δείχνει να έχει ατονίσει και το πιο πιθανό ενδεχόμενο είναι να μην κατατεθεί ψηφοδέλτιο.
Ετσι, το πιο ρεαλιστικό σενάριο είναι ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ -ως μεγαλομέτοχος και κάτοχος του 20% των μετοχών- να οδηγήσει την ομάδα στο Πρωτοδικείο. Εκεί θα συγκροτηθεί μια προσωρινή διοίκηση, η οποία θα αναλάβει τις τύχες της ομάδας μέχρι νεωτέρας...
Την Τετάρτη το βράδυ ο Νίκος Μαχλάς έδωσε το «παρών» στη γενική συνέλευση των μικρομετόχων και δέχτηκε βροχή από ερωτήσεις για την αγωνιστική κάμψη της ομάδας, τα οικονομικά προβλήματα, τη διαχείριση των οικονομικών και τα διοικητικά. Ο ίδιος δεν εμφανίστηκε αισιόδοξος για την εξεύρεση διοικητικής λύσης. Στην ίδια γενική συνέλευση τα μέλη του Συλλόγου Μετόχων της ΠΑΕ ΟΦΗ ψήφισαν τη λύση Πρωτοδικείου για την επόμενη μέρα.
Στα όρια της πτώχευσης
Το πόσο σοβαρό είναι το οικονομικό πρόβλημα στον ΟΦΗ φαίνεται και από την έκθεση του ορκωτού λογιστή Ιωάννη Δημ. Πανταζή, χωρίς μάλιστα να διατυπώνει περαιτέρω επιφύλαξη στη γνώμη του: «Το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας -καταγράφει- έχει καταστεί αρνητικό και συνεπώς συντρέχουν οι προϋποθέσεις εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 48 του κωδ. Ν. 2190/1920».
Οι έχοντες απλή αίσθηση της λογιστικής χαρακτηρίζουν «βουνό» το όλο ζήτημα των οικονομικών ζημιών της ΠΑΕ, που ανέρχονται έως τις 30/6/2010 στο ποσόν των 9.957.689,04 ευρώ. Στην περυσινή χρήση δηλαδή υπήρξε νέα ζημιά κοντά στα 3 εκατ. ευρώ, αφού το προηγούμενο σύνολο ζημιών ήταν 7.048.841, 23 ευρώ Και μαζί τρέχουν και όλα τα νεότερα από 1/7/2011 (3.148.000 ευρώ είναι μόνο οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις έως τις 30 Ιουνίου!).
Επί της ουσίας το άρθρο 48 που επικαλείται ο ορκωτός κάνει λόγο για πτώχευση. Και προφανώς αυτός είναι ο λόγος που είναι άμεση ανάγκη να πάει η ΠΑΕ για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Το θέμα είναι πού θα βρεθούν αυτά τα χρήματα...
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: